Sommar 2013

Ja va ska man säga? Det har blivit dåligt med bloggande under ett par månader för att det helt enkelt har varit en underbar sommar! Jag skulle nästan vilja påstå att jag har haft den bästa sommaren så långt bakåt jag kan minnas. Jag så är det nog faktiskt. Vädret har varit underbart, barnen har varit underbara, och jag har på nåt sätt lyckats finna en harmoni i själen. 
 
Vi har inte varit hemma speciellt mycket, så lite trött på att åka bil är jag nog om sanningen ska fram, men vilka ställen vi har varit på! Men Största hiten var nog att besöka  Värmland, och släkten som finns där.. Ack Värmland du sköna! 
 

Hela familjen har varit lediga hela sommaren och det känns så skönt att bara få vara och njuta av alla fina dagar. 
 
 
Den första trippen vi gjorde gick till Skara Sommarland, via Gränna och alla polkagrisar. 
Killarna fick vara med och se på när polkan tillagades och det fick följa med ett gäng grisar hem. 
 
 
 
 
 
 
Sen fortsatte vi mot Skara och där hyrde vi en stuga som låg väldigt bra till. Ingen toa eller vatten, men det fanns nära tillhands. Helt okej och hög mysfaktor.
Två nätter i stuga och två dagar på skara sommarland. Killarna sprang fritt på campingen och det var nog kul för dem att de fick känna att de fick ta lite eget ansvar. Det blev några regnskurar, och då passade det ypperligt att spruta med vattenpistoler. Kompisar fann de sig också. 
 
Sen fanns det chokladhjul och givetvis vann William den störta vinsten. 2 kg mjölkchoklad!
Kommentaren var; Jag fattar inte, jag kan inte tro att det är sant! Det är nästan så att jag blir svartsjuk på mig själv :D  
 
Det var härligt att se honom så himla glad!
 
 
 
 
Lite bilder från Sommarland. Jag och Ludvig hängde med på bad en liten stund på morgonen och sen drog vi till karusellerna istället. Micke och William (sälen) hängde vid badet åtminstone halva dagen. Det blåste kalla vindar så det var inget för mig ;)
 
Här är den omtalade "big drop" . Micke åkte, - jag missade det dock. Men William var uppe två dagar och försökte. Men han fegade ur (vilket är helt förståeligt) sen var han jätteledsen resten av dagen och fattade inte hur han kunde vara sån fegis. Men att dra sig ur när man inte vågar, är väl att vara verkligt modig eller? Att vara så smart att vägra våga. Typ. 
 
Här var han utanför buren... han var innanför också minsann.
 
 
Utsikt från Williams gocartbana till Ludvigs....
 
Ludvig tyckte att vi skulle springa i luften när vi satt i karusellen :)
 
Väntan på Go-cart. Jag ser avslappnad ut, men hjälp va rädd jag var!
 
 
Det var en lång väntan för att åka go-cart... 
 
 
 
Men det visade sig vara en riktig hit!
 
 
 
Målgång för Ludvig!
 
Nu var det Williams tur och han hade orange gocart!  (pojkarna körde på olika banor)
 
Han VANN sina lopp faktiskt! Jätteduktig, och helt fokuserad!
 
 
Älskad älskade Newton va du blötte ner oss både när vi satt i dig och även när vi stod kön!!! Här åkte barnen själva. De ville tydligen bli  ännu mer blöta.
 
Micke i sin outfit inför go-cart
 
 
 
William hade födelsedag på skara sommarland men firades på vägen hem hos Ing-Marie och Bengt. 
Det blev nog lite snopet - han fick jättefina presenter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan blev det hemfärd ett par dagar och  sen körde bilen tillbaka neråt mot Eköns Camping på östkusten. Där hade vi några helt underbara dagar vid havet och det fanns otroligt vackra klippor där man kunde sola och fiska, och bara njuta.  Agnes fick vara med lite på dagarna, men på nätterna fick hon sova hos Farmor och Farfar Bengt. Enklast så ;)
Vi ville överraska Ludvig lite så att hans bästa kompis fick följa med oss till skärgården och det betydde nog mycket för  både Ludvig och hans kompis :) 
Bengt och IngMarie kom dit och grillade med oss en kväll, och Annelie och Sara med respektive hängde med oss på stranden en dag!
 
 
kasta macka :)
 
Tagit ett bad. Det var riktigt kallt i havet men doppa oss klarade vi :)
 
 
William (sälen) badade dock som vanligt.
 
Sen bjöd kvällarna på Håv-fiske. Små firrar håvades upp! En uppskattande lek för killarna och även för mig! Vi gick längs långgrunden och letade och fiskade även från bryggan.
 
 
Jag sitter på land och tar en kall medan killarna letar firre
 
Full aktivitet och full fokus!
 
Hög njutningsfaktor! Solnedgång här, men väldigt ljus bild tyvärr
 
 
 
 
 
 
 
 
Lös tand- som tandfen sedan fick komma och hämta på natten, då han tappade den :)
 
Spexarn!
 
 
Nattfiske.... och lite utav tjuvfiske. Man fick tydligen inte fiska från bryggan. Men det gav fiskevinst iaf! 3 abborrar fick vi åtminstone, och det var på rätt kort tid. Kl är närmare midnatt här.
 
Vi fångade inte bara fisk heller. Vi fångade paddor också. 2 styckna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja ni, det var ett par fina dagar! 
 
 
 
Sen blev det bestämt att vi skulle åka till  Sunne, som ligger i Värmland på släktträff. Vi fick låna min mosters grannes gäststuga som de får disponera då grannen bor i Frankrike och de sköter om tomten. Helt enormt vilket rogivande ställe vi hamnade på. Vi (jag) hade flera utflykter inplanerade, men jag ville inte ta mig nånstans längre! Jag ville stanna kvar vid stugan.  Vi hade även tillgång till min moster+mans båt  och vattnet låg precis runt husknuten. Sjöglimtsutsikt kan man kanske kalla det? Man såg vattnet mellan trätopparna. Och vädret, ja det fortsatte att vara strålande. Och fiskespöna,  ja de var med, och fiske blev det. Barnen sprang fritt- även Agnes. Hon höll sig till tomten. Det var en enorm gräsmatta och kringliggande höggräs så hon hade liksom ingenstans att ta vägen. Vi tillbringade ons-sön där, och på fredagen anlände några av släktingarna och vi hade en jättemysig grillkväll nere vid vattnet.
 
 
Fina fina stugan
 
Agnes och min  mosters man.
 
Litet barn på stor gräsmatta
 
 
Inne i stugan
 
William hoppas hitta nåt fint i kikaren :) Det ser ut som att även han njuter av utsikten.
 
Det fanns får en minut bort. De rymde emellanåt så Grabbarna grus hjälptes åt att fånga in dem (fast inte med på bild)
 
Nere vid vattnet. Två badpojkar
 
Bad i solnedgång
 
och fiske i solnedgång.
 
och mamma och Agnes måste också få vara med =)
 
 
 
FIka hos moster
 
 
Sen anslöt gustav med familj och han drog upp den störta abborren jag nånsin sett. 800-900 gram!
 
 
 
Ludvig solar....
 
 
 
 
Våran enda utflykt gick till Tossebergsklätten, en utsiktsplats. Och så tog vi även en fika hos min vän Lina i Torsby. 
Kul att få träffa hennes dotter som jag inte hunnit träffa förut!
 
 
 
uppe i utiktstornet så blåste det rejält!
 
Glasspaus
 
 
 
Hos Lina :) Agnes i sandlåda pojkar i pool.
 
 
 
Väl tillbaka i stugan så kunde jag inte hålla mig längre! Jag var tvungen att springa ut på en liten runda. GUD så himla ashärligt det var att springa med de där omgivningarna! Jag sprang och jag hade ingen aning om hur terrängen skulle se ut längre fram, om vägen skulle ta slut vart jag skulle hamna helt enkelt och vet ni gott folk? Vägen tog slut vid vattnet och det var alldeles precis just så underbart som det låter. Jag har haft ont i knäna i sommar, och detta var en liten testrunda, som visade sig vara för tidig. Översta kortet är från springande stund.
 
Fiske-grill-släktkväll! Vi rökte gårdagens fångst och fiskade och åt och drack gott! Underbart! Kul med återseenden!
 
 
En liten ödla blev vår vän (ofrivilligt)
från Vänster. Kusin, mosters man, moster, morbrors fru, morbror
 
Adeline gillar inte att ta på fisk, men plötsligt mina vänner, så händer det!
 
Fina moster
 
Lek längs stenarna och  fiske
 
William och syssling William och Ludvig tog sig även ett dopp. 
 
 
 
 
Lördag och släktträff! Det var så kul att ses!!! Alla barn som kommit till världen sen sist sprang runt och lekte, Agnes hängde lite med dem men mest vid alla bärbuskar. Det var tipspromenad och släktfrågor och kusiner som spelade gitarr, sjöng och även bjöd upp till piano och fiol.  Helt otroligt. Njöt var precis det jag gjorde! Runt midnatt rundade jag av och gick hem till stugan 
 
 
Kusin Linnea
 
Agnes vaknade framåt 22 tiden ... därav pyjamas =)
 
 
 
 
 
 
 
Ja det var Värmland det....
 
 
 
 
I Övrigt har dagarna här hemma bestått av en hel del fiske och även bad! och några turer till Ing-Marie och Bengt. Vi har även haft Agnes farfar och farmor Britt-Marie på besök. Trevligt! 
 
 
Hörrni! Än är inte sommaren slut! Både Ni och Vi hinner njuta ännu mera! I morgon kommer mina pojkar hem, och jag har saknat dem jättemycket!  Kärlek!
 

Det här inlägget tog väldans lång tid att skriva och ladda upp bilder... Så nu hoppas jag att jag åtminstone kan få nån liten kommentar. Annars har jag ju skrivit i onödan liksom :)
 
 
 

Pimpad Havregrynsgröt

Den här typen av havregrynsgröt är himmelskt god!
Det du behöver:
Havregryn
Vatten
Russin
Solroskärnor
Salt
Äpple

Koka upp havregryn, salt och vatten enl tabellen på paketet.
Tillsätt russin och solroskärnor enl önskemål. Koka på låg värme ca 15 minuter. Blanda ner rivet äpple och servera.

Jag fick tillsätta vatten vartefter, sen så hade jag inga russin så jag körde bara på solroskärnor och äpple. Det smälter gott i munnen!
Uppskattades av fler än mig :)