Joggdag

Tog mig ut på en halvmil idag, och det gick rätt så okej om man jämför med förra rundan... Som stoppades av täta luftrör i den kalla höstluften.

Jag Tog en sväng förbi Lagersbergs säteri. En trevlig grusväg att jogga på, och gudarna ska veta va många minnen som ploppade upp i mitt huvud. När jag var barn så var den här vägen alldeles för lång.. Nu var den knappa kilometern!
Här var vi ofta på promenad när jag gick i grundskolan, hela klassen. Här plockade vi nässlor tillsammans och gjorde nässelsoppa på. Min fröken var så himla fin!

Till den här skogen smet jag och ett par kompisar ett par år i rad, lade oss på en stoooor sten och tog av oss kläderna och solade i den varma -mars- solen. Ca 8 år gamla :)
Nån gång hade vi även smugit med oss fika.
Ojoj, om våra mammor ändå hade vetat vad vi pysslade med :) . Klä av sig kläderna mitt i vintern!

Sen smög vi ut på åkern, och snodde vete. Veten skalade vi och tuggade på. Vi kom fram till att om man tuggade tillräckligt länge så blev det som tuggummi. Och det var ju coolt!
I den här skogen lekte vi röda vita rosen. Vi hittade även grodyngel som vi tog hem och var extramammor åt...

Visst var det väl ändå underbart att vara barn? Man hade inga bekymmer! Man levde för stunden och fantasin flödade!

Den här löprundan går in i hjärtat. Nästan så att jag blir lite sentimental!
Hit ska jag springa igen! Bara låta minnena flöda!

 

                                 Här går vägen mot säteri´t!


Det här med att dra tillbaka klockan...

Känns lite jobbigt för tillfället! Alla säger att man får sova en timma längre... Men så var det ju inte. Inte när man har smått hemma. Två mornar i rad är det fyratiden som är ultimata tiden att vakna tycker Agnes. Ändå höll Micke henne vaken länge igår kväll... Några såna sena kvällar till innan vi hamnar på tt bana kanske?

Nu iväg till jobb! Tjing!


Ny dator

MacBook pro.

Gillar lysande tangentbordet ;)


Lördag hos Nyberg/Hammarbäck

Lördag igen. Veckorna bara rullar på. Är det bara jag som tycker att tiden går så himla fort? Nu är det höstlov för grabbarna nästa vecka. En hel vecka från Skola och Förskola. Själv har jag ledigt på Tisdag. Jag vet inte om vi ska hitta på något eller stanna hemma och ta det lugnt. Det kommer fler höstlov. Vi får se.
 
Ingen löpning för fröken Nyberg idag. Det låter ju löjligt, men jag har fått ont i vänster stortå. Det har egentligen gjort ont i flera veckor, men bara när jag vickar på den. Fast sedan jag börjat jobba, och gått på den hela dagarna, så gör det allt mer ont. Säkert nån inflammation eller så. Men jag avvaktar löpträning, och tar det lugnt, och svullar och så där istället.
 
 
Nu är det kväll, jag är nyäten, och det blev tillslut  en god middag!
Micke må vara kanonbra tillgång i köket. Men när man ger sig på svåra grejjer får man räkna med lite motstånd. Han blir så himla ARG när det inte går som han vill... 
 
Tillslut blev det en kalvfilé med klyftpotatis, och  hemgjord choronsås kalvfondssky. Toppad med sparris. Rött vin i glasen. 
 
Efter viss osämja i systemen våra, så verkar det tillslut trots allt bli en bra kväll. 
 
vänster sida av köket...
 
 
 
Höger sida av köket....
 
 
och vet ni va han säger nu? att det HÄR ÄR MITT FEL!!! :)

Jobbhelg

En natt med knapp sömn. Tidigt "uppvaknande" runt 4.50.

Lättretlig. Känslig. Ledsen. Och inte uppåt alls.

Dessutom är det första morgonpasset efter ett kvällspass. Undra hur trött jag kommer att vara? Det blir en intressant dag på jobbet..
Men.. Det ska ändå bli kul att jobba. Jag har då mycket att ge patienterna känner jag!

I eftermiddag hade jag tänkt ta en springrunda. Hoppas att det hinns med! Det var ju 3dagar sen sist så det börjar bli dax!


Varannan vecka

Efter att ha haft ett lite konstigt schema med barnen, så har vi gått över till varannan vecka igen. I långa loppet är det här bra. Tror och hoppas jag. 
 
Men nu har jag vant mig att ha Ludvig nästan på heltid, så det känns tungt att inte få hem honom förrän på dag sju. 
 
Igår tillbringade vi lite tid till att titta igenom gamla inspelade videofilmer, tex när Ludvig lärde sig cykla. När Wiillam och Ludvig sjöng i bilen, När William sjöng för en nyfödd lillasyster. Skogspromenader med Dinah, Åh va man längtar efter dem!! Till och med Agnes längtar. Hon är mycket gladare när de är här. De är liksom på samma nivå. DE TALAR SAMMA SPRÅK. På nåt konstigt sätt verkar hon förstå dem bättre än vad hon förstår oss. Hon kan sitta långa stunder inne på grabbarnas rum utan att bli uttråkad. De kanske har tvspel på- Men i vardagsrummet är ju tvn på. Vad är skillnaden? Jo, syskonen. <3
 
Här är några fina bilder som Micke fångade på Agnes idag!
 
Lilla sötnosen
Liten busa!

Blogg torka

Det har gått rätt så många dagar nu. Sedan jag var aktiv här. Jag som brukar skriva flera inlägg om dagen!
 
Min hjärna har helt enkelt tagit en paus. Idétorka. Ork-torka, och allmän torka.

Jag har inte haft lust. Inte haft lust att skriva. Jag har bara haft lust att vara med mig själv. Njuta mina sista dagar som mammaledig. Njuta med min fina flicka.
 

Nu är ledigheten över. Jag har gått tillbaka till jobbet, och hunnit jobba en dag. Det var med blandade känslor som jag stämplade in på jobbet kl 06.46 i onsdags morse. Men genast så blev jag glad när jag såg att jag skulle få kompa med Debbie.  Debbie ja. Himla fin människa måste jag säga. Innan jag gick på ledighet så kände jag knappt henne. Men Hon var ett otroligt stöd för mig, utan att hon förmodligen ens vet om det, när Agnes hade njurbäcken inflammation som en alldeles, alldeles färsk liten bebis. Jag var så förtvivlad att se min bebis, som knappt orkade äta, knappt orkade titta upp. Så slö, så slö. Jag behövde en paus från barnavdelningen, och gick ner till mina kollegor, grät en skvätt och fick ett sånt stöd, speciellt av Debbie, och det räckte med några meningar, men det var rätt meningar. Lugna fina trygga ord. En Sån fin människa! 
När vi var utskrivna, så fick vi  ett paket hem, en jättesöt klänning till lilla hjärtat. Den användes flitigt, och varje gång hon hade den på sig så kände jag tacksamhet att min flicka blivit frisk, och att det finns människor som verkligen bryr sig, som förstår när människor har en kris!  Debbie gjorde sig påmind varje gång klänningen kom på. Så att just hon backade upp mig min första senila,-ringrostiga  dag var väl jättebra!
 
Nu vill jag bara påpeka att alla mina kollegor är helt underbara!  Så jag är otroligt lyckligt lottad! Vilket teamwork! Första dagen var.... allt utom lugn, och ändå fixade vi det! 
 

Det blir bra att komma tillbaka till jobbet. Nu ska jag tillbringa näst kommande 4 dagar där. Då kommer jag nog in i rulliansen igen?
 
 
 
 

Morning

Go' morron. Jag saknar brorsorna mina jue'. Det är så tyst här utan dem.


Nä nu....

...tar jag min resesäng och drar....


Haha så söt hon var när hon försökte kånka iväg denna...


Fredagsmys

Ikväll har Natta och Vanessa varit över och fredagsmyst med tacos. Det var jättetrevligt. Hon fick mig lite gladare, och det är skönt. Nu kan jag fortsätta fredagsmysa med mina killar med ett gladare och lugnare jag.


I morgon hade vi planerat för barnvakt och bröllop. Istället blir vi förmodligen (inte helt klart) hemma då vi inte har nån barnvakt längre. Att ta med 3 barn och försöka slappna av är uteslutet. Det är vi alldeles för trötta för. Min sömnbrist förstör mig. Jag vill och orkar inte springa runt och bli stressad över busiga barn när jag är så här trött. Jag har redan en sån kort stubin och det kan aldrig bli bra. Vi får se hur natten blir, om vi kan få sova och även hoppas att vi klarar oss från den fruktade sjukan, som vi umgåtts nära med sista dagarna och som även
Satte stopp för vår barnvakt, - jag talar om magsjukan

Jag skulle så gärna vilja gå.

klänningen framhängd och allt...


Pappaledigt

På onsdag går mamma tillbaka till jobbet och om en halvtimma stämplar pappa ut för en låååång stund.

Agnes reaktion På det hela följer här nedan;

Hell yes!!! Pappa rockar!!


En vecka

En vecka är det kvar. 7 dagar, snart bara 6. Sen börjar jag jobba igen. Vart tog tiden vägen?
 
Det ska bli både skönt och inte skönt. Konstig känsla. Skräckblandad förtjusning.
 
Agnes kommer vara 7 månader då. 7 små bedårande månader.
 
Detär läskigt att släppa kontrollen till någon annan. Nu tvivlar jag inte ett dugg på att Micke inte fixar det, men ändå, jag gillar att ha kontroll. Och hittills har jag haft 100% kontroll. Jag kommer förmodligen ringa hem 1  gång i timman första veckan. 
 
När jag var sjuk, under graviditeten så gick tiden så otroligt långsamt. När jag låg inlagd, så låg jag och räknade dropparna på droppet. Så långsamt gick tiden.
 

När jag var hemma, så låg jag och stirrade i taket.
Eller så stirrade jag i toalettstolen.
 
I 8 MÅNADER låg jag så!!!
 

Sen så ifrågasätter alla varför jag ska börja jobba så tidigt."hon är ju så liten"
 
 
Nu går tiden fort istället. Väldigt fort. För fort.
 
 

Hennes pappa är lika bra på att ta hand om henne som jag är. Jag behöver komma igång. Jag behöver må bra. Jag har mått dåligt alldeles för länge.
 
Sen kan jag erkänna att jag nu mer börjat vänja mig att vara hemma, vi mår bra nu, och jag njuter för fullt av att vara med min lilla flicka. Men hela den här soppan och graviditeten, förlossning och efterförlopp med sjukdomar och operationer har satt spår i mig, som gör att jag måste komma igång och få mitt liv tillbaka.
 
Jag hoppas att det kommer bli skitbra. Så snälla ni som läser detta. Ge mig inte ångest över att jag går tillbaka till jobbet redan. Det är mitt val.  Och dessutom tror jag att det är rätt val. Och det känsligt.
 
Hela JAG är känslig.
 
 
 
 
 
 
 

Hur lång tid tills man blir rutinerad?

Hur lång tid tar det tills man kan springa snabbare? Hur länge ska det vara så här tungt? Det känns som att jag står still, eller rent utav tagit ett steg tillbaka. Mitt delmål är att springa 5 km på 30 minuter. Helst Under 30 minuter. 29,59 skulle vara helt okej.
Undra hur lång tid det kan ta att nå det målet för mig som är otränad?
Jag har joggat 2,5 månad nu.
 

Jag har ju inte direkt haft nån struktur på min löpning om man säger som så. Jag har varierat mig rätt så bra. Ena passet snabbjogg. Andra passet intervall. Tredje passet kanske jogga långt och långsamt. Ökar man så eller ska man helt enkelt köra samma runda och försöka satsa på snabbare tid? Det sista borde vara enklaste sättet att se om man förbättrar sig iaf.
 
Igår sprang jag sakta, i gyttja, lera och halt underlag och låg strax under 8min/km. I dag sprang jag på asfalt med en snitttid på 6,18 min/km. Det är stor skillnad på tid.
 
Jag skulle behöva lära mig att jogga bättre i skogen, men asfalt lockar tyvärr mera. Nä, jag måste träna mer på att springa i skogen. Men i morgon ska jag springa från sjukhuset och hem tror jag. Ja. SÅ får det bli. Det blir lite grus då iaf.

Måndag-ledig måndag

I morse vaknade jag av telefonen. Kl 09.30.
Så trött och tung och hade ingen aning om ifall jag varit vaken i natt, eller om vi sovit hela natten. Då har man sovit bra! Ögonen gick knappt att få upp. Jag fick nog ligga kvar och morna till mig i säkert 20 minuter innan jag behagade att ens sätta mig upp.

Som kompensation laddade jag mitt lata ego ungefär i två timmar innan jag hade bestämt mig. Ut i skogen i duggregnet med dig Simone! 5 dagar på latsidan får minsann räcka. Men jag har varit slut. Så himla T-R-Ö-T-T.

Jag och Natta pratade ihop oss och gav oss ut. Det blev både fel slinga i spåret och blött och geggigt och halt.

Det gick riktigt riktigt långsamt på en snittid strax under 8 min/km och som Natta sa, man hade mer fokus på vart man satte fötterna än att man var trött och hur långt man hade joggat. Att Sicksacka bland stubbar,grenar och lerpölar och egentligen inte veta hur djupt man skulle trampa ner var faktiskt ganska kul så här i efterhand. Det blev som en liten äventyrsbana på 6 km. När vi kom ut ur skogen fick vi se en glimt av solen också.

Vi var ju självklart totalt missnöjda med tiden, men vi hade en rolig löprunda och brände åtminstone 500 kalorier vardera.
4 km till hade jag klarat. Fast inte i den här terrängen. Jag blev helt slut. Så där Härligt trött ni vet.


Oct. 15, 2012


Stark vilja

En tjej med stark vilja.

Idag fick Agnes spela gitarr med pappa. Det var förträffligt. Koncentrerad till max. Hon tyckte att det var jätte kul. Så kul att vi inte fick ta bort gitarren.

Kanske vill hon önska sig en barn-gitarr i födelsedagspresent?

Här följer en för- och efterbild.


Med gitarr

:)


Utan gitarr

:)


Ångestsöndag igen.

Ingen bra dag. Dvs som varje söndag.

Huvudvärk.

Känner mig ledsen och nedstämd.

Håll tummarna...



Bo nära affären

Det är farligt att bo nära affären. Dyrt i längden men bra för stunden.

Man kan få nybakat varje morgon om man så vill.

Idag blev det baguetter.


Ravioli

Ravioli, panacotta.

All homemade.

Jag var portförbjuden. Vilken otur att jag kunde ta igen mig i soffan med Agnes under tiden ;)

Efter Två timmar i köket, så har han presterat detta. Egen händigt lagad pasta -ravioli- fylld med spenat, ricotta, parmesan och muskotnöt.

Och efterrätt; panacotta.


Lilla solstrålen

..har sovit hela natten. Trots att hon har hosta så har hon inte vaknat. Det är ju jätteduktigt av henne.

Vilken annorlunda kväll det blev för mig igår. Jag satt hemma, ensam i lugnet. Micke jobbade. Helt plötsligt ångrade jag mig, och ville nog visst träffa mina gamla klasskompisar. Det var klassträff, tre av mina närmsta vänner var där, och jag hade väl egentligen glömt att det var just igår träffen skulle vara.
Vid 20 tiden får jag besök av en vän som behövde pumpa sitt cykeldäck. Det slutade med att hon inte tog cykeln alls utan blev kvar här, och åkte med mig min (skjuts) vän Carro när Micke kom hem. Väl på krogen blev det lite intensivt. En öl-sen hem igen. Jag visste ju inte om
Jag skulle få sova på natten, och visste att jag skulle upp med grodan kl 6. Så det var lugnt, men roligt att träffa de jag hann träffa.


Vara på sin vakt

Nu går det galet fort. Hon skulle behöva en hjälmmössa. Fort. Snart dimper hon i golvet. nu krävs 100% tillsyn.

Förut har hon nöjt sig med att hålla händerna på nedre planet på vardagsrumsbordet och stått på knä. Idag, efter att med händerna ha lyckats klättra upp ett par lådor i köket så provade hon även att sträcka sig till våningen ovanför på vardagsrumsbordet. Hon försökte ställa sig upp, och hade hon haft bättre fästen att hålla i för de där små fingrarna så hade hon lyckats. Snart står hon upp.

Man tittar bort en sekund, sen står vildbattingen så här


God morgon

Vi har haft en bra natt här hemma. Agnes har sovit i princip hela tiden förutom 1 napp-instopp. När hon vaknade nu igen så trodde jag att det fortfarande var natt.

Det är så himla mörkt ute. Bäcksvart fortfarande. Man märker att det håller på att håller på att bli en annan årstid .

Huvudet är tungt. Ont. Jag har krupit upp i soffan med en filt, min huvudvärk, två Alvedon och en kopp Kaffe.

Lillan jobbar för fullt. Hon Övningskryper.


Lilla grodan på babyöppet

Hon är väl för härlig. Lilla underbara flicka.
 

Idag var pappa med på babyöppet för första gången. Han och alla mammor. Visst, det fanns två pappor till, men det var ungefär 30 mammor där.
 
Den som skiljer sig från mängden på babysången, om du sätter alla bebisar i en rad är Agnes. Hon blir helt till från sig när gitarren börjar plinka. När de börjar sjunga så står hon och hoppar och är gladare än någonsin. Måste upplevas.  Egentligen började hon bli exalterad redan på väg till kyrkan, när jag började sjunga längs vägen. Hon förstod vart hon var på väg, och började studsa redan i vagnen.
 
Alla som jobbar där, och de som är där frekvent känner igen Agnes väl. Det är ju "hon som är så fokuserad och helt till sig och sprallig och deltar på sångstuden med högsta närvaro "  (har jag fått höra)  Det är ju henne som alla skrattar hjärtligt åt när hon kör igång sitt race. Sången kan ibland förlora sin text och  utbrista i ett skratt istället, för att lilla gumman är så inne i sin sångstund. Så söt, så otroligt söt är hon. Så glad. En sån fin liten människa.
 
 
Kärlek på hög nivå!
 

Jag blir alldeles kär när jag tänker på vårt lilla hjärta. Kärlek till sitt barn. Inget kan överträffa det.

Vitlöksbomb

Vitlök. Vitlök är så himla gott.. Man kan ha det till allt. Idag drömde mig bort. Jag fastnade i en gammal tanke om hemgjord aioli. Hur gott är inte det? Han lagade det nån gång i somras, och det var supergott.
 
-Jag fick lägga på lite charm och fråga tjata på Micke,  min personliga kock  min sambo,som förmodligen inte alls kände för att laga gormetmat idag, men ett försök är det väl alltid värt?
.
-Snälla, snälla, snälla, kan vi inte äta något med aioli idag?
 
Efter lite blinkande flirtande ögon gnäll och tjat fick jag igenom mitt förslag, så det blev en egen hemlagad aioli. Det vispades fibrilt i köket, det marinerades kött och klyftor slängdes in i ugnen, och jag fick min aioli tillslut. Alldeles precis så som jag vill ha den! Vitlök, massa, massa vitlök. Vilken tur att jag inte jobbar i morgon... Men det gör ju Micke å andra sidan.
 
Fläskytterfilé, klyftpotatis, och aioliblev resultatet. Sen blev det alkoholfritt iglasen...
 
 
 
 
Torsdags gott.


Har ni provat att göra egen aioli? Det är svårt men enkelt.
 
 
 
3 Vitlöksklyftor
2dl olivolja
1 krmsalt
2 äggulor
1 tsk citronsaft
 
vispa ihop allt utom olivoljan.
Häll sedan i olivolja, 
Tillsätt oljan försiktigt först droppvis och sedan i fin stråle och vispa kraftigt hela tiden, tills dina krafter tar slut ungefär. För att minska risken att aiolin ska skära sig så kan alla ingredienser med fördel hålla samma temperatur vid start.
Vips så är det klart!

Gott!

AIOLI, Fläskytterfil'e och klyftpotatis


Mössa

Är bara tvungen att visa babymodell-Agnes i sin nya mössa! Sötnöten :)


Sen var det dax för löpning....

Jag hade ställt in mig på att det skulle bli en vilodag idag, i och med att Micke jobbar kväll och jag är själv med barnen.

Men hux flux stod Carro här med sina döttrar som mer än gärna passade Agnes en liten stund. Ja, de blev nästan osams över vem som skulle hålla henne. Så söta :)

Det kändes tryggt att gå ut och springa, jag visste att Agnes skulle bli ordentligt uppvaktad.

Väl ute blev det 4 km, och det bestående av en runda i spåret. I mörkret. Alldeles, alldeles ensam. Jag vet att jag hann tänka; "hoppas att ingen kommer och tar mig för jag kommer aldrig hinna springa ifrån dem"
Men återigen, spåret fullt av motionärer med, olika bra kondition. Man behöver inte må dåligt för sin egna dåliga kondis där. Sen så Verkar det vara mycket backträning i det där spåret.
Så mina tankar byttes till en positiv upplevelse igen. Här händer inget. Det är för mycket folk här. Jag kände mig trygg!

Jag sprang uppför båda stora backarna, så jag är nöjd. Det blev som en liten lekrunda idag. En av kilometetrarna gick riktigt långsamt, en annan var under 6 minuter. Det är kul med löpning!

Här är tjejerna! De satt och sjöng och gungade Agnes, och hon mådde som en prinsessa <3 helt avkopplad!


Eftermiddagsbesök

I eftermiddag slängde jag i hop en kladdkaka. Min kollega och hennes son Benjamin var över på besök.
Jag åt grädde för första gången på länge, det var jag värd!

Med sig hade de en stor sopsäck - full med snygga kläder till båda grabbarna! Lego t-shirts, legoskjorta, och massa mer. Tack snälla! Nu har jag att göra i en vecka!

Vi hade en trevlig babbelstund och klockan gick fort!


Slänga ihop en kladdkaka till kollegan!


Gästerna!

Jaana & Benjamin & lilla Ludvig


Mycket grädde!

Min bit och självklart består den mest av grädde!


Nu är jag med vaken

Tittut från spjälorna igen :)


Förmiddagstankar

Idag blev det sovmorgon för fröken Nyberg. Först Kl 01.30 i natt vaknade lillsessan med sin ljuva stämma. Jag stoppade in nappen, sen tog jag mitt pick och pack och förflyttade mig yrvaken till Williams rum. Där sov jag till kl 7.30. Jag kan inte påstå att jag känner mig utvilad, men jag har åtminstone sovit 6 timmar i rad, och det är ju inte illa det! Man får se det lilla, och fånga upp det!

Hon har inte hostat inatt eller så och Micke berättade att hon vaknat 4ggr bara. Det är ju lite skillnad mot 15 ggr!

Kl är 11.00. Tre koppar kaffe ligger och skvalpar i magen. Humöret ligger på en medel-låg nivå och många tankar är framme och rullar igen. Det är jobbigt att vara en tänkare. Speciellt när man lever med nån som är allt annat än en tänkare ;)

Jag tänker mycket på mina pojkar. Att jag inte räcker till åt dem. Jag känner att tiden Agnes får (tar) borde gå till grabbarna också. Det är klart att Ludvig känner sig lite utanför. Först bär jag runt på Agnes hela tiden, matar, byter blöja, tröstar, busar och sen när hon sover så går jag och lägger mig och sover jag med, eller så städar jag... Ack denna städning! Det tar aldrig slut!
Så går vårat ekorrhjul runt. Jag har försökt att han ska delta- mata henne osv. Men han är inte helt intresserad.

Sömnbrist skapar hos mig irritation och en riktigt kort stubin. Ibland är den rent utav obefintlig. Och då är det jobbigt att vara en 5 års trotsig pojke med stor aptit på livet. Han vill så väl, jag vet ju det. Men börjar han bråka med mig, då är inte min stubin så lång nej.


Sen joggar jag ju rätt så friskt , som en del kanske tycker att jag kan dra ner på och ge den tiden till barnen, men faktum
Är att jag gör det delvis för att rensa skallen på negativ energi och delvis för att komma hem som en gladare Simone och mamma. Så den tiden behöver jag till mig själv. Det är nog det enda jag ger till mig själv faktiskt?

Sen kan jag känna att jag saknar Micke. Han finns ju här hela tiden, men ändå finns han inte. Vi har fullt upp ändå än att umgås sinsemellan. Det finns alltid nåt annat hål att fylla sin tid och energi på än varandra. Men När gjorde vi något roligt tillsammans sist? Det är hög tid för det nu.. Man måste vårda sitt förhållande. Vattnar man inte blomman så slutar den blomstra. Det vet ju alla. Men mitt i den här tiden med spädbarn så är det väl inte precis det första man tänker på, att vattna blommorna.

Förövrigt så vattnar jag knappt blommorna längre, men de verkar ha ANPASSAT sig. För de är inte döda än. När blommorna vissnar hemma så kanske det är en bra riktlinje att vattna både sig själv, förhållandet och blommorna? Så det inte dör ut?

Det är väl det man gör. ANPASSAR sig efter vattenmängden. Fast jag måste medge att det vore grymt att bara rymma i väg ett par dagar och sova fint och umgås och rå om sin älskling.
Men tillbaka till verkligheten, du är inte bara en tänkare Simone, du verkar även vara en drömmare .... ;)
Den tiden kommer, den kommer. Tids nog så ska vi hitta på något!

Nu ska det dukas fram till lunch. Väcka Agnes som sovit 2, 5 timma.


Lite ihop plock

...


Väl förberedd

I natt som var så fick jag springa runt och leta efter alla möjliga saker som behövdes till Agnes. Nappar, nässpray, nässug (guld värd såna här nätter) Alvedon osv. Idag är jag förberedd. Allt skall finnas inom en handräckning.

Hon fick Alvedon vid 20 tiden. Undra hur länge hon sover på den?

Nu i kväll lät hon tät i bröstet igen. Det Kan vara krupp som är på intågande.

Så här förbereder vi oss för natten:

Jag har förberett mig som så att jag börjar sova i sovrummet. Vaknar hon så smiter jag till Williams rum... Och stänger dörren om mig, och stoppar in öronpropparna som micke köpte till mig för nån månad sen.

Micke har förberett sig genom att kolla igenom tvtablån för nattens program och han är även iväg nu för att köpa snus så han står sig hela sin vakna natt!

Nu säger vi godnatt från Nyberg/Hammarbäck


Lekparkshäng och Besök i en ambulans

Idag fick vi med oss en kompis till Ludvig hem efter dagis. Så vi drog till en lekpark och hängde i väntan på att Micke skulle sluta jobba..

Agnes fick gunga babygunga för första gången, och det var ju kittlande kul.

Grabbarna sprang runt och klättrade och busade.

Väl på väg till Mickes jobb så får Ludvigs kompis syn på en ambulans från bilen och blev alldeles till sig.

-"En ambulans"!

-"Följ efter den, vi kanske får se vem som är där inne! Skynda skynda! "

När han fick veta att vi skulle åka till samma ställe så blev det ännu roligare.

Två glada, spralliga killar hoppandes av glädje när jag berättade att vi kanske kunde ordna en ambulans -besök.
Sagt och gjort.
Micke kom ut och hämtade oss och tog in oss i ambulanshallen där en ambulansförare snällt visade hur både blåljus och apparater funkade.. Här följer lite bilder från vår eftermiddag, som trots sömn brist blev helt okej :-)


Ambulansen

Tänk er två 5 åringar här... :)


Grabbarna bus

..


På tåget

Bokstavligen.. :)


Lekparkshäng

Gungande Agnes


Lunch med Lina

Varit hos min fina vän Lina och blivit bjuden på god sallad!!! Länge sen jag åt mozzarella... Mmm :)


Titta långt ner...

Idag behöver jag titta långt ner i den här burken. Snälla snälla kaffe rinn ner snart! Jag behöver koffein, och det är fort!

Den här natten är den värsta hittills. Hon och jag har sovit ungefär 2timmar. Jag är tacksam att jag har lillan, och vill inte ha det på nåt annat vis. Men att inte få sova.... Det gör om mig till en arg, lättretlig och världens lipsill. Japp så är det. Kaffet är klart - på återseende


Blir Galen

Klockan är halv två på natten, och lilla fröken ligger hur pigg som helst i sin säng. Hon har sovit 10 minuters stötar sen kl 23.00 och jag håller på att bli bokstavligt talat galen. Micke har flyttat sig till Williams rum, men jag kan lova-hon hörs nog dit med...
Hon är täppt i näsan, och hostar.. Ligger och gnyr i sömnen ..jag flyttade över henne till min säng, men det hjälpte inte.. Då låg hon och sparkades och drog mig i håret.
Efter mycket letande fann jag näsdroppar till henne. Sen så fick hon Alvedon. Nu ska vi bara vänta på under. Nu ska jag säga godnatt, eller är det godmorgon redan kanske?


Lilla skruttan

Idag har vi haft service på lillan. Rensat mag och tarm systemet, och det via katrinplommon. Det behöver ju tömmas lite för att kunna fyllas på :)

Hon behöver även nån annan typ av rensning då hon fått lite feber, lite hosta och nummer 11 under näsan. Hoppas vi slipper krupp. Hon har varit lite gnällig under kvällen och varit lite av en knähund. En söt sådan.


Sen så har vi även putsat lite på utvecklingen. Bara från igår så har hon lärt sig nya saker.

Idag tog hon sina första två korrekta krypsteg. Tänk att man som mamma blir så glad så man står och hoppar och jublar! Heeey!

Sen lät jag henne ligga i vardagsrummet en kort stund när jag gick in till köket. När jag kom ut tillbaka så hade hon ställt sig på knä och hasat sig upp till stående på knä mot bordet, snott en tidning och gjort till molekyler och använde en del av den som tuggummi. Hon hade tuggat ihop den till en liten boll. Sen vägrade hon öppna munnen när jag skulle försöka få ut den. Allt med glimten i ögat. När hon från början fick syn på mig så såg man direkt att hon var skyldig för hon började asgarva och la sig ner som en säl och trodde att hon var på väg att rymma/krypa bort, fast att hon i själva verket låg helt stilla och inte rörde sig en millimeter. Jag hann inte mer än att flytta bort henne gå ut till köket igen, sen var hon på plats vid bordet igen. Vår lilla Busa!


Hellu!

Jag rockar!


Intervallträning!

Det går verkligen FRAMÅT  med träningen nu... Jag förbättrar mig varje gång jag går ut. Idag körde jag intervall igen, men körde 8 rundor istället för 6 och fick tider som jag är riktigt nöjd med.. Sen känns det som att jag tog i rätt så bra idag, och ändå höll sig pulsen hyfsat lågt för att vara skapligt hög rent generellt. (Om man ser till min puls utgångsläge.)

 
Jag vet att jag borde tagga ner. Jag vet att kan få ont i tex knät, benhinneinflammation eller andra krämpor. Jag har sprungit väldigt mycket på sistone.. Men.. det blir som ett beroende och jag kan helt enkelt inte låta bli. Jag har lite känningar i knät, och nu ska jag nog ta det lugnt ända fram tills på lördag, då jag tänkte försöka ge mig på att springa en mil igen... Jag har ju klarat det förut, men målet nu är ju att vara minst 10 minuter snabbare, på samma distans.. och det är ju tveksamt om jag kommer fixa. Dock sprang jag väldigt långsamt när jag sprang milen. Jag hade nog både en och tre växlar till att kasta i, men jag behöll mitt långsamma tempo och därmed min kraft. Så frågan är hur fort jag kan springa utan att stupa?!
 
 
Spännande! På lördag vet vi ;)
Tack Till Nina För Barnvakt Idag!

Tidig morgon

Först håller Agnes låda på natten sen blir det enUpp och ner morgon.

Jag trodde knappt mina ögon när jag tittade på klockan och konstaterade att klockan var 5 och det fanns 5 vakna barn i min lägenhet. Jag fick lite smått panik och blev lite smått hysteriskt. De två stora fick lov att somna om tillsammans.
Den minsta var i v-rummet med Micke, Ludvig hamnade hos mig tills han hade sparkat på mig i en kvart. Då blev hsn portad från min säng sen bytte vi plats på Agnes och Ludvig. Leo somnade om i Ludvigs rum och Agnes somnade i min famn i sovrummet och Ludvig sov skavfötters Micke i soffan.

Ja ni hör ju själva hur rörigt det låter. Då kan ju ni (som känner mig) tänka er hur rörigt det var i inne i mitt huvud.

Sen när klockan ringde, då ville ingen gå upp minsann. Förbaskade skolplikt tänkte jag... Vi som hade kunnat få sovmorgon länge idag :o)
Men det flöt ärligt talat på bra med att få på fyra barn kläder, föda dem, borsta tänder, och sedan skicka 50% av dem till skolan.

Micke och jag har sovit i omgångar på förmiddagen . Han först. Sen jag. Hoppas jag klarar mig till kvällen nu. Jag ser ff i kors... Men vad hjälper det? Stå ut Simone, stå ut. Plötsligt vänder det...


Helg

Den här helgen har jag inte direkt orkat blogga. Vi är trötta här hemma. Vi sover inte bra. Det tar på krafterna.

Ändå har jag lyckats städa lägenheten både i fredags och idag. Och idag så tog jag även toaletterna grundligt. Känns så skönt ;)

Jag har även trots min sömnbrist klarat av att springa 5 dagar av 7 den här veckan, och det är väl jäkligt bra!

Idag blev det intervall träning. Jag trodde att jag skulle stupa nånstans i mitten på varje löp-lap. Men jag slutförde varje 2 minutare.. Och jag har nu klarat nåt nytt igen och det är triggande! Nästa gång ska jag prova samma tempo fast öka till 3minuter x 6. (istället för 2x6)

Sen så har vi haft besök, igår var min bror här på besök, och idag min syster. Var trevligt att ses..det blir inte så ofta direkt.

Sen så har vi lite barn över här ikväll. Anna drar till Egypten i natt och då har vi lånat Ida & Leo. De ska sova här i natt och även nästa måndag.. Det har fnittrats rejält i rummen men nu har det nog blivit tyst...bra gjort att två 5åringar och två 7 åringar klarar att somna tillsammans. Det tog ju bara sisådär 1,5 timma..:)

Nu är det flimtajm. Familjen Jones. Vi har sett den förut, rätt okej faktiskt.

So long.


Nybakt bröd

Jag var ju bara tvungen att lägga ut en bild på det goda brödet som Micke bakade idag.

Ett bröd med hasselnötter i. Perfa! Till och med barnen gav det fem tummar av fem möjliga.

Saftigt, goda kanter och även vackert att titta på. Nötallergiker göre sig icke besvär, men ni andra kan få receptet om ni är sugna!

Glömde att få med detta i förra inlägget, och nu slog det mig medans jag förtärde brödet :O) Här är bak(under)verket!

God kväll folks


Fredag kväll

Jogg(inte)mysat, Tacomys, familjemys, grannbesök, film & vin mys. Det är fredag. Och det traditionella fredagsmyset. Alla barn och vuxna är samlade. Det går nästan 2 veckor mellan varje gång vi alla är tillsammans.

Lugnet har infunnit sig. Alla har krupit ihop i soffan i en fin liten hög. Agnes sover sött.

Idag var vi alla fem delaktiga vid tacokvällen. Agnes satt och pillade och åt majskorn (även om de flesta låg på golvet)
Jag stod för största konsumtionen av guaccemolen och i
dag fick jag till smaken perfekt! Guud så gott det är!

Ikväll testar vi ett nytt vin, Taurasi Terredora, och det smakade väldigt fint.

På återseende


God morgon

Bjudit in mig på morgon kaffe hos fina Carro.


Ängeln

När Agnes döptes så fick hon en glasängel från kyrkan. Den hängdes upp i ett "träd" inne i kyrkan. Sen skulle vi få komma och hämta den vid tillfälle. Det blev idag. Fin id'e och har inte hört nån annan kyrka som gör så här. Vi passade på när vi ändå var i kyrkan på babysång.

Här hämtar Agnes sin ängel.


Backträning

Idag testade jag nåt nytt. Jag tränade backe efter tips från gårdagkvällens kvällslektyr. Upp och ned Jogg i långsamt tempo ett par kilometer och sedan springa fort uppför en backe i ett visst antal sekunder och gå ner. Upprepa ggr fler. Eller tills du är dyngslut.

Det var faktiskt rätt kul. Till en början tänkte jag att "så här kan jag hålla på hela kvällen" ..men.. ganska Kort därpå hade jag ändrat uppfattning.

Nåt annat jag testade var att springa i skogen. Eftersom att backen jag sprang i fanns just i skogen-spåret. Skogen har alltid skrämt mig, men den är ju inte på nåt sätt farlig. Mina tankar är farligare och förmodligen långt i från verkligheten. Man mötte ju flera motionärer, och du kände dig både ensam och inte ensam på samma gång. Dessutom är spåret precis utanför dörren. Det får bli spåret flera gånger.

Det är även lättare att "leka" där. Ingen som ser eller bryr sig om vilka olika takter och stilar jag springer med. Tex. Springa tre stolpar fort -två långsamt. En med korta steg, en med långa steg. Bara låta joggningen bli lite rolig ibland.



Nu är det kväll, alla barn sover. Vi är nyjoggade, nyätna och nyduschade. Så nu blir det fötterna på bordet och lite tv.


Backen ser ju inte alls så brant ut.. Som den kändes ;)


Cup cakes

Igår kväll kom Emma för att säga hej då för den här gången. Hon kom och åkte lika fort igen. 2veckor hann vi ses, i princip varje dag. Emma är en barndomskompis, och hur länge vi än varit ifrån varandra så känns det som igår när vi ses igen. Degar i varsin del av soffan.

Och som Emma själv sa; Det sägs att det är den äkta vänskapen, om man kan ligga i soffan tillsammans och inte störa sig på tystnaden...Precis så har vi varit. Bara hängt. Så himla skönt!

Igår kom hon hit iaf, och hade med sig dessa. De såg jättegoda ut. Barnen och Micke fick ta del av dessa goda saker, medans jag faktiskt blivit mjölkfri igen.


Utvilad

Micke fick vara ledig i går kväll från jobbet (eftersom att han var snäll och hoppade in mitt i natten innan) Tack vare det så fick jag, som var ett vrak, sova ut.

Jag fick ihop en halvtimma vid 14 tiden och sen tog Micke med sig Ludvig och Agnes och plockade även upp Leo efter uppvaknandet av natt jobb, och drog till Leos Lekland. Där tillbringade de några timmar, och när jag sedan vaknade med ett ryck och undrade om jag missat att Agnes vaknat så hade jag sovit iaf 2,5 timma och klockan närmade sig 18.

Trots detta kunde jag somna direkt igår, och hör och häpna, lilla grodan vaknade inte förrän halv fem i morse. Så hela natten var jag i djup sömn.

Det var väl behövligt att få sova lite, så stort tack till min sambo som trots egen sömnbrist tog barnen så jag fick sova ut.
.....Over and out


Utvilad

Micke fick vara ledig i går kväll från jobbet (eftersom att han var snäll och hoppade in mitt i natten innan) Tack vare det så fick jag, som var ett vrak, sova ut.

Jag fick ihop en halvtimma vid 14 tiden och sen tog Micke med sig Ludvig och Agnes och plockade även upp Leo efter uppvaknandet av natt jobb, och drog till Leos Lekland. Där tillbringade de några timmar, och när jag sedan vaknade med ett ryck och undrade om jag missat att Agnes vaknat så hade jag sovit iaf 2,5 timma och klockan närmade sig 18.

Trots detta kunde jag somna direkt igår, och hör och häpna, lilla grodan vaknade inte förrän halv fem i morse. Så hela natten var jag i djup sömn.

Det var väl behövligt att få sova lite, så stort tack till min sambo som trots egen sömnbrist tog barnen så jag fick sova ut.
.....Over and out


Shape up

Nu är det dags att skärpa till sig. Jag ska inte släppa taget om något jag börjat brinna för. Även fast jag för tillfället är relativt nyförlöst, har sömnlösa nätter, och allmänt dåligt med ork och känner att allt är en stor uppförsbacke. Jag fixar det här. Agnes börjar nog snart sova, och jag blir pigg igen..

Micke var i affären och köpte lite höst inspiration åt oss.

Så... Nu blir det kvällslektyr.

Sen har jag även fått en planka av Lotta idag, så lite har jag jobbat idag med..


Sliten

Inatt när Agnes sov skönt i sin säng så ringde telefonen. Mickes chef. Tydligen behövdes han på jobbet. En som blev skitförbannad är jag. Eftersom att Agnes vaknade och inte somnade om på 1 dryg timma.. Hon vägrade sin säng -fick ligga hos mig och låg och nöp mig och drog mig i håret :)

Det känns som att jag redan var tillräckligt trött innan och inte behövde detta. Så nu ligger jag väl ännu mer back i sömn. Just nu ligger Agnes och sover sin morgon sömn, och jag bloggar och fixar Ludvig färdig för förskola. Så när jag kommer hem och vill sova efter dagislämning kommer ju en liten tjej vara pigg.
Och stackars micke då? Kom hem fyra i natt och vet inte om han måste tillbaka och jobba kväll sen...plus att han var vaken med Agnes i morse Mellan 6-7.

Jag är ett V-R-A-K

Vill säga godnatt och sova en månad i sträck.


Tungt

Nu är det riktigt tungt att jogga. Riktigt tungt. Det känns som att jag kämpar för att ens komma upp till 3 Km.

Visst har jag kämpat för att jogga fortare, och det säger ju sig självt att man tar slut tidigare då.

Men den största boven till att jag står still och trampar och ev även tagit ett steg tillbaka är nog att jag är så rackarns trött. Eftersom att jag aldrig får sova.

Idag har Emma och Tom varit här, och jag har legat och vilat hela dagen. Hela dagen i soffan. Aptrött. Sovit, pimplat kaffe, sovit, ätit, vilat, och Tagit igen den sömn jag missade i natt typ.

Tyvärr skapar min sömnbrist irritation. Min toleransnivå ligger ungefär på noll. Därför var det lite dumt av mig att följa med till affären. Just pga att jag vet hur Ludvig beter sig i en affär. Dvs riktigt illa. Och jag blev vansinnig. Tyvärr. Men så är det.

Jag kände att jag behövde lite humörhöjande i form av endorfinpåslag, men egentligen fanns ingen ork till Jogg.. Så att jag ens orkade ut överhuvudtaget är ett plus. Att det blev 4 km
Istället för 3 är också ett plus.

Sen att jag träffade stackars Carro i affären när jag var grinig var hennes förlust, (eller vinst så här i efterhand kanske eftersom att jag tvingade med henne på jogg) hon förstod nog direkt vad jag ville när jag ringde henne 10 minuter efter vi setts i affären. Sen undrade hon varför hon svarade i telefon alls :) men nu är vi ny sprungna, svetten har runnit klart och jag ska hoppa in duschen och relaxa.
Jag är så trött. Så sjukt trött. Men ändå nöjd.

Och det här kortet kommer bli mitt peppkort. Det där arslet ska bort!! Ibland är det nyttigt att se saker (kroppsdelar) från en ny vinkel...


Lite smått trött på sömnlösa nätter

Nu ska jag tydligen gå upp.. Kl är 6.45 och det Trots att jag knappt somnat än.

Agnes har varit vaken sen halv sex, med Micke. Nu drog han till jobbet... Ludvig sover i sin säng...

Hon åker runt i sin gåstol och river ner grejer från bord och bokhylla. Hon är verkligen hur glad som helst. Inga bekymmer där inte. Trots att hon har vaknat flera ggr i natt och sovit med halva ögat öppet, precis som sin mamma. Och även om jag är sur och trött pga sömnbrist kan jag inte låta bli att le när hon ler åt mig. Det är kärlek det.

Dagen kommer bli en ren pina. Igår trodde jag att jag blivit sjuk... Men så här med facit i hand så var jag inte sjuk, utan bara trött... Jag somnade i soffan under tiden jag hade gäster.. Det låter socialt och trevligt va?

I förrgår natt sov hon hela natten. Igår natt vaknade hon kanske 10 ggr. I natt kanske 4... I natt var liksom inte Agnes det största problemet, utan jag själv.

Vi gick och la oss efter kl 22... Men kunde inte somna trots att mina ögon gick i kors..snacka om att inte kunna överlista sig själv på det psykiska planet.

Är det nån, och jag är verkligen desperat, som har nån id'e hur vi ska få Agnes att sova hela natten?

Vi har hittills provat:
- Att ge välling som är lite tjockare än ersättning/bröstmjölk som sista kvällsmål
- Vi har låtit henne somnat själv i sin egen säng (5min metoden, men det har aldrig gått 5minuter då hon är duktig och somnar tryggt av sig själv utan att grina alls)
- Låtit henne ligga kvar i sin säng och somna om på natten när hon vaknat
- Prövat ge välling på natten när hon vaknat. (men har slutat med det då det inte hjälpte, då hon vaknade ändå plus att hon nu är över 6 månader och följer sin viktkurva så bra att kroppen hennes inte kräver nattmål)
- Vi har kortat ner hennes sovtider på dagen, från 4 ggr till 2-3 ggr, och även kortat ner sovlängden från 2-3 timmar till 1 timma.
-gett alvedon (det hjälpte sist, men jag kan väl inte ge Alvedon varje kväll, vem vet när tänderna kommer ploppa fram på riktigt? Nu går vi ju bara och tror att de ska komma i natt eller i morgon eller igår och har så trott i iaf 2 månader om inte mer. Hon gnäller ju inte på dagen, och vore det tänderna så borde hon väl lida på dagen också? )

Min hjärna funkar ungefär inte alls just nu. Saltet hamnar i kylskåpet i stället för kryddhyllan, ord och ting får helt nya namn. Micke har börjat lärt sig mitt fenomen, och förstår att han ska leta i kylskåpet när jag ropar att saltet mystiskt försvunnit även om jag haft det framför mig 2 minuter tidigare.

Tex "Agnes blöjor är slut så jag går och handlar ris" det finns liksom ingen logik what so ever i min tankeverksamhet.. Jag förvånas själv de gånger jag ens lägger märke till om jag säger fel. Oftast vet jag vad jag ska säga, men så kommer det ut ett helt annat ord...

Finns det nån vänlig mamma eller pappa där ute som kan dela med sig tips om att få barn att sova hela natten?
Jag är desperat!!!


Men här är hon mammas lilla skrolla. Glad och nöjd liten söt-nöt.

Sen tror jag bestämt att vi hälsar grattis till faster också, som fyller år idag. Grattis Sara!!