Annorlunda dag.

I natt skulle jag sova gott hade jag och Micke bestämt. Men jag Vaknar av att lillstrumpan är ledsen, tar upp mobilen för att kolla vad klockan är och blir genast lite oroad när jag har ett missat samtal och ett lämnat meddelande. Lyssnar, och samtalet kommer från mitt jobb, hjärtintensiven. Hann undra varför de ringer mig mitt i natten tills jag hörde att de tagit in mamma där, med andnöd, och att de kopplat henne till c-pap behandling. 
20 min senare infann jag mig, ännu tröttare än vanligt på mitt jobb, hos min mamma. Hon hade panik, och höll mig hårt i handen, men prata orkade hon inte. Ett tag blev jag lite oroad, men hon lugnade ner sig i andningen efter ett tag. 

Från brorsans sjukhussäng, till mammas. Nu kan det väl få vara lugnt? 



Micke har haft utbildning hela dagen, och jag har hälsat på mamma även på eftermiddagen. Hon är mycket piggare nu, men fortfarande väldigt andfådd. 
Anna passade Agnes och det tackar jag för!! (Och i natt ska hon passa min mamma) 
När hon ändå var här, och jag kommit hem och var trött så tänkte jag att jag var tvungen att tänka ut hur jag skulle hämta mer energi efter den här jobbiga dagen.  Behövde rensa huvudet och vädret var så fint! 
Sååå! Wii! 
Jag tog mig ut på en kort jogg! Bara 2,1km men jag tog i, och blev svett. 
Och jag mådde såååååå bra! 
Man ser att jag ser sliten ut, men det beror ju på att jag ÄR det. 


Wierd thing. I morgon ska jag jobba. På samma ställe som min mamma är patient på. Kanske kommer jag t o m ha ansvaret för henne. Om jag väljer att vilja det själv. Jag kan inte riktigt bestämma mig. Det kan ju bli hemskt konstigt.... Eller bra? 

...... 
Att Avnjuta min födelsedagspresent från Natta (naturgodis) 
Tillsammans med ett glas vin får avsluta den här kvällen. 






Kämpa mot trötthet

Jag fortsätter kämpa på mot min trötthet.  Idag har jag lyckats hålla mig vaken hela dagen. Mej oj va trött jag är!! Ögat hänger flitigt och jag har sett dubbelt i princip hela dagen. 
Bjuder på en ful-reality-pic. 
Be- My- Guest! 


Dagen har annars varit okej. Jag har försökt sysselsätta mig för att inte somna stående. Det enda trista är att Agnes sjuknat om. Idag har hon tempat 38,5 och hostar rätt fult. Tror jag ringer vc i morgon för att höra efter åtminstone. De kanske vill lyssna på lungorna? 

I förmiddags hade vi kvalitetstid. Jag Micke och Agnes gick en 6 km runda förbi vilsta! 
Vi tittade på änder och kallade dem badkrukor, men tillslut doppade de sig en efter en. 




Sen tittade vi på hästarna också, och dessa var lite roligare än de i Stenby gård. Dessa gick med på att bli klappade! 






Vattnet glittrade fint av solen och njutningskänslan var härlig! Man behöver dagsljus och fin natur och bra människor runt sig, då mår själen bra! 



Vilsta är vackert!! 

Väl hemma däckade en slagen Drottning i mamman och pappans säng. 


Sen var det dags att hämta bröderna och när vi parkerade bilen så träffade vi Mia och Oliver. Agnes och Oliver är lite förtjusta i varandra och springer och kramas varje gång de ses!
De går även på samma förskola. 
Idag gungade vi ihop en liten stund. Sen blev Agnes bjuden på glass i solskenet! 

Kram kompis


Kom vi sätter oss i soffan och njuter!
Agnes orkade inte riktigt hålla igång ute-tempot pga sin hosta så vi tog oss in igen!
För att fortsätta orka hålla igång så passade jag på att baka en äppelpaj. Jag var absolut inte sugen själv. *blåljuger*




Avslutar dagen med ett skönt bad, och min första egentid idag! Tänk, 
Jag har hållt mig vaken idag!! Och motionerat! Jippi! 

Dagen

Dagens mat var riktigt god! Kyckling, ris,jordnötssås med sting i!


Agnes har piggat på sig och mannekängar med alla sina väskor på favvo-pose-stället

Kanske ska hon ta sig en tur med alla väskor på sin nya cykel? Observera att hjälmen är med... 



Närbild på min vackra tulpan!! Ögongodis! 

Jag är fortfarande sjukt trött... Vart ska det här bära av? Svärmor! Kom hit och hjälp mig?! Vi behöver dig :) 

Fortsatt sjukstuga och noll ork

Den här tanten börjar bli riktigt slö, ja trött -slö alltså. 

Jag har knappt orkat hålla mig vaken de här sista dagarna. Jag förstår ingenting, så matt, så matt. 

Jag har börjat med en ny medicin och hoppas bli piggare snart, för det här går bara inte. 

Jag känner liksom att livet bara rinner ur mig på nåt vis. Det är jobbigt att vara så trött så att man inte fungerar som människa. Så jobbigt att man knappt orkar ta sig in i duschen. Vad mycket jag missar av att ha det så här! 

Sen addar vi dit en liten sjuk jänta på det. Idag är hon dock lite piggare. Hon ligger runt 38 grader idag, men Hostar fult och kräks lite slem. Och sen så är hon väldigt trött. 


Iaf så har jag redan sovit middag 2ggr idag, och är fortfarande trött, så innan Micke drog iväg på sin utbildning så tvingade jag mig ut på en rask promenad a'la 3,2 km, för att få andas in lite frisk luft och hämta lite ny, positiv energi. 

Trots att jag var iklädd i kjol, tights löparskor och vårjacka så kunde jag inte låta bli att ta några löpsteg och känna in benet. 



Jag måste ha sett hur dum som helst ut joggandes i min fina mundering! Men vet ni? Det bjuder jag på, och jag njöt varje sekund. 



Lite senare, lite piggare sitter  jag här nu och känner mig hyfsat nöjd ändå faktiskt! 


Nu ska jag försöka rycka upp mig, så jag piggnar på mig nån gång.




Måndag. VAB. Och sånt.

Igår fyllde lillan 2år. Året har bara flugit fram, och så mycket har hänt med hennes utveckling. Hon har blivit en bestämd liten dam som vet precis vad hon vill och inte vill. 
Henne sätter man sig inte på. 
Ibland kan det vara bra att ha två bröder som man både kan lära sig av och kan lära säga ifrån till. 
Agnes har hostat en del och födelsedagen slutade med feber för Agnes del. Men trots det, så hade vi en bra dag, men nära och nära och kära runt oss från morgon till kväll. 

Sen så passade vi på att fira Ludvig också som fyller på lördag, eftersom att han är hos sin pappa då! 

Här väcktes Agnes och sjöngs för



Ludvig fick en minecraftmössa

Och en cykel!!


Här är lite bilder från dagen

Agnes mjölkfria tårta. Land och rike åkte jag för att hitta en mjölkfri tårtbotten. Tillslut hittade jag en mjölkfri rulltårta från coops egna märke som fick bli prydd med sojagrädde 













Ludvig somnade med mössan

Måndag igen. VAB. 38,2 i morgon temp och har hostat hela natten. Igår kväll lyfte jag över henne i min säng för att hon hostade så dant, vaknade och tappade nappen varje gång hon hostade. 
Smart att flytta över henne tänkte jag! 
Snart därpå så hade jag genast ångrat mig, hon for runt som en propeller och någon sömn för mig blev totalt överskattat. Hon höll på att fara ur sängen vid tre tillfällen, trots att jag bullat upp med kuddar, filtar osv. 01.30 åkte lilla fröken tillbaka in i sin säng och jag fick springa skyttetrafik för napp-instoppning. 
Idag är den här mamman trött. Tröttare än vanligt alltså. 


Agnes testar sina nya kläder. En kombination av presenter från faster Annelie och moster Anna. 


Måndag innebär också dosettdelning. Jag är trött på skiten! Får man säga så? 
Det var med viss tveksamhet jag petade ner de där läskiga tabletterna som får mig att tappa håret. 
Jag ska till min läkare idag, och jag ska visa bilder och ifrågasätta fortsatt behandling. 



Inte så kul nu. Nej. 

Tappa hår

Jag kan inte låta bli att må dåligt och bli riktigt ledsen. Min trötthet är förlamande. Och jag känner att jag inte "har tid" att sova. Fast att jag i princip skulle kunna somna stående. Jag har 3 barn att ta hand om. Som jag just nu inte orkar ta hand om fullt ut. Jag har en sambo som jag känner press för. Att han får dra ett för tungt lass. 

Idag har varit en riktigt kass dag. Jag har varit så sjukt trött så att jag inte vet vart jag ska ta vägen.   

Sen ikväll i duschen blev min farhåga bekräftad. Jag börjar tappa hår. Jag har märkt ett tag att det är hår överallt. I maten, i sängen, på kläderna, och jag har fått tussar när jag kammat mig.  Men idag, i duschen blev jag riktigt ledsen. Jag drog och drog och det slutade aldrig lossna. Samlade ihop det jag tappade, och ni är väl inte intresserade av mitt hår, men här är ett smakprov. 
Observera att detta är endast från duschen. Här hade jag inte kammat håret efter duschen. Då kom det nästan lika mycket till. 


Så nu antar jag att jag håller på att tappa håret. En ovanlig biverkning på min medicin, mr cellgift. (Pga den låga dosen) och dubbelseendet finns här också, så den här medicinen verkar göra mig mer skada än nytta.... 

Nä gott folk. Ikväll vill jag hoppa av tåget. 

Jag mår inte bra!!! 




Fredag på sjukan

Igår kväll kom min bror tillbaka till Mälarsjukhuset från Uppsala. 
 
Idag åkte jag för att besöka honom. Min jättegulliga chef gav mig semester idag så att jag kunde få sitta hos min bror, jag har ju varit rätt så orolig den här gången. Det har inte gått på en dans så att säga. De kan nog inte göra så mycket mer för honom nu. De har sprutat propplösande actilyse direkt på propparna, och de löstes upp. Men han har fått ont igen, varpå nya ultraljud gjordes för att först bekräfta ny tillkommen propp igen, och för att sen se att det verkar vara svullet och infekterat och pga detta vara tillfälligt stopp i stora venen som vener till magen från ljumsken.
Iaf hade vi en fin dag tillsammans, och man får verkligen känna på hur skört livet är. Han kämpar som få, med alla sina sjukdomar, och jag är stolt över honom. Att han orkar!!!! Han har tillbringat senaste veckan i uppsala. Han har tillbringat  2,5 av sina senaste 4 månader på sjukhus. Det är tappert. Det är riktigt tappert.
 
 


 
Själv har jag varit sjukt trött idag. Tröttheten verkar bli värre och värre. Jag fick lämna sjukan efter lunch nån gång, sen var jag tvungen att åka hem och sova. Jag börjar misstänka att det är mina cellgifter som ger mig tröttheten. Jag var faktiskt in till min neurolog igår, och han tog massor med prover på  mig, och jag ska tillbaka på måndag för att utvärdera. Något är galet. Jag känner det.
 
Förövrigt har jag pressat mig rejält i eftermiddag. Jag har tvättat fönster. Jag och Agnes faktiskt, Ett fönster i taget.... vila... tvätta ett till... vila... Dammsuga.... vila.... dammtorka.... vila... diskat alla blomkrukor, och kommit på att jag behöver nya gröna blommor till åtminstona köket..... Rensat alla leksaker på Agnes rum.. Var sak på sin plats... Testat att koka vatten och blandat mitt silver med bakpulver... för att se om det blir fint. 
 


........ Och ätit tacotallrik.....










 
 
 
Och nu sitter jag här..... 
 
 


Det är jag och morberg 


 
 
Jag kommer bli fortsatt sjukskriven tre månader, halvtid. Vet inte om jag ska skratta eller gråta? Men ärligt, det är jobbigt att se dubbelt.... 
 
Jag längtar tills jag orkar träna och springa igen. Jag klarar inte att styrketräna nu heller... För jag får ont i alla leder och i musklerna. Så ont så att jag vaknar nattetid för att jag råkat böja armen och då gör det ONT. 1.5 vecka hade jag ont efter att jag tränade sista gången. Misstänker även här att cellgifterna är boven. BIVERKNINGAR. 
 
 
Livet är tufft nu. Men det är bara att kämpa vidare.
Har jag klarat mig hit, så klarar jag mig vidare <3
 


 
 

Bakdag

Ikväll har vi bakat lite inför helgen. Mjölkfria bullar och mjölkfria kolakakor.
Grabbarna hjälpte till med fyllningen. Tyvärr tror jag att de blev lite torra, eller vi kan kalla dem frasiga! 
Grabbarna snålade inte med varken kanel eller vaniljsocker, så nån typ av smak borde det vara på dem :) 
William hjälpte även till att snurra ihop dem, och det hade han en väldig talang för. De blev jättefina! 


In action! 



Tagen på bar gärning.... 

Kolakakor


Jag har varit sugen på dessa sen jag fick dem hemma hos Ing-Marie och Bengt sist, bakade av Sara.  Så jag var tvungen att prova själv. Och de blev väl helt okej! Okej, Saras var nog godare. Men  för att vara första gången så var de ju riktigt goda. Vi får se om det är några kvar till helgen ... 


Tänk att det blev vinter igen? På bara en timma! Otroligt! 



Testade benet

Happ. Då kom dagen då jag inte orkade vänta mer. Två veckor klarade jag att hålla mig från att jogga. 
Självklart hade jag inge känningar sen flera dagar tillbaka och tänkte att en lugn, kort lufs måste funka! 

Jag och Natta gick ut och tog rundan till Stenby gård och tillbaka. Lugnt och fint i ett 6,40 tempo i 3 härliga kilometrar i dagsljus!!! 
Jag njöt ungefär varje sekund, även om dagsformen nog egentligen var helt kass och flåset likaså. 

Kvalitetstid för mig!!! 

Tyvärr kände jag av benet, även om det inte gjorde direkt ont, så kan jag konstatera att jag, eller rättare sagt mitt ben inte är redo att springa ännu.  

Men härligt var det! 



Firat födelsedag!

Idag har jag firat min födelsedag! Och igår också förresten. Igår firade jag med killarna, och fick min present. Ett par örhängen från SNÖ OF SWEDEN. 


Sen bjöds det på tårta! 

Igår hade jag även lunchdejt med fina Carro!! 

Efter det så körde hon mig till Torshälla och vi körde in min bror till sjukhuset igen. Han hade så himla ont, och Han blev inlagd igen, och idag har han genomgått en röntgen som bekräftar att han har fått nya proppar på flera ställen. 

Jag känner mig riktigt ledsen och väldigt oroad. Så jag har varit lite låg idag, på min dag. Just nu i skrivande stund är han faktiskt  t o m på väg till Uppsala för vidare vård. Nu får ni hjälpa mig att hålla tummarna igen. 

Dagen för övrigt har varit bra! 
På eftermiddagen träffades delar av syskonskaran hos mor min, som ju också fyller år!! 
Fika utomhus, barnen sprang runt och lekte, och mamma min riktigt njöt av att ha oss där. 





Evelina och hennes mormor. 


Fasters goding. Jag är lite kär i den här jäntan!! 

Fasters andra jänta. 

Agnes och Viktoria 



Gustav, Adeline, Åke och fasters tredje jänta ;) 



När man fyller år får man välja mat. Ia
Dag blev det chop-chop. 

Nu under kvällen kom åke, Sissi och Pontus över på fruktsallad. Inga mer bullar och tårta här inte!!! Nu är det skärpning!!! Jag tyckte faktiskt att fruktsallad var ett roligt gott alternativ till tårta. Jag serverade med lightglass från gb! 

Nu blir det sängen tidigt... Jobba i morgon... Bitti! 


Fortsatt jogg vila

Det känns hemsk trist att inte kunna springa nu när vädret börjar bli så fint! 
Men jag hade faktiskt hög njutningsfaktor på min cykeltur till jobbet i morse. Kl var 6 och jag cyklade i soluppgången, vädret var bra, och det var varmt. För bara två dagar sen så var det mörkt när jag knatade iväg på morgonkvisten. Underbart att gå mot ljusare tider. 

Jag får inte riktigt till det här med gymträning, fast att jag vet att jag verkligen borde. Men det är svårt att hitta någon bra rutin för att få det att fungera. Jag vet hur jag ska göra, gå och träna direkt efter jobbet, men ändå blir det inte så. Jag har två dagar till på mig att få till gymPass denna veckan. Lördag och söndag.  
Men jag får vara glad att jag tagit mig ork att cykla till jobbet iaf. Det blir trots allt en mil om dagen. Det är ju ok!! 
På söndag är planen att promenera om benet känns bättre. 

I eftermiddags var micke och grabbarna iväg och köpte ny vårjacka till William, se nedan. Han har växt som ogräs i vinter. Sen fick han nya shorts och t-shirts. Ludvig fick ett par skor... 
 
Mot kvällningen, efter middagen så gick hela familjen iväg till lagersbergs gräsplan för lite fotbollsspel. Agnes rockar verkligen och kommer bli ett fotbollsproffs. Redan som ettåring kunde hon dribbla.  Och hon gillar fotboll. 



Ludvig har varit på 2 fotbollsträningar nu, och ma. Ser ju att han har talang. Tålamodet är det värre med. Hoppas att han kan börja gilla det lite bättre snart :) 


Fast helst vill han göra volter. Som på bilden nedanför. Fånga bollen när han står på händer skulle han. 




Ludvig i mål

Jag hade inte en tanke på att jag skulle springa när jag spelade fotboll. Men redan efter ett par löpsteg så gjorde benet ont igen. Så jag fick stå stilla och bara passa istället :) 

Nu är ögonen i kors, och jag har klarat mig från att sova middag efter jobbet! Wii! Heja mig!!  

Men snart är det dags..... ZzzZzZZ


Mamma & Agnes-dag

Idag fick Agnes vara hemma från förskolan för att hakvalitetstid med sin mamma. 
Vid nio-snåret bar det av till öppna förskolan på tomaskyrkan, för sång, pyssel och lek.



Idag fick man tillverka sin egen mikrofon till sången 



Sen gjorde hon ett eget halsbsnd, med mammas hjälp, som hon blev jättenöjd med. 


Sen blev det fika, och efter det gick vi hem och  åt och sov lunch båda två. Där emellan hann vi få besök av Gustav, Adeline, Evelina och Ella också :) 

Sen blev det utevistelse i två timmar. Det gungades och sen tog vi en långpromenad på dryga timman. Utan vagn ska tilläggas. Att hon orkade? Det gick förvisso inte fort, utan vi strosade i Agnes takt. 

Hittade en pinne i skogen:) 


Efter detta blev jag helt slut och har sovit igen. Men vi har haft en härlig dag!!! 

Tidig morgon

Den här dagen började runt 5 snåret då Agnes ville vakna. 
Jag hade bestämt mig för att ta en promenad till jobbet, bränna lite kalorier, eller egentligen bara skönt att få röra sig faktiskt. 
Mitt ben är inte bra, så jag har inte sprungit på flera dagar. Det känns lite si och så. Jag antar att det kommer bli en lång vila från joggen, och det är trist med tanke på att vi rör oss mot varmare och ljusare tider. Jag missar den njutningsfulla delen av joggen. 

I vilket fall som helst så startade promenaden 5,45 i morse och det tar 45 minuter för mig att ta mig dit, så det är ju en helt okej prefrukost promenix!! Ur dagligt motionsyfte.

Idag har något hänt. Jag har känt mig pigg hela dagen på jobbet. Orsak?

Medicin sänkningen? Bättre nya rutiner? Tillfällighet? 

Det känns iaf jätteskönt att sitta här, nyjobbad, nytränad, nyduschad, nyäten med en kopp god kaffe i 


handen framför katten Gustaf! 


Agnes diggar! 




How ever, ni läste att jag var nytränad! Jag fick till ett gympass efter jobbet faktiskt! Orken räckte till det! Benen fick sig en rejäl körare, samt mage, rygg och triceps. 

Life is good! 



Underbara härliga väder

Den här eftermiddagen har varit jättemysig. Vädret, sällskapet, lugnet! 
 
I eftermiddags kom Cissi och Emil över hit, och en timma innan började tjatet. Agnes stod i fönstret och ropade;
Cissi!
 Cissi!
 Cissi! 
Nu komma Cissi! 
Cissis bil! 

 I vilket fall som helst så tog vi en promenad till Stenby gård. Hästarna, fåren, ankorna, kaninerna, och tupparna var på plats. När tupparna kuckeli-ku;ade så brast Agnes ut i ett hjärtligt skratt. Varje gång. 



En titt på ankorna 


.....och hästarna 



Rutschkana blev det också


Huvudet först var ju riktigt kul




Två kompisar som håller handen på promenad ...så söta!! 

Och sen så såg jag även min första tussilago för året 




Mellomys

En trevlig kväll med familjen, lugnt med ett glas stillsamt vin, smågodis, hämtmat från chop-chop och melodifestivalen. 

Rätt låt vann, även om den som kom både tvåa, och trea också hade kunnat få vinna utan katastrof. Eller hade det blivit katastrof om tvåan hade vunnit? Ace? Låten fastnar i huvudet iaf. Det kan vara både på gott och ont. 

Gårdagen spenderade grabbarna en stund hos farfar och farmor. Åsa och Peter var där och killarna fick julklappar från new york. :) sen fick de även födelsedagspresenter, de åkte ner på stan och grabbarna måste ha ruinerat dem!  Ooops! 

Sen bar det av till Ikea. 
Jag var ganska trött på deras nuvarande säng, en kura från Ikea. Det blir liksom inte som en riktig säng  för den som ligger på golvet. Så det resulterade i en varsin säng. Istället för en våningsäng. Och resultatet blev ju faktiskt rätt bra!!! 



Träningen fortsätter ligga på is. Jag börjar tappa intresset att springa och de flesta rundorna görs för att jag måste. Och nu när jag haft ont i benet så blir jag inte mer motiverad. Och vågen står still den med. Måste rycka upp mig! Kom igen nu!!! 

Eftermiddag i bilder

Micke tog grabbarna plus 2 kompisar på bio, och mamma och Agnes hade utelek, efter att Nina varit på en eftermidddagskaffe.. 
 Det blåste ute men det var varmt. 10 plusgrader cirkus. 
Agnes älskar verkligen att vara ute. 
Det blev gunga, ruchkana, kiosklek och skogspromenad, och baravanligt strosande i gräset längs stigar. 



Spännande att gå på promenad och man måste se var man har benen så man inte snubblar. 

Hej mamma 

 
Sitter i ett hus på vår gård. Här kan msn köpa korv med bröd och glass. 

Det var dagen i bilder.... 



Endomondo

Fick ett trevligt mail ikväll! Endomondo. För första gången sen jag skaffade appen för två år sen får jag höra att jag har jobbat på bra!  
Trevligt! Peppande! 
Nu vill jag bara bli bättre i benet och så vill jag att det ska sluta blåsa. 
Sen kör vi igen!




Vinden har Vänt

Idag har jag känt mig lite piggare. Inget dubbelseende under dagen, bara lite nu ikväll. 

Dels har jag fått min vardagsmotion genom att cykla totalt 1 mil till/från jobb. 

Dels har det gått kanon att jobba. 

Och Dels har jag hälsat på min läkare på neurologmottagningen, som faktiskt gjorde mig lite glad i mitt gråa mörker. 
Kortisonet som nu trappats ner 1g/mån ska nu bara ätas 2 veckor innan nästa och SISTA nedtrappningen. Då landar jag på 5 mg och den dosen ska jag stå på tills vidare som underhållsdos. 
Sen dessa blodprover som jag tagit 1 gång/v ska jag nu bara ta 1 gång/månaden!! 
Guuuu' så skönt! 

I övrigt har Agnes och jsg gjort plankan. Söt-unge! 

Jag frågade; 
-Agnes? Ska vi göra plankan? 
-Jaaa, 
Sen lägger hon sig på mage på mattan, tror stt hon gör plankan och räknar... 
-8,9,10!!!! Sen reser hon sig upp och börjar stretcha. 
Hon är ju hur cool som helst! 
Hon har verkligen sett hur mamma gör :) 

Nu blir det natten... Jobb i morgon igen. 
PS. Ingen middagslur idag! Heja heja! 

Nådde delmål fortare än väntat

Dagen har gått i en dimma. Fortfarande väldigt trött och har sovit hela förmiddagen. Noll motivation, lust, dubbelseende. Nu på eftermiddagen kom Anna över med kidsen, vi fikade lite och barnen lekte. Sen svidade vi om till löpdressen.

 Nu skulle man bli piskad

Redan efter två kilometer ville jag ge upp. Det ver otroligt tungt, motvind och jag trodde nästan att jag skulle dö. Efter tredje kilometern bad jag Anna sticka i förväg, för att ta det lite lugnare, i mitt tempo. 
Målet var att försöka springa och nå mitt delmål, dvs 4 km i 6min/km tempo. Planen var därför att stoppa klockan efter fyra km, vila och sen enbart springa den sista kilometern för vår interna tävlings skull. (Först till 666km) 
Förklaringen till att det gick tungt och långsamt var inte pga motvind och kortisonflås, som jag trodde, utan för att jag faktiskt sprang mycket snabbare än vanligt.


Döm om min förvåning när klockan stod på 23.41 när jag stannade den på 4 km. Dvs 20 sekunder på rätt sida av minuten, och pb på fyran! Och oj vad jag nu ångrar att jag stoppade klockan, för när jag sedan stannade på halvmilen så visar den personligt rekord med 30 sekunder. Men det räknas ju inte, eftersom jag stannade klockan efter fyra km. Hade jag vetat att jag var såååå nära, så hade jag stått ut sista kilometern. Typiskt!!! 



Det går fler tåg! 

Benet gör riktigt ont nu och det blir inga fler pass de närmsta dagarna! 

Fan va stolt jag är över mig själv! Mitt nästa mål är att klara min tid på 4 km en gång till :) 






Lite Si och så

Det märks på blogginläggen, om inte annat att om jag inte skriver, så är jag inte på topp. 

Jag har haft en helt underbar helg hos min svärmor och Bengt. Säger det igen. Den familjen alltså... Det är kärlek och glädje! 

Tyvärr började en down feeling dra sig fram under senare delen av helgen. Dubbelseende och den här riktiga tröttheten jag brukar kunna få. Och orkeslösheten. Och därmed även oro. 
Jag är ju rädd att bli sämre ni vet. 
Rädd att det vänder här och sjukdomen eskalerar. 
Och då blir jag även nedstämt, förstås. 

I två, nästan tre dagar har jag känt mig dålig nu. Sovit stora delar av dagen. Speciellt förmiddagarna har jag svårt att hålla mig vaken. 

I lördags tvingade jag mig ut på en skön jogg iaf, men söndagen bjöd på noll motivation joggmässigt och för första gången (?!!) så kastade jag in handduken och lät mig skita i mitt planerade joggingpass. Jag hade ingen lust what so ever! Det blåste ute, och himlen var grå. Och jag med.
Kände mig as-besviken på mig själv och åt massa onyttigt som kompensation för mitt dåliga beteende, som därmed blev ännu  sämre beteende med de där onyttiga sakerna som gled ner så fint i magen och la sig som en ångestbulle rätt på bukfettet som jag såduktigt försökte kämpa bort dagarna innan. 

Det är fasiken inte lätt att äta rätt. 

Som plåster på såren efter mitt dåliga beteende i helgen så har jag iaf börjat veckan bra. Matmässigt. Och träningsmässigt. 

Jag fick med mig massa avokado hem från svärmor, och på några sv dem kokade jag en nyttig avokadosoppa, kokad på grönsaksbuljong, med hackad vitlök, salladslök, en chili, koriander och toppad med räkor och stenbitsrom. 
Det var riktigt smakrikt och en fin sting på den. Enkelt och nyttigt. 


Sen fick jag sova några timmar och på kvällningen så tvingade jag mig, totalt omotiverad ut på en jogg med Natta, som tidsmässigt var en av de bättre passen sen kortisonstart. 
Vi la oss på ett 6.13 tempo. Inte helt långt från mitt delmål 30 minuter på 5 km. Dryga minuten bara.


Gott folk. Ögonen går i kors och det är svårt att både skriva och läsa. 
Hoppas att dubbelseendet släpper tills på onsdag, när jobbet kallar. 
Här får ni ett smakprov på hur jag
har det mellan varven. 
Ni skulle också bli snurriga och illamående om ni såg så här. Antar jag? 


Okay Simone. Skärp till dig nu. I morgon blir det en bättre dag!!!

Gusum-mys

Helgen spenderas i Gusum och idag har vi myst med Annelie, Christian, Sara, Ted, Astrid, Rune, Ing-Marie och Bengt. 
Tänk vilken underbar familj det här är! Jag verkligen njuter i deras sällskap och känner mig så glad att jag får vara en del av den! 

Ikväll blev det pizza och här väntas det på leveransen 

Innan maten hann jag med en 6 km jogg och det kändes skönt med egentid. Trots att det var dimmigt ute och småduggade så kunde jag inte låta bli att njuta av omgivningen och bara  ladda om batterierna med positiv energi.

Jag sprang landsvägen mot Valdemarsvik förbi Gusums kyrka




Sen värsta backen i slutet gick jag upp. Försökte fånga den på bild men det syns inte hur brant den är. Prickarna jag fångade längst upp visade sig vara Agnes ute på promenad med vovve fastrar och ett stycke Christian. 



En överraskning fick jag mig minsann  också av Annelie och Christian. En födelsedagspresent i förskott. 
Ett jättefint halsband med mina barns namn tillverkad av deras kusin Viktor som startat eget företag som tillverkar smycken. 
VK Design.  Kolla in hans instagramsida tycker jag! VKDESIGN_SE

Tack snälla ni! Jag blev jätteglad!!! 

Nu blir det mellomys med ett glas vin och godis! 


Soffhäng!



Avslutar med en bild på farmors tv-bänk. Agnes, ständigt i fokus :)