Beskedet

Blev inte bra, men egentligen blev det indirekt så att jag ändå blev nöjd.

Hade kanske hoppats för mycket och tydligen är jag inte gud, som jag kanske trodde! ;)


Grillmys!

Ikväll har vi grillat och ätit ute för första gången i år. Agnes trycker majskolv, vi andra fick hamburgare.
För mig blev det ett glas rött och för micke en öl :-) mysigt!

Härligt när hela familjen är samlad!


Agnes armband

Jeanette undrade i en kommentar nedan vart Agnes armband kommer ifrån.

Det är alltså en fin, välanvänd doppresent som är inhandlad i Funäsdalen i Jämtland.

Vet inte exakt vilken typ av butik men kan återkomma i frågan om du tycker att det är intressant.

Detta armband har hon fått massa fina kommentarer om!


Lunch

Ludvig har lagat lunch alldeles själv :-)


Håll tummarna

Jag har något i görningen och är väldigt nervös. Jag ska få ett besked i slutet av veckan, så nu vill jag att ni håller tummar och tår för mig!!! Wiiii!


Kvällsmys med mamma

Det har varit en lite tuff period med mina fina pojkar.. Höga ljud, fula ord och svårt att lyssna. sen är det säkert lite allmänt trots, och att även plussa på att de byter hem varje vecka, ja då kan det inte vara så lätt att vara 6 och snart 8 år gamla. Speciellt Ludvig gör revolt, och jag tycker så synd om dem att de ska ha det så här.
Vi jobbar hela tiden på deras välmående och idag har vi haft en riktigt bra dag.

Ludvig har plockat liljekonvaljer till sin mamma, med förskolefröken och William har funnit en ny vän.på Ica. (Haha) Han var riktigt ivrig vid matbordet så man märkte att det var väldigt roligt att ha en nyvunnen vän i rummet!
Det har även lekts 'finna flaskan' där en ledtråd låg inuti en flaska, som tog dem till ytterligare en lapp som ledde till en belöning. I form av mjukglass. Men den belöningen skulle de få först i morgon så det var ju botten ;)

Sen så har de även bakat. En tigerkaka och en kladdkaka. Som sa slurp eftersom att hela lägenheten var full med barn, plus att Adeline, Gustav och Evelina var här. Förövrigt fick jag hjälp av honom med att få upp grinden, så äntligen är den på plats! Tack snälla bror! Nu kan vi verkligen få in lite frisk luft här!

Kvällen avslutades med ett riktigt mamma-barn mys! Mina fina pojkar och jag!


Kvällsjogg

Första passet på........ Länge!

Har tagit mig ut på en Kvällsjogg. 5 långsamma km efter ca 1månads uppehåll för diverse sjukdomar som influensa, bronkitsymtom, magsjuka och smågrus i gallgången med efterföljande buksmärta. (Vi sprang ju ett pass för ett par veckor sen, jag och natta, men då fick jag ju stanna och gå ett par gånger, och det behövde jag ju inte nu, så ett litet framsteg måste det ju vara :-))

Nu klarade jag helt enkelt inte att hålla mig längre, utan var tvungen att känna in om hostan pallar, och än så länge känns det bra.
Jag fick med mig Natta som ett bra dragplåster.

Nu behöver jag komma igång och bli som vanligt! Skulle ju helst vilja springa åvarvet, endast två veckor kvar och jag har ju knappt hunnit träna alls ju!!

Summerar kvällen.

Friskt
Skönt.
Härligt.
Svettigt.
Avkopplande.
Peppande
Endorfinkick
Halleluja-moment


Morsdagsbukett

Denna väntade på mig när jag kom hem ikväll. Från Agnes! Och i fredags firades jag med tårta! Och inte vilken som helst, utan smörgåstårta!
Tack mina älsklingar!

<3


Namngivelse

Igår var det namngivelsekalas för Evelina. En jättefin tillställning, jättefint väder. Ja det var verkligen lyckat!
Jag han. Inte fota så mycket. En ung fröken krävde min uppmärksamhet.


Morsdag

.. Har delvis, eller mestadels firats på jobbet. En helg som haft hög aktivitet på mitt arbete. Känner mig trött, och lite vimmelkantig. men självklart är jag vid gott mod. Men det är charmen med mitt yrke. Det går i vågor. Ups and downs.

Dagen fortsatte med att hämta Agnes som min lillebror Gustav och flickvän Adeline passade mellan mitt och Mickes skift på jobbet.
Sen bar det av till mamma. Vi satt ute i regnet och hade det trevligt (faktiskt!), och firade mors dag.
Efter det blev jag inbjuden på käk hos Åke och Sissi. Riktig husmanskost med hemlagad potatismos och köttbullar med chaminjonsås och lingon. Sen slank det även ner 3 (!!) knäckisar leksandsknäcke med bregott, smörade på rikemanssidan! Gudomliga smör, som breddes Rätt ner i hålen bara!

Runt halv åtta landade jag utslagen, trött, mätt och belåten i soffan. Lugnt och skönt, tyst. Inte ett ljud. Tänk att man kan njuta så av tystnad? Så är det!
Nu väntar jag på min andra hälft, sen är det tack och god natt!

Bilder från idag!


Sommar?

Tittar ut genom fönstret och funderar på om jag nog inte klätt mig för varmt trots allt? 20 grader visar termometern. Jeans, top och kofta. Kl 6 på morgonen känns det ju okej, men kl 16 när jag ska hem då? Det finns en risk att jag kommer svettas bort :)

Iaf så ser det ut att bli en fin dag.

Kroppsligt mår jag lite bättre. Hostan, ja den är kvar. Störig som f-n! Men jag trooor att jag hostat lite aningens mindre än tidigare i natt, och idag, just idag så känner jag mig riktigt glad. Vet inte om det är en kombination av både det fina väder som väntar utanför och min lilla sötnöt som väckte mig med sin höga underbara stämma runt 5 snåret. Kanske är jag även glad över att äntligen kunna gå till jobbet som vanligt?
Hur som helst har jag en glad känsla i kroppen! Och med den starten så kan ju inte dagen bli annat än bra!

En tuff jobbkväll igår, och ytterligare ett dagpass väntar nu.. Första kaffekoppen är intagen. Påtåren får bli på jobbet.

Ha en bra dag alla! Nu ska jag åka :)


Glöm inte mors dag!

Så här ska mors dag firas, för er som inte vet!


Inte smartaste draget

Idag blev det en promenix i det fina vädret, tillsammans med Emma och Agnes. Vi gick och köpte en kratta minsann. Japp. Vår tomt behöver krattas den med, även om den är pytteliten :)

1h15min blev promenadtiden och nästan heeela vägen kände jag för att bara springa iväg. Det var spritt i benen och i hjärnan. Kroppen, nja den var väl inte riktigt på samma bana. Men 3veckor utan jogg gör mig nästan galen, så nu ville jag fort hem och svida om till löparkläderna. Hur dåligt jag än mådde. Det är ju sommarvärme och jag har nästan glömt hur det känns att springa Utan dubbla underställ och mössa. Måste ju testa!

Sagt och gjort, Emma lånade Agnes och jag och Micke gav oss lunkande iväg. Jag kände rätt fort att jag inte var redo för att springa. Senast igår hade jag magsjuka och jag ligger nog inte på plussidan energimässigt efter 3veckors sjukdom, varav de sista dagarna har jag tömt ut mer än jag tillfört.

Efter 3km's flåsande, matthetskänsla i kroppen så gav jag upp. Dålig tid blev det med. Micke sprang vidare.

Det fick bli en snabbdusch och sen ville jag flåda på med massa kalorier. Kroppen skrek efter det. Jag har ju inte direkt ätit bra de sista veckorna.

Varma mackor, chips med dipp, cola och en kexchoklad senare så sitter jag här med ögon på kvartsstång, matt och alldeles utslagen. Och med ångest. Så där mycket behövde jag nog faktiskt inte...

Vad har jag lärt mig idag? Gå inte ut och spring innan du är ordentligt frisk!


Bruce Springsteen

På Lördag är det dax att gå på konsert! Som vi väntat på sen julas. Mickes julklapp till oss från honom.
 
Jag börjar bli lite ivrig faktiskt, Jag har nog aldrig varit på en sån här stor konsert förut. Det ska bli riktigt spännande! Måtte vi vara friska bara!
 
Iaf blir det långhelg i Stockholm- barnlediga! Tors- Sönd! Vi ska bo nånstans, ganska centralt. VI har fått låna en lägenhet av en snäll second släkting till Micke.  
 
Egentid, kvalitetstid! Man måste vårda förhållandet. Jämför det med en blomma. Om man inte vattnar den så vissnar den. Och tillslut dör den. Så glöm inte vattna era blommor kompisar! 
 
Nu försöker jag bara tänka ut vad man kan fylla övriga dagar och kvällar med? Någon som brukar hänga i Storstaden som har några tips? 
Miss Li spelar på Berns på fredagen, och det finns några stå upp komiker som kör på RAW och Norra Brunn. Grönan finns ju också.
 
Vad ska vi hitt på? Kom med förslag! Snälla!
 
Men om några dagar står vi där... Ensamma, utan barn med flera tusen andra :)
 
 
 
 
 
 
 

Dagens mat

 
 Minestronesoppa.
Precis, jag har inte vågat mig på nåt större ännu, även om tanken på en fet pizza ligger tätt intill på min näthinna. Men det vore ju både dumt och osmart. Tror varken tarrnen, eller magsäcken skulle uppskatta det just nu. Men jag tror att det är mitt energibehov som börjar tala, som i sin tur faktiskt berättar att jag börjar bli bättre! Det hoppas vi på!
 
Lunch blev alltså minestronesoppa och macka och till middag liksaså..
 
Till Mellanmål fixade jag en smoothie med Blåbär, jordgubbar, banan och hallon, tillsammans med kvarg och utblandat med vatten tills rätt konsistens infann sig. Riktigt gott var det! 
 
.....
 
 
 

Ett sjukt skämt!

Ja det kan man nog faktiskt kalla det för! Jag tror nästan inte på det själv. Jag har haft riktigt otur med min fysiska hälsa på sistone. Riktig otur. Tja, t o m så långt tillbaka som till sommaren -11 faktiskt. Sommaren då jag blev gravid. Sen har det ju faktiskt bara varit "skit" med tanten. Är det gammeln som kommer redan? Jag har ju fyllt 35... Är det så här det börjar? Eller är jag ett måndagsexemplar, Ni vet, ett sånt där exemplar som bara går sönder.... Eller, är jag rent av bara vek? 
 
Den här vevan började allt med att jag fick influensan. 40 graders feber i 3 dagar och efterföljande trötthet, dålig matlust hängig. När jag väl tänker släpa mig till jobbet, dag 6 på influensan, egentligen inte redo för att jobba  så får jag ont i gallan.. kommer dit halvt dubbelvikt, går ner på akuten, och misstänkter grus i gallgången- gallblåsan är ju redan borta. Går hem från jobbet innan jag ens hunnit börja. När jag börjar repa mig från detta, ca 5-6 dagar senare, så börjar jag hosta lungorna ur mig.. En släng av bronkit känns det som, och febern kommer åter. Men beror det på gallgången eller luftrören? Under dessa hostiga dagar får Micke lov att sova på soffan, för han orkar inte höra på mig ;) och Just då  blir Agnes magsjuk. Då var det torsdag. På söndag var hon symtomfri, men slänger en spya på kvällen och cirkusen börjar om. Då får även jag magknip och ligger och gnyr halva natten. Väl på måndagmorgonen (igår) är det min tur. SÅ nu är jag magsjuk. Kan jag få något mer på samma gång eller är det bra nu? Kan det snälla få räcka?
 
Vet ni vad det här betyder? Jag jobbar HALVTID bara! Och när blir jag sjuk? Jo de dagarna jag JOBBAR! Jag har alltså hunnit friskanmält mig mellan åkommorna-  och sen haft några lediga dagar fram tills det är dags att jobba efter sjukskrivningen, och när den dagen väl kommer, så ringer jag mig sjuk igen!!! VA SJUTTON! Jag är bitter nu! så nu behövde jag t o m sjukintyg... HELT otroligt!
 
Idag fick jag för mig att dra upp persiennerna- och vad skådade mitt sydvästra öga? Jo gräsmattorna var GRÖNA! Jag fick lite smått panik, och tänkte, hur har det här gått till? Det är ju kallt ute? Visst, jag har läst på facebook att alla tycker att det har varit varmt, men så här varmt? Och när blev gräset grönt? Och när fick björkarna knoppar?
 
 
Idag var Anna var på vårdcentralen för hon har varit hängig flera dagar, hostar och har tappat rösten.. Hon svängde förbi mig efteråt så att vi kunde vara sjuka en liten stund tillsammans. Men jag kände att jag behövde frisk luft, så jag föreslog en promenad. Och så fick det bli, en lugn och stillsam, njutningsfull promenix. I det varma vädret, som jag inte trodde existerade. Riktigt skönt att komma ut, det var liksom befriande ni vet... Ni har hört mig skriva det förr!  Och jag fick faktiskt en liten endorfinkick även om det var promenad och inte jogg.. Skönt och upplyftande! För några dagar sen trodde jag att jag aldrig mer skulle kunna komma ut, men nu har jag fått hopp om livet igen! Och inte behövde jag hoppa in i skogen för nummer två heller, även om jag var lite orolig vid ett par tillfällen.. ;) Allra helst eftersom jag glömt ta med papper... vilken fasa va? 
 
Vi träffade på lite blommor, och det var en sån fin syn att jag var tvungen att fota!
 
 
Anna och Agnes
 
 
Agnes var nyfiken på blommorna, så hon fick några vitsippor, som hon sedan försökte äta upp ;)
 
 
Lite fina skogsvyer också, och vitt på marken. Underbara sippor!
 
Vet ni? Ibland är inte livet så dåligt trots allt! En promenad var vad som behövdes för att hämta in ny, positiv energi! 
 
KAN JAG FÅ VARA FRISK NU?
 

Lekparkshäng

I veckoslutet, mellan alla sjukor så har vi hunnit med lite lekparkshäng också. Agnes älskar verkligen att vara ute! En kvart åt gången räcker egentligen, men gärna flera ggr per dag. Ibland är det riktigt skönt att ha lekparken utanför dörren.
 
Klättra upp, åka ner, klättra upp åka ner. Alldeles själv för den branta trappan, med tillsyn av mamma eller pappa. Det är mig ett sant nöje det!
 
 
 

Så här ser det ut när Agnes handlar

Nu mer så här ju vagnen bojkottad. Har man egna ben att gå på så behöver man ingen vagn.  Agnes vill ju gärna gå själv till affären. Sen så har hon ju sett hur själva shoppingen går till. Så det Är ju bara att ösa ner i korgen. Det gör ju mamma och pappa. 
 
Dessa bilder är från i torsdags. Synd att vissa är lite suddiga, men det är väl typiskt..
 
 
 
 
Nä nu räcker det med baguetter säger Brorsan...
 
 
Snälla? Några till?
 
 
Så nu börjar det bli några styckna. Nu var vi visst klara, tyckte Agnes.
 
Härliga Onge!