Angry birds

Jag har haft min Iphone 4s i tre dagar. Idag fick jag en present av min angrybirds fan till son. Ett skal av Angry Birds. Sen skalet hamnat på telefonen, så har jag knappt fått röra telefonen själv. Nu är det Angry birds både på skärmen och på skalet :)



Bilder från lekparken idag




Suddig men glad <3

Negativt stim

Jag känner att jag är inne i ett negativt stim. Jag vill inte att min blogg ska vara negativ, men det är sån jag känner mig sen en tid tillbaka. När jag jobbade senast var det högsommarvärme och ljusa kvällar ute, det var sol och det var mycket skratt. Nu är det mörkt och dystert, regnigt och burrigt. Då kan ni tänka er hur länge jag varit hemma. Var tog tiden vägen? Idag har jag dessutom mått så illa så jag mest legat. Men jag har sluppit kräkas iaf. Vet inte om det är bra eller dåligt. Ibland vore det bättre att kräkas bort illamåendet, men det funkar ju inte alltid. Vad gör man när man går hemma så länge??? Jag har mest legat. Tappat vikt. Kräkts. Mått pyton. Tyckt synd om mig själv. Blivit deppig.  Mitt uppe i det så ska man försöka få en familj att fungera. Det är inte så lätt faktiskt, när man knappt orkar ta hand om sig själv. Det kräver mycket stöd från Micke. Det har varit tufft för honom. Jag beundrar honom för det, Men han är inte den enda som har det tufft heller. Det är inte så kul att inte veta om man vågar/klarar/orkar gå ut genom dörren eller om man ska kräkas då. Det tar massor av energi att ens försöka ta sig nångonstans.  Jag har lite skräck för att behöva kräkas offentligt. Det första jag kollar när jag kommer någonstans är- var finns det en papperskorg eller en toalett? Vart kan jag fort försvinna om jag behöver?

IDag har jag som sagt mest legat. Tagit det lugnt. Eftermiddagen skulle jag pressa mig själv att följa med familjen till Tuna Park och köpa present till Viktoria som fyller tre. Men jag orkade inte gå upp, så Micke var fin och tog med barnen själv dit. Efteråt ringde han och frågade om jag vaknat till och orkade följa med till en lekpark. Så det gjorde jag. Det var en härlig befriande känsla att se sina barn skratta och ha roligt, men samtidigt så kröp sig illamåendet på mer och mer. Det slutade med att vi lekt färdigt efter redan 20 minuter och åkte hem till Anna, Ida och Leo istället. Hon hade bakat bullar, och jag behövde snabb energi för mitt illamående. ;)

Nu lagar Micke middag. Jag är illamående och hungrig. Det ska bli gott, tror och hoppas jag. Jag behöver ju äta när jag mår illa. Det kanske rimmar dåligt för några av er, men ni som varit gravida och illamående förstår nog.

I morgon är det en "stor" dag. Det är dags för rutinultraljud. Det är spänt och nervöst och jag ser  samtidigt fram emot det. Det ska bli kul. Micke vill ju se vem som döljer sig där inne, jag ville gärna se när den kom ut.. Vi får se om vi kommer hem med vetskap om kön . Jag tror  iaf att det är en kille, Micke vet inte, Ludvig "får se vad det blir när den kommer ut" och william tror att det är en tjej. En blandad kompott.. Håll tummarna för oss  att det är ett friskt barn! Det är allt som betyder nåt. Nina ska komma hit och passa barnen under tiden.. Det är snällt =)


Nu är maten klar.. Håll tummarna att det funkar att äta.... Puss på er...

Flyttstäd vs kräkning

En kräkmorgon idag. Det kom så plötsligt. Det är konstigt det här. Ena dagen bra, andra som att det aldrig varit bra. Förmiddagar är klart värst nu för tiden. Sov halva förmiddagen o en bit in på eftermiddagen. Mådde så illa. Sen hade jag lovat Gustav & Karin att flyttstäda på eftermiddagen, och eftersom att jag mådde lite bättre så pallrade jag mig dit.

Några nariga händer, skivade och helt enkelt trasiga naglar senare så är jag hemma igen, och väntar på mina söta ögonstenar som ska komma hem idag. En vecka går fort när de är här. Men den här veckan ska de få vara hemma hela veckan. Något ska jag väl hitta på att roa dem med.

Tänk va mycket jobb det är med flyttstädning egentligen. Man putsar och putsar. Fick faktiskt en del sammandragningar och lite ont i svanskotan. Lite som foglossning, men av en mild grad. Graviditeten kanske tar ut sin rätt trots allt. Det är ju så det ska kännas att vara gravid. Inte med massa kräkningar ;)

Sen ska jag bara tillägga att jag fastnat i word feud träsket också. Det skulle jag ju inte. Men när Micke började, så kunde jag väl inte stå emot mer.. Fan! Sopig är jag också.. Men just ja, jag får ju vara dålig. Är ju blondin- glömde det!


Nu kommer prinsarna!! <3 <3 <3 <3




Så mycket bättre

Så mycket bättre igång på tv 4 igen. Det blir en spännande säsong! Trevligt!

Gosa ner sig i soffan och kolla sängsongspremiären efter en dag med uppackning av Gustavs o Karins kök. Tre slizar pizza i magen.

IPhone 4s



Nu är den här. Min namnsdagsprestent till mig själv. Det tog sin tid att få den att funka, men nu är den som den ska. En vit blev det. Man kan ju inte frångå det "vanliga" för mycket... Micke var den första som ringde på telefonen.. samtalet löd;
- Va säger du Micke, jag hör knappt inget alls! Vänta! Jag ska höja volymen! .... -Men! Det hörs ju lika dåligt ändå! Micke svarar; Du kanske skulle prova att ta bort plastfilmen som är över högtalaren.... Åh! Vilken dum blondin jag blev...
Ett par timmar senare, ska Nina testa om jag har blixt på min telefon... Hon tar ett kort, men det blir alldeles suddigt.
- Men gud vilken dålig kamera!!! säger jag...  Sen upptäcker jag att det är plastfilm på baksidan också, som täckte linsen på kameran...

Jag bjuder på detta! Är man blond så får man vara trög :D (iaf till en viss gräns)

Förövrigt blev det en likadan för Micke, fast en svart. Hans HTC har ju ändå gått sönder, så han hakade på IPhone 4s istället. Nu har vi ringt videosamtal till varandra, bara för att testa och gud så löjligt det kändes. Man var inte så bekväm med att se sig själv i rutan. Nej mindre sånt åt folket! ;)




Dagen har präglats av trötthet och illamående, men har blivit bättre allt efter tiden gått. Har mått riktigt skapligt på kvällen. Var på jobbet idag för att lägga in schemat, men har varit hemma så länge så jag mindes inte koden för att logga in och blev på så vis utlåst. Jag fick återkomma ikväll, så jag stannade kvar där och kollade lite på Idol och tog det lugnt. Jag kunde ju lika gärna sitta med dem på jobbet, som att sitta hemma själv? Micke jobbade ju ändå.

Idol vet jag inte vad jag ska säga om.. Jag som alltid varit ett fan av Idol, är helt plötsligt inte så intresserad. Små kollade mig igenom det och såg nog inte ens en hel låt. Är de sämre i år, eller är de för unga? Eller är jag rent av för gammal? Jag tyckte att rätt person åkte hem idag iaf. Kan inte sätta fingret på varför, för sångröst har hon ju. Det bara kändes rätt.

I morgon blir det att hjälpa till Med flytt. Gustav och Karin flyttar. Inte för att jag kan bära, men jag kan vara med och plocka upp o dirigera, och fylla nån slags funktion, och på så sätt också rehabilitera mig samtidigt. Jag kan ju gå hem om det inte fungerar. Svårare än så är det inte. Jag tar med mig Tina så får vi sällskapa lite!

Jag måste börja pressa mig, jag kan inte gå hemma längre. Kom igen nu Simone!!! Kanske får jag gå upp en kvart tidigare  för varje dag, och hitta nåt att roa mig med direkt när jag vaknar. Det värsta är ju att jag mår illa direkt på morgonen och har inte alls nån lust att gå ut och gå 2 km när jag är yrvaken och illamående. Men jag får kämpa på, för så här kan jag inte hålla på. Jag har aldrig varit hemma så länge förut och det känns både i plånboken och i psyket. Det är konstigt hur ett psyke kan brytas ner sakta men säkert, genom att vara sjukskriven. Men jag missar ju de sociala kontakterna tex på jobb, och även  på andra ställen, när jag blir hemma hela dagarna. Mitt hem har börjat kännas som mitt fängelse. Jag trampar och trampar men tar mig inte ut. Jag ser det inte längre skönt att komma hem, och det är en väldigt tråkig och jobbig känsla. Jag blir rastlös, jag får inte plats i min kropp känns det som, samtidigt som jag inte orkar att göra nåt. Hoppas att ni slipper bli sjuka, för det är INTE kul! Sen ser jag Micke kämpa på. Han tar hand om barnen, maten och det mesta, och jag tycker synd om honom. Jag har försökt börja laga lite mat för att underlätta, och det går rätt bra mellan varven. Men mycket blir liggandes. Och det är jobbigt att titta på. Jag är inte van att ha en tvätt hög, eller damm i hörnen. Men nu finns det gott om dessa ting. Jag tror att jag får acceptera läget bara. Låta var sak ta sin tid. Jag kan inte tvinga mig till att bli frisk, men jag kan kämpa för det, och det ska jag göra nu... Nya friska tag. Ny kämparglöd.


Magen <3

På tisdag är det dags för ultraljud. Det är som en skräckblandad förtjusning. Jag känner ju inte direkt några fosterrörelser ännu, och det känns ovant för mig. Jag har känt så tidigt med de andra barnen, så jag känner mig inte helt trygg med att allt är som det ska. Förmodligen så ligger moderkakan i framvägg, och då blir det mkt svårare att känna när den lill* rör sig. Men jag är trots allt i vecka 18 nu, och vid den här tidpunkten med mina pojkar, så kände jag röresler dagligen. Jag vet inte om man blir oroligare för varje graviditet. Alla som varit gravida förstår nog vad jag menar. Är man inte orolig för det ena, så är man orolig för det andra. Jag har ju tyckt att magen har varit så liten också jämförelsevis med de andra, men det kanske inte är så konstigt när jag fortfarande inte har kommit upp i min startvikt. Jag ligger ju faktiskt fortfarande 5 kg minus. Så det vore skönt att bara få njuta istället för att tänka så mkt på allt. Sista dagarna så har det dock sagt PANG, och det känns som att magen exploderat och växt massor. Här kommer lite bilder för den intresserade....







Nu är ju inte bilderna helt i profil, så den är egentligen ännu större...

Stolt kille

William tappade sin tredje tand i förra veckan, så nu har även han en stor glugg i överkäken :) Tiden går så fort och sen han börjat skolan så är han inget litet barn längre. Jag tycker att han blivit jättestor. Att han sen fick högsta pott på screeningtestet som de gör på alla 6 åringar (kollar utvecklingen, kunskap osv) gör mig ännu stoltare. Dvs han ligger över medel, så det är en smart pojke jag har <3



Nya tanden har redan börjat kika fram


.... Och tandfen kom dagen efter....


Kladd-Muffins

Fick ju en sån fin present från jobbet förra veckan,  så idag har jag slagit på stort och bakat lite åt dem. De kan behöva lite extra kaloritillskott, och jag vet ju att allt som är sockersött passar in på HIA personalen, så det blev kladd- muffins. Krispiga på utsidan och kladdiga på insidan. Dock blev de lite för välgräddade, och inte så kladdiga som önskat, men de var fortfarande goda. Kastar in en bild.
Simone har försökt leka fotograf, men jag har ju ingen koll på hur man får snygga kort. Övning ger färdighet sägs det??? :)

Sjukskriven... zzzz

Blev sjukskriven i en månad till. Helt otroligt, men det gick ju inte att jobba. Det kom jag ju fram till alldeles själv. Så nu ska jag mobilisera mig, vara ute och röra på mig. Komma igång tidigt och sen hålla mig vaken.
Det ska nog gå bra. Men jag har ju fortfarande kräkningar, och så länge jag har dem blir det ju jobbigt, även om det blir bättre.

I dag var det full rusch på eftremiddagen. Vi har varit runt o letat glasögon till Micke. Nu äntligen är de beställda och det skulle ta 10 dagar innan de kommer. Ett par Björn Borg blev det. Sen ska han få prova att ha samma linser som jag har...


I morgon ska Lina komma hit o sällskapa, Det ska bli kul. Vi ses alldeles för sällan. Ska försöka baka nåt gott...
Iövrigt har det väl inte hänt så mycket... så nu lägger jag ner för idag... Är trött! :)







Ny vecka

Bestlöt mig för att vara hemma idag, och det var ett bra val. Hela förmiddagen var jag i dvala och kräktes fyra ggr. Klarade tillslut att få i mig en baguette och det är det enda jag fått i mig hittills idag. Så beslutet att vara hemma känns rätt. Jag har också pratat med försäkringskassan idag, så vi ligger på jämn fot, och har fått veta att  min sgi när jag går hemma INTE kommer grundas på lönen jag får som sjukskriven, utan får ut som planerad arbetstid, vilket är heltid de sista sex månader innan beräknad födelse. Det känns kanon! Jag kan nu slappna av lite och slippa pressa mig att orka jobba när det tar emot kroppsligt.. Det ser svårt ut att jobba när jag inte klarar av att gå där mer än två timmar utan att somna..

Eftermiddagen har varit allt annat än dålig. Illamåendet vände när jag tog en ondansetron (den lite starkare illamående tabletten som jag egentligen ska undvika). Pressade mig lite, och drog hem till Nina för att slippa komma i sov-koma (som vanligt). Tanken med att komma tillbaka till mitt arbete är ju att öka  upp kraften lite mer dag för dag. Vi hade jättetrevligt, och bytte massa tankar och babblade som två tonårs tjejer. Vi gav oss även ut på en kortare shoppingtur på 10 minuter :)

Som topping, har jag varit på en 30 min´s promenad med Micke & Dinah i skogen. Det var både skönt och jobbigt, men behövligt.

Nu blir det soffhäng tills kl 22 när Anna kommer över efter sin c-tur o säger hej! ;-)


Härliga kollegor

Tänk va lyckligt lottad man är med underbara kollegor. Idag orkade jag vara på jobbet en hel timma innan jag gick hem, med rödsprängda ögon och nykräken. Bara efter nån timma så knackar det på dörren. Där står Vida-Anne min kollega o vän med en present från alla mina kära arbetskamrater. En liten ljus lykta och en brödkorg/brödfat. sen stod det en text " vi tänker på dig"... Blir man inte rörd då så säg? Att nån tänker på mig när jag har det så här jobbigt stärker mig otroligt. Tack för att ni finns fina kollegor <3 <3 <3


Idag har jag även ringt till gyn, för jag behöver en "Plan". Uppenbarligen går det inte så bra att arbeta, tråkigt nog. Jag behöver nog förlängd sjukskrivning, även om det tar emot att ens säga det rakt ut. Men jag orkar ju inte. Jag bara sover o sover. Idag sov jag till halv tre efter att ha jobbat mellan 10-11. Jag har ingen ork. Sen har jag haft hjärtklappning också, pulsen låg på 150 när jag var uppe och rörde mig idag, så nåt fel är det. Sen så har jag ju spytt ett par ggr idag också. Iaf, så skulle gynläkaren ringa upp på ev måndag. så får vi se om hon sjukskriver mig via telefon eller om jag får en tid till henne..

Micke och barnen är och handlar ingredienser till pizza. Idag blir det pizza och myskväll med film. Sen ska vi ha en massa kärlek  har jag bestämt. Jag saknar mina barn även fast de är här  hos mig. Jag vill bara sitta o kramas heeela kvällen, och det ska jag göra också, om de tillåter mig :)

Varit hos Elin

Eftermiddagen har jag roat mig med att ta pojkarna med mig till Elin, Adde, Benjamin, Seline & Melissa för lite lek (vilket var så kul så Ludvig ville inte hem) Vi blev bjudna på middag där, och sen hade vi turen att Melissa & hennes kompis bakade några slags kladdkakor/muffins som vi fick ta del av.. De var inte alls svårätna, inte ens för en gravid sjuk hyperemesis. Sen blev det lite kurragömma. Killarna på gömställen, och mammorna satt och babblade i soffan. Skönt att kunna vara lite social emellanåt iaf!

När vi kom hem så hade även Micke börjat baka, så nu väntar jag på nybakt bröd till kvällsmat... Tekakor!
Tur att jag inte mår så illa just nu då :)

Det gick ju inte lika bra idag..

Gick till jobbet i morse, men kände direkt att jag var påtagligt tröttare än igår. Tror att jag somnade på jobbet två ggr innan lunchl o en gång efter lunch. Sen kräktes jag också. Jag var helt slut och fick dessvärre gå hem efter lunch. Väl hemma sov jag tills Micke kom hem runt 15 tiden. Så här trött var det längesen jag var. Undrar lite varför jag inte har några krafter. Visst att det tar tid att komma tillbaka, men jag har ju ändå ätit och druckit bra sista veckorna. Men okej, jag har sovit hela dagarna ändå.
Det är hemskt att gå hemma en längre period, och jag håller på att bli galen. Jag vill ju inget annat än att må bra och jobba. Men vem som helst förstår nog att det inte fungerar att jobba när man kräks så mycket (kanske 8ggr/dag) och tappat 8 kg i vikt på bara några veckor. 1 vecka inneliggande på sjukhus med dropp blev det. Det är ganska lång tid för att ligga och titta på när droppet droppar in.. dripp dropp... långa jobbiga dagar.Då var jag ju så risig så att jag inte ens orkade knäppa på tvn, så visst, jag har ju blivit bättre. Nu orkar jag ju ändå vara på jobbet några timmar, även om jag somnar där, jag orkar gå på promenader, och jag orkar umgås med vänner och min fina familj. Jag får väl helt enkelt "face the fact" .. Det tar tid att komma tillbaka.
Mitt nästa mål är att gå till jobbet halvdag i morgon, och försöka hålla mig vaken till lunch. Sen får jag väl hoppa över att "börja jobba" nästa vecka, utan fortsätta gå på arbetsprövning då med, så att de slipper bli kort om folk när jag väl inte orkar mer o packar ihop mig och går hem. Sedan får jag sikta in mig på att börja jobba deltid veckan efter det.... Kom igen nu Simone, KÄMPA!!! positiv peppning i kommentarfältet tack! ;)


Jobbelijobb

Igår ringde jag försäkringskassan för att planera hur vida jag kan komma tillbaka till jobb eller inte. och när. Hon berättade att jag hade fritt val att gå och prova jobba med sjukpenning, för att kunna bedöma hur många procent jag klarar att jobba,  så sagt o gjort, jag tog mig till jobbet i morse. Fick vara på angion, så jag hade ett vårdlag, vilket var bra. Blev ganska fort hemskt trött, och var tvungen att power napa en sväng i personalrummet redan vid 10 tiden. Låg kanske 10 minuter, och sen var jag fit for fight igen. I övrigt tycker jag att det gick jättebra att jobba. Jag hade knappt inget illamående, utan det var orkeslösheten som var värst. Jag klarade att stanna kvar hela dagen, och eftermiddagen försvann i ett nafs. Avslutade dagen med EKG tolkning, som var väldigt intressant, så jag blev kvar 20 min över tiden t o m ;)
Känner mig glad och levande efter den här dagen! Trivs på mitt arbete <3 Dessutom är det ju mycket roligare att komma hem, när man varit borta en hel dag. Man uppskattar allt så mkt mera, än när man är sängliggandes och inte orkar göra något alls.

Igår kände jag nog min första spark också, i lilla bebismagen. Buff sa det :) I dag KANSKE jag har känt lite rörelser, men är inte helt 100%. två veckor kvar till rutinultraljud. Spännande... läskigt o lite allt möjligt =) men framförallt kul. Hoppas att allt ser bra ut med den lilla <3


Ikväll så har jag varit med Nina på ica Maxi. skönt att gå och strosa lite och bara vara =) Nina skulle storhandla, vilket innefattade ett paket spagetti, några mackor, nån yougurt och en kyckling klubba.(ja ja, kanske lite mer men knappt)  Det kallar jag storhandla jag.... haha! galet! Hon är för söt. Skillnad är det när jag storhandlar.... Vi fick iaf träffas o det var det viktiga =)

Ögonen börjar bli trötta tidigt ikväll.. undra va det beror på.. ska nog lägga mig o sussa, så jag orkar upp i morgon och kan visa mig på styva linan! Natti...





Bestämt mig!

Nu har jag inte kräkts på fyra dagar, och  har jag bestämt mig för att prova att börja jobba på måndag om en vecka. Jag orkar inte vara hemma mer än vad jag behöver. Nu har jag ändå klarat att vara vaken iaf i två dagar ;) utan att sova. Det går ju bra när jag hittar på något att göra. Jag har ju ett litet illamående i botten som ligger o gnager, men jag orkar faktiskt umgås med vänner, jag har t o m lagat mat två dagar i rad, och kört barnen till dagis/skola trots att det har tagit emot. Ser ingen anledning till att det inte ska gå att arbeta då?  Nog för att jag har förstått att det är högt tryck på jobbet nu och så, men iaf. Jag är ju inte handikappad. Krafterna är nog tillbaka, mer eller mindre iaf.  IDag är första dagen jag provar helt utan primperan också, hittills går det skapligt! Hoppas att det här håller i sig nu, så att jag inte får ett bakslag o ligger på sängen igen om några dagar...... jag vägrar!


Nu ska jag snart dra till jobbet, det är bebis-fika för de som fått barn idag. Väntar på att bli upplockad av Sofie. Skriver mer sen....

Vägen tillbaka?

Hur blir vägen tillbaka? Går den tillbaka? Jag vill må bra nu! Idag har jag sovit av och till till kl 14 igen. Det är inte sunt känner jag. Jag orkar inte vara vaken för jag mår så illa. Det är bästa lindringen att ligga ner för illamåendet. sen känner man sig sååå lat när man bara ligger, men samtidigt orkar jag ju inget annat. Det är som att förmiddagar är sämst, eftermiddagar halvrisiga, och kvällarna är bra. Jag hade hellre mått dåligt på kvällen, då man ändå ska sova. Men man får vara tacksam för vad man får för besväret. Det finns många som har det värre får jag tänka. Jag vill komma igång och jobba nu, så därför har jag börjat flänga runt bland alla mina vänner. För att försöka hålla mig vaken och igång, men ibland går det bara inte.. jag försöker...

Nina kom hit i förmiddags med frukostfrallor, och firade micke med en blomma, det var gulligt, men jag var ju tvugen att gå o lägga mig kände jag. Otrevlig!! Så därför ska jag kompensera genom att åka till henne nu. Men först ska jag åka till Malin med ett par stövletter för att se om hon kan ha dem. De verkar svår krängda ;) (storleksmässigt) De är efter Mickes syrra. Det är så kul att hon rensar garderoben så ofta, det har bidragit till att jag har fått en helt ny garderob. Vissa av kläderna sitter lappen kvar på- dvs never been used.....

nehepp, nu ska jag chappa! Tanka bilen o köra sig lite då... Bye....

Deppdag

Idag har jag mått hemskt illa. Förstår inte varför det inte kan vända snart? Var är glädjen med att vara gravid när man mår så här kasst? Jag vill kunna känns någon slags lycka. Men det är skit hur jag än vänder på det. Man får liksom ingen cred för att man mår så här. IDag har jag sovit av och till tills kl 14 då Anna-Karin kom på besök. Det var tur att hon kom så jag fick lov att masa mig upp ur sängen. Gud va längesen vi sågs, och va trevligt det var att få sitta i lugn o ro utan stojiga ungar och bara prata!!! Vi bestämde en förmodad träff i nästa vecka igen om det går i lås med alla träningar och barn hit o dit. En bra vän som känns likadan att träffa trots att det nästan gått ett år. Man kan va sig själv helt enkelt och inte behöva visa sig på styva linan när man mådde dåligt.
Sedan följde kvällen hos Elin & Adde. Mysigt. De är så rara. Hoppas att träffa dem snart igen, vilket vi också halvbokade att göra nästa vecka. De bjöd på kyckling och pasta. Man kan väl säga att det var jag som bjöd in mig på middag, men hon är välkommen att äta här nästa gång.. Va gör man inte för att slippa laga mat när man mår skit ;) Det var förövrigt första gången jag åt kyckling på 16 veckor och det gick ju faktiskt utmärkt.

Nu är det rätt sent, så det är väl läggdax snart. Micke sitter inne i sovrummet och klinkar på sin gitarr. Jag sitter i v-rummet och tittar på tvn som har hängt sig på Tv 1000. Det går inte att byta kanal eller stänga av. Skitgrejjer! Kan ju inte säga att det blir bättre när de ska förnya allt hela tiden.

Nehepp, nu skiter jag i det här, nu ska jag deppa vidare i måilla träsket.
So long!

Fredag

Dagens Ros går till Tina som varit här och hjälpt mig massor med datorn. Uppdateringar, omflyttningar på bilder etc. Och framförallt- Hjälpt mig uppdatera min Iphone. Jag är tydligen talanglös när det gäller elekrtonik. Tur att man har dem runt omkring sig som inte är det då =)

Ann-Marie var över en snabbsväng också, det var trevligt. Sen var Anna här & vi åt kladdkaka, dagen till ära. Men födelsedagsbarnet var på jobbet. Andra året i rad som han jobbar kväll på sin födelsedag. Kan man inte planera bättre månne??

Så ikväll drar jag till Anna & Moa. En stund iaf. Blir så trist att sitta hemma själv. 5 av 7 kvällar jobbar Micke denna veckan. Inte så kul för en stackars sjukskriven sambo......

Idag har jag inte kräkts, men mår halv illa hela tiden. Men att inte kräkas är ju postivt! För det är jag ganska trött på...
Men jag har sovit en timma, trots att jag skulle försöka låta bli. Fast, en promenad blev det åtminstone. Jag håller mitt löfte. Försökte få med Micke, men det var lönlöst.

Dessa fina fick vi av svärmor igår....







Haft en fin dag!

I morgon fyller älsklingen 33 år, så hans mor, morbror och Anna o Moa,  samt Gustav har varit här på besök och firat honom idag. Det känns otroligt skönt att vara omsvärmad av så fina människor. Tack för att ni kom!Ni gjorde min dag. Och mitt humör är på topp.

Jag fick mig även en tur till Tuna park med svärmor och fick mig ett par nya fina mamma-jeans <3 .. Tack fina du, om du visste vad det betyder!!
Efter det drog hon ut mig på en promenad i det fina höstvädret, och jag lovade henne  att ta en promenad varje dag kl 10 för att få upp orken igen. Jag är så otroligt trött på dagarna, så jag orkar inte hålla mig vaken om jag inte hittar på något. Kan ju sova 4 timmar isträck om det tillåts.  Jag måste få tillbaka mina krafter  på nåt sätt,  så att jag orkar börja jobba snart.  Och att anstränga sig och försöka vara vaken och hämta krafter genom promenader låter som ett bra förslag.
Illamåendet slänger o flänger hit o dit o jag håller på att bli fullkomligt galen. Vem orkar må illa varje dag och kräkas flera ggr om dagen? Dagen började rätt dåligt,men nu på eftermiddagen så känns det bättre igen. Jag har mer eller mindre legat ner i 10 veckor nu, och kräkts och mått skit! Då tröttnar man. Samtidigt är jag otroligt rastlös, och orkar inte vara hemma. Jag skulle vilja ligga i nån annans soffa någon kväll - och så har jag gjort. Här om dagen var jag hos min barndomsvän Elin och hennes fina familj. (Seline, hennes äldsta dotter har tex hjälpt mig att fixa denna bloggen. Så gulligt av dig gumman tack <3 )
.. Och i morgon ska jag ligga i Anna & Moas soffa. Känner att vi har mkt gemensamt och det ska bli jättemysigt att åka dit i morgon kväll när Micke jobbar. För er som undrar är Moa Mickes kusin, hans morbrors dotter. Och Anna är hennes mamma =)
På söndag kväll ska jag tillbaka till Elin. =)


Nu ska jag försöka ge mig på att laga lite mat. Så får vi se hur det går, om jag fixar det, eller om det luktar för mycket.... mohaa...


Kram till er!

Kämpar på!

IDag har det varit en bra dag, trots mitt illamående. Jag har fått mkt gjort. William har varit hos Edvin och lekt halva dagen, och Ludvig har varit hemma med Mamma och Micke. Det var nog nyttigt. Han har varit som en solstråle och vi har fixat och donat i hans rum. Det har sett ut som ett bombnedslag sedan vi möblerade om och bytte rum.. Här kommer en liten titt :) Bokhyllan kom upp idag, och tur var väl det. För alla sakerna låg på golvet innan. Sen har Ludvig sin egen Lego- Iglo i rummet. Där befinner sig allt lego... :)






Sen har jag bokat tvättstugan för första gången på ett år. Rätt så smidigt ju! Kan ju säga att jag låg efter en del med tvätt sen jag började må illa.

Passar på att visa min putmage lite...



Micke har haft en Micke dag, för det behövde han tydligen, och då roar man sig med att dricka öl och spela gitarr :) Han fick in en del fina bilder på guran!







Barnen har spelat Wii, super mario brothers, och Ludvig vann över sin första "boss" och då blir Det två så här glada killar....





Nu blir det slappa....innan jag tar natten....





Bra dag!

Haft ytterligare en bra dag med nästan noll illamående. Lite på förmiddagen bara.
Eftermiddagen har jag tillbringat på jobbet, och fikat. Då hade jag inte bara en bulle i ugnen utan en i magen också. Kanelbullens dag som det är.
Åkte sedan för att hämta barnen, på skola och förskola,  sen hämtade vi Dinah och åkte till Nina för att vräka i oss ytterligare kanelbullar. Så nu har jag med gott samvete en bulle i ugnen och två i magen.
En glass råkade också slinka ner :)

En trevlig dag/eftermiddag/kväll...

Det var trevligt att träffa Nina också, det var "längesen". Vi tog oss en tur till Borsökna för att kolla på hus också. Vi åkte förbi satu o kakels hus o konstaterade att det fortfarande stod tomt.. och tänkte att - faaan! här ska ju JAG bo under tiden de är i thailand! Man kanske kan hyra huset ett par år - tills man hittat sitt eget hus? eller hur?? Sagt o gjort- mailat o väntar nu på svar... Håll tummarna för oss!!! När jag pratade med dem i somras hade de ev ett par som ville hyra, men eftersom att de står tomt så är det ju tveksamt att de ska flytta dit.

Nu blir det soffhäng....

Barnen hemma igen

Så fort barnen kommer hem så blir det liv i huset. Idag så har vi alla provat att vara gravida.
Barnen o jag visar stolt upp våra magar.
Vet inte vilken som är störst men söta var de ialla fall :)



vecka 14, det tar sig. Idag fick jag höra hjärtljuden också. Skönt att höra att det står rätt till där inne.







Kvällsmat med grabbarna.. Själv hoppade jag över den delikatessen. Mår man illa så gör man.


Glada killar!











Helg

Denna helgen har jag mått skitbra! Det började egentligen torsd kväll. Jag kunde äta på kvällen, det var underbart!

Jag hade fått vipbiljett till Ladies Night i Norrköping i födelsedagspresent av min kära svärmor, så jag trotsade illamåendet och gav mig ut på miljöombyte i torsdags. Förberedde mig med näringsdrycker osv och hoppades att jag skulle må bra på fredag kvällen. Det vore ju dumt att inte ens försöka ta sig dit när man ändå fått en sån fin present. Redan på morgonen så mådde jag bra.
Så jag åkte faktiskt dit! Det var en jättebra show, jag måste åka nästa år också! Det var kanon att få sitta på parkett vid lilla scenen. Man fick verkligen se artistena på nära håll! Kanoners! Tack svärmor! Det var värt att åka, även om jag är sjukskriven så måste jag ju få komma ut och röra på mig när jag väl känner att jag klarar av det.

På lördagen hade Nina 40 års fest, och jag gick dit en liten stund men blev lite illamående och gick hem igen. Jag fick iaf överlämna en present, och det var huvudsaken!

Söndagen vände allt tillbaka igen, och jag har mått hemskt illa hela dagen och kräkts ggr flera. Men det som är positivt är att jag mådde bra en dag förra veckan. Denna vecka har jag mått bra två dagar. Nästa vecka kanske tre dagar? Kan det vara så bra! isf kanske jag kan komma igång och jobba lite igen. Det får bli mitt mål. Att börja jobba om en vecka. Har ju sjukskrivning hela oktober, men jag känner att jag faktiskt har fått tillbaka rätt mkt kraft och nu är illamåendet värst. Inte orkeslösheten.

I morgon kommer barnen. Det ska bli härligt att få krama och pussa dem! Mina ögonstenar! Kärlek!!!!! <3