Fiske

Idag var vi och fiskade i ljusgryten. Vi hade både tur med vädret och fisket. Vi drog full pott. 2 öringar och 4 regnbågar. Sen tappade vi kanske 6-7 stycken också. Fiske när det är som bäst. Många vak och hugg. 2 av den släppte precis vid bryggan.

Det gick ju utmärkt att fiska med en liten bebis :) hon var så nöjd så.

Ludvig massakerade varenda fisk. Han studerade anatomin noga. Tvär skar hjärtan, såg hur de arbetade, han fick till och med smaka på gallsaft -inte med meningen men gallblåsan sprack när han tryckte på den och gallinnehållet flög rakt i munnen på honom! Det var ju inte så gott kanske ;) han skrek -vatten!!!! Sen spottade han resten av dagen. ;)

Sen slog det oss. Han ska nog bli hjärnkirurg. Han gick igenom varje huvud och utbrast efter ett tag, -om ni känner nån med fel i huvudet så kan ni skicka dem till mig så fixar jag dem (ståendes med laxhuvud i ena handen och kniven i den andra)
Han är ju för skön när han sätter den sidan till. Våran lilla prins.

William åkte till norrland på semester med Stefan och Co. Idag. Vi hann iaf få låna honom en stund på hans födelsedag, som vi förövrigt firade igår med kalas :) en ny cykel och lite små plock blev det!

Nähepp, öring i magen... Nu soffhäng!

Eftermiddagen..

Tillbringades med fiske och bad i hjälmaren. Vet inte hur man skulle kunna summera dagen.

En katastrof familj på en brygga.
Två är mer vilda än tama. (Dinah och Ludvig)
Bryggan är snorhal.
Dinah springer men kommer inte så långt eftersom hon mest halkar omkring på den hala bryggan.
Tillslut får hund fäste och fäller barn som står och vinglar på bryggkanten. Mamma håller Agnes och kan inte rädda det vilda barnet som är på vippen att trilla i.

Storebror och Micke slänger sig över hund till
Lillebror men bara storebror når fram. Storebror slänger sig om lillebrors ben och räddar honom från att ramla i.
Vild hund binds fast i kopplet på bryggan.
Barn badar.
Barn nakenfiskar eftersom kläderna låg kvar i bilen.
Vilda lillebror kastar i en pinne i vattnet.
Den ännu mer vilda hunden förstår inte att hon är fastklopplad utan slänger sig i och håller på att strypas när bara kroppen når vattnet.
Micke slänger sig över bryggkanten, lyfter hund och lyckas frisätta henne.
Hund är jätteglad och börjar busa upp sig igen.
Vilt barn blir tamt, skäms, går och sätter sig i bilen.
Familjen åker hem.

Summa summarum.

Ett barn höll på att ramla i.
Ett barn räddade livet på sin bror.
En hund höll på att bli strypt.
Och ingen fisk fick vi heller.

Nu är mamma & Micke trötta.

Ångestladdad.

Nu i dagarna får vi reda på Agnes röntgensvar. Det känns lite spänt. Jag tror och hoppas att det ser bra ut, men jag vill bara få det överstökat nu, så att man kan lägga hela sjukdoms kapitlet bakom oss. Jag vill få höra att hon är frisk nu.

Jag kan inte hjälpa det. Men jag känner mig lite nervös, lite nere och illamående. Snälla doktor, ring och meddela röntgensvaret nu! Så att jag kan få slappna av...

Grönt är skönt?

Som jag skrev på Facebook för ett tag sen, har jag varit tämligen nagellackslös i mitt liv. Svärmor snappade upp detta, och dagen efter stod det 4nya lack på bordet.
Efter att jag stått och psykat dessa 2ggr/dag när jag borstat tänderna, i snart en månad nu så har jag förberett mig mentalt. Vips är jag 15 år yngre och naglarna är gröna.
Jag kan ju ff inte lägga upp bild här, men resultatet finns på instagram för den intresserade Missnyberg.

Tänka om

Igår gillade jag inte regnet. Men va sjutton. Om sommaren ska regna bort så får man väl göra det bästa av det. Det finns inga dåliga väder.. Bara dåliga kläder. Eller hur löd det?
På med regnkläder och trotsa spöregn med spädbarn barnvagn och barn. En promenad och efter det gick vi och tog en kaffe hos fina Eva. William trotsade regnet ytterligare och var ute medan jag drack kaffe.

Sen har jag bokat tid för barn dop.
Varit barnvakt.
Hjälpt min kära storebror.
Duschat barn.
Kollat på allsång på Skansen.
Blivit sentimental och gråtit.
Jösses! Laleh berörde mig... Mer än jag trodde att man kunde bli berörd. Jösses igen. Laleh är min nya idol.
Go natt


Semestern regnar bort

Regn i all ära. Men så kul är det inte. Roligare kan man ha. Det är svårt att ta sig för något då, iaf utomhus. Så idag hämtade vi Ida och Leo från fritids/förskola så att grabbarna får något att göra iaf. Bra där! Nu leker de fint på sina rum..

Agnes är gnällig. Kan det vara tänder? Hon sover oroligt, vaknar så fort jag inte ligger brevid och ter sig missnöjd vaken tid. Hon biter på sina händer och dreglar till tusen. :)

Nu ska jag ta för mig lite här hemma istället då. Städa behöver man alltid göra. Eller ska jag ta en kopp kaffe istället???

En förändring står inför dörren..

..och det känns jättebra! Hoppas att det känns så för alla inblandade!

Seg dag -trist väder

Vi hade en trevlig midsommarafton nånstans ute i Tumbo. Hundarna sprang fria och det var relativt lugnt med kubb och lekar. Helt perfekt om du frågar mig.
Dinah hann vara där kanske 5 minuter innan hon hittade poolen (som hade pooltäcke på sig) så hon fick bada iaf. Vattengladare hund får man leta efter.

Idag har det varit segt. Vaknade med huvudvärk. Jag tror att det beror på att Agnes brukar somna i min säng inland mellan amningarna, och då rör jag mig inte alls, utan ligger i samma ställning, och kanske spänner mig.

Just nu sover hon i min famn. Hon är väl världens goaste! Ren kärlek!

I morgon kommer grabbarna igen. Hoppas att vi kan komma på nåt kul att göra med dem. Är det nån som har nåt förslag, så lämna gärna en kommentar...


Glad midsommar

I natt sov Agnes hela natten utom ett matavbrott. Denna gång i pappas famn. Så i natt gick jag inte upp en enda gång ur sängen. Att det kan skilja sig så mycket från natt till natt?

Idag blir det kvicksund hem till åsa! Agnes har en fin blommig sommarklänning på sig. Synd att jag inte kan ta en bild och lägga in här. Det kommer inte gå förrän blogg applikationen funkar igen tyvärr. Men den som har instagram kan ju följa mina foton där. Och den som inte har instagram fixar väl det NU hoppas jag...
Åsa, har du insta? Miss Nyberg heter jag där iaf!

Det blir iaf gubbröra, sen ska vi ha vanlig sill och potatis, och senare på middagen ska vi folie grilla en röding. Det ska bli spännande. Har aldrig lyckats fånga en röding, och därmed inte heller ätit det nån gång vad jag kan minnas. Hoppas att det blir en trevlig dag! Jag ska ta med mitt bästa humör! Och några alkoholfria öl...
 
 
 
Reserverar mig för stavfel då min telefon verkar stava hur som helst... 
 
Gladmidsommar 
 

Nu känns det som sommar!

Nu ska vi sätta oss ute på vår uteplats ta en öl. Sommar! Undra om man får röka ett bloss också? Ett låååångt djupt bloss... Nej just ja -det fick man inte.... :)

Muc

Idag är det dax för kontrast röntgen på lillan. Äntligen börjar vi nå ett slut på detta med. Jag är lite nervös, fast att jag egentligen vet att det kommer att gå jättebra! Jag sätter ju kateter nästan dagligen i mitt jobb och vet att det inte är nåt konstigt med det. Men när de ska sätta en på min lilla bebis, ja, då känns det inte lika kul.
Hon skall alltså få en kateter, fylla upp urinvånarn med kontrast, sen röntgas. Det man vill se på denna röntgen är om hon läcker urin uppåt njurarna. Urin skall ju bara gå i en riktning och det är neråt. Vandrar det uppåt så kan man ju få såna här infektioner som Agnes haft. Njurarna har inte varit utvecklade nog att ta emot kontrast än, men nu när hon blir 3månader anses de färdigutvecklade och man törs göra röntgen. Därför har hon fått förebyggande antibiotika fram tills detta. Hoppas på ett snabbt röntgensvar, så vi slipper fortsätta ännu längre med antibiotikan.

Vilken start i livet för lilla Agnes.

Själv har jag vaknat med huvudvärk idag. Inte så kul. Agnes har suttit som ett plåster på mig hela natten. Varannan timma har hon vaknat. Tillslut fick hon ligga kvar i min säng....
Kl 9 slog hon upp sina blå och hade värsta flinet. Så go så go. Min lilla flicka.... Finast i världen!

<\3

Ont i själen...
:(

Blogg app nere

Nu kommer det inte bli lika mycket bloggande för mig på ett tag. Applikationen på mobilen är nere för uppdatering eller nåt sånt. Så, vi får se hur mycket inlägg jag orkar få in...

Nu är vi iaf på väg till Bvc. Egentligen är det 3månaders vaccin i dag, men med tanke på att man kan få feber och bli tjurig så kanske det är dumt att ta den dagen innan Agnes sjukhusbesök. De kanske inte vill sätta kateter osv på en liten kropp som redan är utsatt med feber.

Förövrigt sov vi till halv tolv idag... Ja hela familjen.!.. Känner mig bakis. Hon knölar mer och mer på natten nu. Jag är trött!!

Off we go!

Lägger in en liten bild på en av de finaste jag har.

Det lyser bus i de här ögonen. Det blir en liten busunge. Idag har hon skrattat högt när jag gjort prutt ljud med munnen. Haha. Lilla skruttunge!


Go kväll

Nu var det dax för smör reklam igen. Bregott på hård macka är väl för jäkla gott?!
Jag tror att kroppen saknar nåt eftersom att jag är sugen på fett. Det går väl åt en del energi och annat till amningen kan jag tänka mig.

Men Aldrig trodde jag att jag skulle bli sugen på smör? Nej. Aldrig.


Tidigare i kväll åt jag köttfärssås. Det var lika då. Jag ville ha grädde i såsen. Och nej, matlagningsgrädde dög inte. Riktig grädde. Fett skulle det vara!



Bumbo

Agnes chillar i sin nya bumbo. Korta stunder nu i början.. Men den verkar vara en hit!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3009263/images/2012/pic_206960492.jpg" class="image">


Mödra vården!!! Inte mördar vården ;)


...och så var vi visst vakna i onödan!

Vad är det med mig och tider? I dag hade jag tid till mörda vården. Kl. 10. Så därför ställdes klockan.. Nu sitter jag ju vid frukostbordet, och vad skådar mitt norra öga? En lapp på kylskåpet där det står 19 juni kl. 10....vaken i onödan.

För några veckor sen, gjorde jag likadant med Ludvigs tandläkarbesök. Först gick jag dit fel dag. Sen gick jag dit fel tid på rätt dag. En straffavgift senare och3e gången gilt funkade det. .

Så åter igen, vad är det med mig och tidsbokningar? jag har ju uppskrivet.. Men det verkar ju tydligen inte hjälpa.

Så nu får jag lite onda blickar på mig... Han kunde också sovit nu..
Jaja, nu har vi dagen till nåt annat ;)


Frukost

En god salami, med ett väldigt gott smör, och sen ett otroligt gott kaffe startar upp min dag..


Vikt

Glädjande är att vågen äntligen visar under 70- strecket för första gången sen graviditeten! Det har stått HELT still i två månader, så det är kul. Två kilo lite drygt sen jag vägde mig sist :)))))


Sömnlös...

I natt har John blund glömt mig.. Somnade kanske vid 03... Väcks 04 av Agnes.. Nu ligger hon och knorrar och jag är tillbaka i tankarnas värld... Jag får väl sova nån annan gång...


Heja Sverige!


Kaffe...

Då var det dags för en kopp igen. Väntar på att svärmor ska komma från jobbet... Men jag måste tjuvstarta!


Glömde bilden ;)


Agnes rockar...


.....Men det tar nog några år innan hon växer i dessa....


Strömmings fiske i Östersjön

Strömmings fiske i år igen :) denna gång var grabbarna med också. De var inte helt med på att dra upp fiskarna själva, men de tyckte att det var kul att både titta på, och leka med dem. Efteråt så var de även jätte duktiga att rensa och file'a dem! Det kan finnas foton från det i Mickes telefon.

Strömming är gott!

Jag och Agnes var även på promenad, och då stötte vi på en ståtlig svan familj!


Bilder från planteringen


Gusum

Vi förflyttade oss sent igår kväll till Gusum. Så att vi kan ta det lugnt några dagar. Och träffa släkt. Micke, och William sover fortfarande. Agnes ligger och knorrar. Ludvig har nyss vaknat och jag sitter i sängen och bloggar.


Min kusins dotter förlorade sin dotter i magen, på över tid för exakt ett år sen i morgon den 16/6. De har öppnat en fond för forskning om spädbarnsdöd, nu lagom till hennes 1års dag. Deras mål är att få ihop 10000 och de är snart uppe i 2 tusen kr. Det är enkelt att delta. Du skickar bara ett sms. Med förvalda summor. Tex 20, 50, 100, 200 kr. jag bidrog med en liten summa. Gör gärna det du också! Det hjälper inte dem att få tillbaka sin dotter Liv, men det kanske räddar någon annan i framtiden. Ingen borde få överleva sitt barn!

http://www.solvanda.nu/insamlingar/liv-i-varat-minne


Gött med en kopp nybryggd kaffe!

Gevalia Ebony mörkrost, om Jenni Persson undrar ;)
Mörk, varm och fyllig...

Ja och för er andra som undrar, så har jag svikit Löfbergs lila, för en liten stund...


Pappa

Sänder en tanke till min pappa som skulle fyllt 67 år idag. Han har varit borta i hela 11år nu. Tiden går fort. Men såret i mig finns fortfarande kvar. Visst, jag har bra distans till det, men Ibland nyper det till i hjärtat och smärtan infinner sig. Då rullar tårarna längs kinderna.
Han lämnade oss alldeles för tidigt. Jag var 23 år då om jag räknat rätt. Tänk om han ändå hade fått träffa mina barn. Han var så barnkär! Jag tror att han skulle ha varit riktigt stolt. Han skulle nog tagit dem under sina vingar..

Nä.. Blir bara ledsen av att tänka. Nu ska vi vara glada :)

Slänger in en bild på en bild :)
Pappa, där han trivdes som allra bäst. I skogen. Han spenderade timmar där.
Älskar dig <3


Sovmorgon..

Idag fick jag sovmorgon. Till 9.45 då jag vaknade sv mig själv. Hur skönt var inte det?! s
Nu sitter jag här och äter frukost...

William är så duktig! Han klagar inte ett dugg efter operationen och har inte gjort på hela tiden. Han har bara funnit sig i att det är så här. Klart att han har ont, men biter ihop. Han får smärtis kontinuerligt.

Idag har vi inga som helst planer. Micke har gått på semester. (förmodligen) Skönt!!


Operationsdag

Just i detta nu är William på operation. Det skulle ta upp till 2timmar. Jag väntar nere på fiket. Allt gick lugnt och fint till. Han somnade redan på det lugnande läkemedel han fick.. så han sov redan när han blev sövd, så att säga. Jätteduktig har han varit :)

Micke tog Agnes och stack till ljusgryten under tiden. . Bara att hoppas att hon tar flaskan nu om hon blir hungrig :)


Både William och Agnes är nöjda

William har alltid velat bära Agnes men inte fått. Nu kom vi på att han få kunde prova att bära i bärselen :) så nu är båda barnen nöjda :))


Det är ju Dåligt med kommentarer på min blogg!!!


Promenad..

Snart dax för promenad med Lina. Man måste ju kombinera nytta med nöje.
Natten och morgonen har varit jobbig.. Agnes börjar bli lite knölig på morgon sidan. Hon vill vakna då.. Det tycker inte vi dock... Så det blir lite sura miner. Trist.. Nu ska jag dock försöka gå upp. Pigg och glad!!


De närmsta...

Idag har jag umgåtts med Elin Pia och Emma... Det var ju inte igår direkt.. De allra närmaste barndomsvännerna. Undra när vi sågs alla tillsammans sist..?
Måste vara minst 4år sen. Sanna vänner är det när man vet att det gått flera år sen man setts och ändå kan prata med varandra, som att man aldrig varit ifrån varandra överhuvudtaget. Man litar på dem till 100% och man kan dela allt med dem utan att riskera att bli dömd.
Vi kan läsa av varenda signal på varandra, utan att ens behöva öppna munnen. Vi kan bara vara, hänga.

Idag har vi pratat minnen och hängt i vilsta.

Sann vänskap!
Älskar er tjejer!


Min lilla skönhet

Agnes har börjat sova med händerna under kudden.. Hon är så go <3

Se själva...


Sömnvägrar!

Visst är bebisar söta? Men inte kl 5 på morgonen när en annan vill sova.. !
Nu har hon legat vaken och knorrat över en timma.. Flinar så där åt mig när jag tittar på henne, så jag kan ju inte bli sur heller :)
Har inga planer idag direkt, så jag hoppas att jag får sova en stund när hon väl bestämmer sig för att sova!

Väck mig inte!!!


Första skorna

Agnes har fått sitt första par skor. En present från Emma med familj :)


Fick oväntat besök av en Älskad & saknad vän!!!!!! <3 <3 <3

Idag kom Emma hem från Israel! Tänk va glad man kan bli över att träffa nån <3 love you!!!!


Bad flicka

Agnes älskar att bada!


Söndag

Idag dukade Micke upp till festmåltid. Dricka ur champagneglas var populärt


Ludvig

Igår hade jag lite mamma -Ludvig dag. Vi cyklade till tuna park. Fikade. Cyklade hem. Jag var lite harigare att cykla med än Micke enl Ludvig. Dels var jag för långsam, och dels lät jag inte honom cykla fort nerför backarna :) -saaaakta ner Ludvig!
-men mamma, Micke är mycket roligare att cykla med. För då får jag cykla Iaf!


<3


William invirad i filt.. Lite kallt är det


Godmorgon

Är jag inte go så säg?


Hemma hos Familjen Nyberg Hammarbäck. Nu är det fredag igen....


Dinah är ute och går morgon promenad med Ludvig :)