Jul

Anlänt hos farmor.. Och genast är Agnes mer uppvaktad än någonsin.. Hon måste verkligen njuta av att vara här, liksom oss. Det är så skönt att komma hit... Koppla av lite ;)

Nu är det bara att invänta julafton. I morgon blir en fullspäckad dag.. Först jullunch hos Mickes bror, sedan middag hos Svärmor och Bengt!


Fina Agnes och Bengt hälsar på tomtemor

Fin bild!


Jag och Annelie stylade granen i år

:)


100 år

Idag fyller min morfar 100 år. 1 0 0 år!!!! Det är ju tresiffrigt!

All respekt till honom. Förstå vilken kunskap och erfarenhet den mannen sitter på.

Han är som sagt 100 år idag, och bor fortfarande hemma själv i sin röda lilla stuga på landet. Där han typ alltid bott. Där har han bott Långt innan jag ens var påtänkt. Varje sak är kvar på sin plats varje gång man kommer dit. Det ser ut som det alltid har sett ut. Han sköter om sitt  lilla bo med hjälpinsatser från familj och lite hemtjänst. Han har gått utan hjälpmedel ända fram tills i somras då några ur familjen övertalade honom att börja använda rollator.

Det är krut i den här gubben. När han var runt 90 så såg det mörkt ut. Han låg inne på sjukhus länge och vad jag förstått, hade han opererat ryggen. Läkaren hade sagt att han nog inte skulle kunna orka komma tillbaka och gå igen.

Men som han själv berättat för mig

"Under tiden jag låg inne så kom en efter en in och delade sjukhusrum med mig, och var och varannan trillade av pinn för de hade inte glimten kvar i ögat. Men den här gubben, Simone, förstår du,  han är det krut i. Jag har kvar glimten i ögat och så länge jag har det, så är inte den här gubben färdig. Man får liksom inte ge upp Simone, man måste fortsätta försöka fast att oddsen talar mot raka motsatsen. Här är jag nu, och jag mår bra!"

10 år senare, med mycket rehabilitering och självträninng har han blivit av med både rullstol och rollator. Men blev nu alltså övertalad igen till att kanske börja använda sin rollator.

När han var runt 97-98 så var startmotorn i hjärtat lite trött, och vilken startmotor skulle inte vara det efter 98 år? Han kände sig trött och pulsen var långsam. Då fick han en pacemaker! Det är nog inte så ofta en 98 åring blir beviljad pacemaker, så hans allmäntillstånd måste varit väldigt bra. Så nu tickar han på där borta i sin stuga i norra värmlandsskogarna. 


Varje gång jag är där får jag höra spännande berättelser ur hans liv.
Det är fantastiskt!

Det gör lite ont i mig att jag inte kan infinna mig på plats idag. Men så är det när man bor långt i från varandra och så. Jag ska försöka att ta mig dit i mellandagarna kanske..

Han ville ändå inte ha nån stor tillställning. Det har han absolut tackat nej till. Så de som vill får komma till honom har han sagt :)

Här är vi. Några år gammalt kort, men från vårt senaste möte!
Min fina morfar och jag!


Lite egentid

Det blev lite tid över för mig i kväll också. Så jag passade på att egenvårda mig och göra mig lite extra jul-fin.  Ska man vara fin får man lida pin.  Spotify med "så mycket bättre"  i lurarna, vattnet upptappat  i badkaret och sen åkte vaxburken fram. Så Det blev till att pina mig själv lite, och är nöjd över resultatet.
 
Jag försökte få Micke att vilja vaxa sig lite också. Han skulle ju då bli en erfarenhet rikare, och få känna på hur det känns för oss tjejer att göra oss fina varje gång!  Det skulle vara så härligt att för en liten stund få ha total makt och dominans över honom för det händer ju typ aldrig annars, och att hans smärta skulle helt vila i mina händer skulle varit coolt men det hela gick inget vidare. Han köpte liksom inte idén alls. Varför ska han pina sig, eller vaxa sig över huvudtaget? När han kan ligga i soffan och kolla på tv...Jag hade liksom inget att kontra med.. hahaha. Jaja, jag försökte iaf..
 
Bättre lycka nästa gång! 
 
 
Aoutch!!!
 
 

Pre-Jul Med La Familia

Vilken mysig kväll det blev igår! Kan inte minnas när det kändes så här bra senast. killarna fick verkligen en fin pre-jul trots allt! Gott på tallriken, gott i glasen, härlig stämning, Willam som lärt sig läsa (allas julklappstext utom mammas) höll i klapputdelningen. Vi var glada och nöjda -  barn och vuxna. Hög mysfaktor! Lika barn leka bäst.  Tillsammans. 
 
Här ser vi en koncentrerad WILLIAM som läser vad som står på julklapparna.
 
 
Grabbarna & Viktorias hörna.
Tjejerna & Gustavs hörna ;) 
 
 Grabbarna fick ett Xbox med kinect i julklapp av oss, Ing-Marie och Bengt. Och när det var inklopplat så kompade Sissi och William rätt bra. Det var deras "grej".  Min med för all del, men man blev ju svettig direkt! JÖSSES vad vi skrattade! Kul spel det där! Man ser ju hemsk ut! Sen att man blir filmad samtidigt gör det hela ännu roligare. 
 
Åke, Micke och Gustav bjöd på gitarrmys och sen var även jag med i ett hörn på skönsången, och hur skönt det lät, behöver vi dock inte gå in närmare på. Det lät förmodligen hellre än bra. Men med Tända ljus, uppkrupna i soffan under en filt var det en riktigt härlig kväll, som slutade runt 23.30 för de flesta men 02 för några andra ;) och då talar jag inte om mig själv.
 
 
 
 
Sen hann jag mysa lite med Evelina också. Alldeles ny och liten.  Jag tror knappt på vad jag säger, men jag längtar efter en liten bebis igen. Även om sannolikheten planera en till bebis är på 0% just nu, och förmodligen alltid kommer ligga på 0%. 
 
 
Här är William & Ludvig som håller Evelina för första gången.
 Är jag inte söt så säg! Fasters sötnos.
 
Lilla AGNES sov sig igenom nästan hela tillställningen. Trött liten tjej som slocknade 30 minuter efter att sällskapet anlänt.
Tack alla för att ni kom! Det var jättetrevligt och betyder jättemycket för oss- och pojkarna, att vi fick fira jul i hop med er, även om det blev innan jul! 
Grabbarna ska ju till pappa, och att fira jul när de kommer tillbaka den 7 januari känns lite sent! Ju förr desto bättre va?
 
 
 
Den sena gårdagen bidrog till en tidig lördag kväll för mina pojkar som lekt med sina julklappar hela dagen. Fullt hus idag med. 5 barn har sprungit runt här hela långa dagen. Det känns kul att de väljer att vara här! 
 
Nu har jag kört 5 maskiner tvätt. Packat lite kläder, inför trippen i morgon... Och nu bara soffhänger jag och min älskling ... Blir nog en tidig kväll för oss också. ;)

En dag kvar

Sen ledig från jobbet i 9 dagar. Ska bli riktigt gött må jag säga.

Sitter startklar och väntar på att klockan ska bli dax att rulla iväg på jobb.

Ikväll väntas middag och mys med min familj! Då menar jag min familj plus syskon, deras respektive och syskonbarn. Tyvärr kommer några att fattas, och det känns trist eftersom att den här dagen var den enda som kunde funka med mina och Gustavs barn i år. Jag ska om ett par dagar lämna grabbarna till sin pappa i 2 veckor. Och då känns det lite sent att fira jul. Den 6 januari! Så det får bli en liten julafton i kväll i stället! Och det ska bli jättemysigt!

Jag kan inte säga att jag har rätt julfeeling ännu -december har bara sprungit iväg för mig. Men jag hoppas att den hinner infinna sig.

Nu är det dax för jobb... Tjing!


Så är det..

..


Störtsköna jänta mi'

Här är min störtsköna Agnes.

Måndagsglidaren. Skön stil! Mätt och belåten :)


Ludvig

Vill baradela med mig av lilla Ludvig när han är som bäst.

Idag var vi nere på stan och skulle handla lite julklappar. Ludvig var inte helt road och ville inte följa med in på Lindex. Så han väntade utanför vid ett akvarium. Då hade han ju fiskarna att roa sig med, istället för att gå och glo på kläder.

Väl när jag kom ut från affären så fanns ingen Ludvig vid akvariet... Nä se ni, han hade blivit "lite trött" och gått och lagt sig på första lediga bänk och läst leksakstidningen!
Haha! Vad säger man?? Galna unge! :))


Pepparkakor och knäck

Ikväll har Grabbarna bakat pepparkakor. Vi vuxna råkade dock bränna ena plåten för att..

...Under tiden körde jag och Micke en duell om "bäst knäck vinner"
Jag hävdar att jag är bäst på att koka knäck. Därför var han tvungen att försöka (och lyckades) att bräcka mig förra året. Jag fick sån prestationsångest och misslyckades för första gången. De blev alldeles för mjuka. Medans hans blev perfekta.


I år... Skulle jag vilja hävda att mina blev bäst.
Tyvärr satte sig Micke emot att kora mig som vinnare (hade jag ens trott nåt annat?!)
Så barnen fick bestämma. (Utan att veta vems som var vems)
...och vinnaren blev...
Jag tror jag ;)


Mina fina!

Vill bara dela med mig av mina fina!

Fånga stunden....

Storebror lär lillebror att läsa, och de båda tycker att det är riktigt roligt!


Tomtegröt

Tänk! Julen är snart här! I morse vaknade jag till alla julstjärnor i fönstren och en kaneldoftande lägenhet. Grabbarna hade ätit tomtegröt. (Eller risgrynsgröt om du föredrar det, men tomtegröt låter mycket juligare och mysigare ju! )

Att vakna till en sån här harmonisk morgon, gör att hela jag känner mig glad och varm i kroppen.

Tänk va lite julkänsla kan göra!
Nu skjutsar Micke pojkarna till skolan- och jag sitter här, och dricker mitt morgonkaffe. Tänker lite. Och drar mig själv lite ytterligare i kragen. Kom igen nu Simone :) du har ju "bara bränt dig lite! Du måste resa dig upp och fortsätta försöka"
Pepp..pepp..självpepp!

På tal om pepp.. Kanske blir det pepp..arkakor idag? För att peppa sig till Max?? :))

Välkommen du nya fina vintriga dag!


Jogg och styrka

Idag körde jag lite omvänt än tidigare. Löpbandet var upptaget, så jag startade med tyngder. Jag tog ut mig rejält i armarna och blev så där lagom darrig så att man känner att man verkligen gett precis allt.

Sen var det dax att skutta upp på bandet. Jag kände ju egentligen rätt fort att mitt ben inte alls var så tipp topp som jag hade önskat. Men när jag väl håller på, och känner hur svetten rinner och hur bra resten av kroppen mår så är det väldigt svårt att se sina begränsningar och tygla sig!
Jag var iaf lite snäll mot mitt stackars lår och drog ner tempot till ett 6.30 snitt. Inte för att jag var tvungen, utan bara för att vara lite snäll mot mig själv. I morgon, eller på onsdag så får vi se om jag var tillräckligt snäll eller om jag får bakläxa i form av ett nytt Jogg- break!
4små stackars kilometrar skrapade jag iaf ihop, och det får jag väl känna mig nöjd med tror jag!

Nu ska här sovas!


Killarna hemma

Det känns så himla skönt att ha grabbarna här. Jag känner mig så motiverad, och har lust att hitta på nåt riktigt roligt med dem. Åka pulka kanske? Det är väl riktigt roligt :)) ??

I morgon har jag ledig dag, och ska försöka hinna med att köpa lite julklappar också... Man tror alltid att man är ute i så god tid, ändå går man där i affärerna den värsta tiden iaf-dagen före julafton! Jag trodde att jag i princip var färdighandlad, men har nog egentligen inte hunnit halvvägs ännu. As usual alltså.


Vill bara dela med mig en bild, som de flesta av er redan förmodligen sett, eftersom att den finns både på fb och instagram. Men den var så bra tycker jag, så här kommer den igen!


Kaalll morgon!

I morse visade temperaturen på -19 grader. Idag finns det väl ändå ingen galning som gett sig ut i kylan på en löptur får jag hoppas. Igår efter träning hade jag ungefär 30 meter till bilen, och redan då var mina luftrör illa däran
 
idag är det andra advent och mina grabbar ska komma och stanna hos oss i två veckor! Det ska bli mysigt att ha dem nu när det kommit så mycket snö! Ser fram mot lite mer liv och rörelse här hemma. Det behövs! 
 
Nu ska jag fixa mig, äta lite frulle. Sen väntar en förmiddagsfika hos Carro. 
 

Long time no see.

Det har varit mycket sista veckan, och jag har varken haft  lust, ork eller tid att blogga. Hoppas att jag är förlåten, mina vänner?
 
Det har varit känslovälvande vecka, och jag har skakat på huvudet flera gånger och undrat om jag är med i dolda kameran. Jag har varit arg, ledsen och glad. Ungefär samtidigt. Wierd feeling det där.
 

Jag kan börja med att berätta att min bror och hans flickvän har fått barn! Och jag var med på förlossningen. Förstå! Hur häftigt är inte det? Det är den andra förlossningen jag varit med på, förutom mina tre egna (som jag inte har samma minne av). Grymma känsla som ger ett endorfinpåslag som håller en vecka minst. Kanske hela livet t o m! 
 
 
 
Det är bland det största man kan vara med om. Att få äran att se på, och delta, med två stora förväntansfulla ögon, när en annan människa kommer till världen, och vägen fram dit. En liten, liten människa som tar sina första andetag utanför livmodern. Som tar sin första ton i form av ett litet skrik. Som ser sig runt omkring i rummet, upptäcksfärd från minut nummer ett. Att leta efter mammas bröst. Att ett barn helt själv, nykommen till världen,  ens klarar att hitta till mammas bröst utan hjälp.  Och fixar det hur lätt som helst. Som att hon inte gjort annat. Det är unikt att få barnets strävan efter att leta sig fram till bröstet. Fina, fina underbara upplevelse! 
 
Jag har fått se på väldigt nära håll Hur samspelet mellan  mamma och barn är i magen under värkarbetet. Hur mamman, pappan och barnet kämpa och arbeta sig genom varje värk. Hur positiv smärta ser ut. Och hur fina och lugna personalen som arbetar på förlossningen är. Man måste uppleva det här, för att förstå. Det går inte att förklara. Det var magiskt. Så magiskt att jag blir gladgråtig av tanken på den här förlossningen, och allt jag fick uppleva där.
 
Adeline var så himla stark och postiv under förlossningen. All heder till henne. Jag har varken sett på tv, eller har hört att någon varit så här lugn. Man kunde inte tro att hon födde barn. Totalt inne i sig själv. Underbart! Jag är sjukt stolt över henne, att hon klarade den här förlossningen så bra. Jag tror inte att hon förstår själv hur duktig hon var. Min bror var också duktig. Han gjorde precis som han skulle. Stöttade och stöttade. 
Och det gjorde jag med! Vi var ett bra team, och vi kompletterade varandra. 
 
Tack för att jag fick vara närvarande under er största och intimaste stund i livet!  Och grattis till er underbart fina flicka
 
...och till Evelina, välkommen till världen!
 
 

 

Förövrigt har jag en riktigt "sadfeeling"  i kroppen, och det mesta känns tungt, och har gjort i flera dagar. Jag har haft många motgångar och lusten finns liksom inte där. Jag är ledsen över flera  olika saker. Jag tänker mycket och börjar tro att någon driver med mig angående olika händelser. Igår hände något som jag inte trodde var möjligt. Jag blev helt missuppfattad och att jag kunde bli uppfattad så fel, jag som aldrig vill en månniska nåt ont? Detta gjorde att Jag började tro att jag var med i dolda kameran eller i en dålig film. Jag fick stanna upp och tänka, vänta! Det här är inte på riktigt va? 
Jag bröt i hop totalt, men nu har jag kommit tillbaka igen. Ibland förstår jag inte hur man kan behandla andra människor. Tänker inte folk?
 
DET LÅTER SOM JAG TALAR I TUNGOR, MEN NÅGRA AV ER FÖRSTÅR vad JAG MENAR. <3
 

Nu har jag ryckt upp mig, och skakat av mig igen. Jag hänvisar till P!nks låt "Try" som har gått varm i lurarna flera dagar nu
 
"Where There Is Desire
There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone´s bound to get burned
But just because it burns 
doesn´t mean your gona die
You gotta get up and try" 
 
 Att finna rätt texter till  rätt "state of mind" det är min nisch ni vet. Jag skickar ofta sångtexter till vänner också, som jag letat fram, för just den enskilda händelsen som tynger dem "at the moment". Lyssna på den här, skrik lite och gråt lite så känns det snart bättre. Nu är det den låten ovan som stärker mig och lyfter mig i min sinnesstämning
 
Jag har bränt mig, men jag kommer inte dö, så jag reser mig och försöker igen.
 
 

Den här lördagkvällen blev mot förmodan, riktigt bra. Jag och Micke åkte och tränade. Jag sprang 2,5 km på löpbandet, utan att få ont i benet. Jag styrketränade 30 minuter, sen så körde vi en kvarts pingis. Jag var tydligen mycket bättre än vad Micke trott, så jag blev allt lite mallig. Att han ens sa så måste betyda att jag var riktigt bra va?? ;) 
Fasen! Det var riktigt kul med pingis! Man kanske skulle satsa på en karriär?   (Agnes var också delaktig, hon stoppade pingisbollarna i munnen och blev skitpissarg när vi tog ut dem, Annars trivs hon på gymet med oss ;) )
 
Nu skall kvällen avslutas med att fylla på massa kalorier eftersom jag nyss förbränt 580 stycken små kaloriisar! Jag har över 900 kalorier kvar att äta i dag, så jag ska unna mig en julöl, kanske lite julnötter och lite pringles chips. 
Jag kan ju även meddela att jag räknat kalorier i 2 veckor nu, och har en viktnedgång på 2,6 kilo hittills. Dvs 1,3 i veckan, och mitt mål att klara gå ner var 0,8 kg/vecka så jag ligger ju riktigt bra till!
Jag har inte räknat slaviskt, men man börjar få en klar blick på vad som kan förtäras och vad som är mindre bra i kalori svängen. Om jag kommer klara att träna igen nu, så kommer det gå ännu bättre. Man blir ju motiverad till att träna när man räknar kalorier. Eftersom att jag ÄLSKAR mat så blir jag mer villig att träna- för då får jag ju kompensera de kalorierna jag gör av med. Super ju! 
 
Livet kanske är rätt så bra trots allt?
 
Pöss på er!