I'm a punkrocker

...yes i am :)

Så här såg Agnes ut efter sin eftermiddagslur, (somnade med blött hår


Fredag igen

Veckorna bara går. Efter en rejäl neråtperiod verkar det sakta vända uppåt igen.

Idag har jag även kickat igång med lite träning igen efter jul-(läs lat-) uppehåll. Styrketräning och pingis. Dryga 90 minuters härligt och glatt hålligång tillsammans med min kära. Det är så kul att göra något vi båda tycker är kul! Sen var jag och nosade lite på hans julklapps-prottedrink också. Kanske vore nåt? Jag är inte så inläst i ämnet men har hört att det ska vara bra. Så jag får forska vidare i den biten.

Idag fick jag även höra att jag "börjar se fit ut" så nu måste jag ju kämpa ännu hårdare för att verkligen bli det :D det triggade mig iaf massor och nu kommer jag, om jag så måste -släpa - iväg mig! Heja heja!


Lilla hjärtat

Att Agnes inte sover om nätterna, har lite småfeber och är allmänt ilsk har sin förklaring.

Efter att Agnes hade sin njurbäckeninflammation vid 1månads ålder så sa läkaren åt oss att vara observanta och komma in och kolla urinen vid feber utan andra tydliga orsaker till den.

Igår började urinen lukta illa och vi åkte och lämnade en urinsticka som inte såg helt bra ut. +4 på vita blodkroppar som tyder på att hon fått en urinvägsinfektion. Nu har vi lämnat 2 odlingar och väntar på svar. Men eftersom att hon ätit så mycket antibiotika så väntar vi på odlingssvar innan antibiotika sätts in. Så att de slipper byta sort. Man vill ju inte ge i onödan. Så nu kör vi smärtlindring i väntan på provsvar.

Tilläggas ska att urinen luktade starkt redan innan jul. Konstaterat på vc i form av en icke då fin urinsticka. De skulle skicka odling, vi ringde t o m och kollade så den var skickad. Men nåt odlingssvar kom aldrig. Nån miss nån stans?


Lilla hjärtat. Mammas lilla gosis. Det gör ont i mig varje gång hon gnyr. Kl är 22.18. Hon har redan vaknat 3ggr. Hoppas att hon får sova lugnt resten av natten.



Life


Vad har det tagit åt Agnes?

Från att ha sovit relativt bra om nätterna till att vakna 15 ggr i natt igen. Jag orkar verkligen inte... Vill ju soooova om nätterna. Hon är ju snart ett år så hon borde ju kunna det där vid det här laget.
Varför har hon inte ro att sova på natten?

Någon som har något förslag?
Kan det vara nya tänder på g? Sover man dåligt då?

Hon verkar ju inte ha ont nånstans iaf. Utan verkar mer orolig på nåt sätt. Det ser ut som att hon försöker sova iaf men inte lyckas hela vägen. Jag blir helt slut :-( och idag har jag nog legat till 10.30...
ZzzzzZzzz


Hur ska jag någonsin...

Klara mitt uppdrag och hålla mig till 1200 kalorier när sånt här fredag-gottis står framför ögonen på mig!

Självdisciplinen verkar inte finnas alls längre..
Men nu är det väl fredag sägs det? Då får man väl fredags äta och mysa lite?


Räkna kalorier

Hur ska jag kunna klara av att räkna kalorier och hålla mig till 1200 st små kalori-isar när jag varje dag blir serverad sånt här;


...och sånt här

;)


Kavla upp ärmar och plocka fram resorben

Vi har klarat oss hela vintern. Inte en enda gång har vi trillat dit. Tills nu.
Agnes har haft en massa diarrér under gårdag eftermiddag/kväll. Idag har det varit lugnt än så länge, men hon är inte så förtjust i att äta eller dricka. Hon har inte kräkts heller, men de här diare'erna går inte att misstolka.

Det ska bli ett stort projekt att inte smitta resten av familjen. Jag har observerat Agnes här på morgonsidan. Allt, verkligen allt åker in i munnen. Tv-kontroller, leksaker, alla bordskanter, ja allt du kan tänka dig. Hon har händerna i munnen och sen tar hon på allt! Och Ludvig går efter, ger henne saker som hon nyss tagit på. Så inom loppet av 30 minuter har han nog fått tvättat händerna iaf 4 ggr.

När det går magsjuka hemma så får jag en sån där riktig städmani. Nu kommer jag gå runt och putsa/torka alla ytor om vartannat och börja om när jag precis tagit mig runt.

Sprit! Handsprit finnes inte ännu och det måste införskaffas fort! *springer till affären*

Jaja, vi får se vad det blir av detta... Håll tummarna att vi andra klarar oss..


Pirri-pirr

Idag börjar en typ av förändring för mig. Jag ska på lång sikt nå ett mål Som jag hoppas blir bra. Lite rädd och nervös är jag allt, men tror att jag behöver det här. Man måste se sina begränsningar och lyssna på kroppens signaler. Jag får försöka se det så.
Håll tummarna för mig!

Jag vill inte skriva ut här vad det gäller eftersom att den här bloggen är öppen för hela Världen, men ni får ju gärna fråga mig privat! :)


Ytterligare en ledig dag

Det känns lite lyxigt att vara så här långledig. Först 9 dagar mellan jul och nyår, sen 2 dagars vecka nu, och sen semester igen hela sportlovsveckan. Efter det är det inte många dagar kvar till 1april då vi förmodligen kommer att vara lediga 50% var, samt långlediga hela sommaren tillsammans innan vi kommer in den riktiga rulliansen och de nya stående rutinerna med att lämna 3 barn på 3 olika ställen. Varje dag. Det ska bli en utmaning att få ihop våra scheman med helg, kväll, natt och dagjobb. Med tre barn. Nanny någon??


Hemlagad Pasta step by step

Idag var det dax för hemlagad pasta igen!
En uppskattad julklapp från Mickes syrra.
Lite coolt att det kan bli så bra resultat! Det smakar ju som vanlig pasta med bra studs i! Till pastan serverades kallrökt lax och pesto. Även barnen uppskattade både laxen och pastan som de var med och skapade.


Degen ska plattas ut

:)


Här kommer de ut


Killarna hjälpte till

Duktiga prinsar


Bon apetit!

.


Detta citat får avsluta min kväll

Dags att ändra taktik...


Jobbdag

Men den här veckan jobbar jag bara 2 dagar av 7! Hur ovanligt är inte det!? På en heltidstjänst! Jag har alltså jobbat 50% av den här veckan redan. Det känns ju riktigt gött! Nästa gång blir på torsdag!


Idag är jag inte riktigt bloggsugen, jag har inte så mycket att tillföra här egentligen. Känner mig lite halv-vissen och vet inte om jag ska bli sjuk eller om jag ska fortsätta vara halv risig. Jag står och svajar lite på kanten. Dvs det skit jag verkar bära på vill inte riktigt bryta ut.
I morse trodde jag att jag var döende. Efter dubbel dos Alvedon, och Ipren, lite feber och svullen som en mandarin på vänster halshalva, geggiga ögon och en smärta i örat som gav mig tårar varje gång jag försökte svälja fick mig att hälsa på doktor öron-näsa-hals.
Jag fick öka på min kortisondos för att jag är svullen men annars hittade han inget jättekonstigt. Han trodde dock att det var början på en infektion. Så vi får väl se..


Titt-ut

Agnes & mamma titt-ut leker :)




Såna här bilder är mest för att roa anhöriga... Som finns långt borta och saknar lillsnutta. Ni andra får hålla till godo med dessa inlägg.


Kärlek till min lilla flicka!

Idag har jag jobbat dag, och Micke jobbar extra i kväll. Hela eftermiddagen har jag njutit av sällskapet med min dotter. Bara hon och jag. Vår egentid. känns himla värdefullt! Hon är den absolut finaste och gladaste som finns! (Förutom idag när vi gick på 1timmes promenad utan napp-då skrek hon sig blå)

Mammas hjärta <3

Nu ska jag njuta lite till-i en halvtimma. Då blir det godnatt för lillan!


Min hals

Åh! Min hals känns inte nådig idag. Det började egentligen igår kväll och Det känns ungefär som att nån har pulat in två mandariner på var sin sida om halsen. Eller tre. Nå väl. Jag kan ju andas iaf. Det känns iaf inte som att det blir en bra dag. Nu vet ni, ifall att ni undrar menar jag. Men jag kommer vägra bli sjuk. Det har jag varit tillräckligt!!

Mot jobbet!


Sicken trevlig aftna det blev

Ikväll hade jag mina fina tjejer här. Mina allra bästaste. Helt otroligt att vi lyckats få till två träffar inom loppet av ett år.

Ikväll körde vi 90 tals nostalgi och enbart sån musik kom ur högtalarna. Massa minnen ploppade upp, och jag kände att jag sprudlade inombords. Kände mig så levande och det var som att vi var 15 igen. Några med ett glas vin i handen, några utan. Alla har olika minnen att dela med sig, och mycket har man glömt som man sedan blir påmind om. Många skratt blev det.



Synd att dem inte finns närmare. Israel är trots allt inget ställe man åker och fikar på i en handvändning. Stockholm funkar ju men kräver planering.
Myrtorp är ju enklare.

I natt kommer jag sova gott! Och i morgon ringer klockan igen.
Helgajobb. Not a favorite of mine.


Det här med träning.

Det går ju så där. Eller, jag har ju tränat, men det har inte blivit lika intensivt som innan. Och den här shape up appen då-  när jag tittar på den gör den mig ledsen, för jag har ätit alldeles för mycket julgott. Iaf ser det ut så på kaloriintaget. Den har ju registrerat varje liten kalori och under jul och nyår har det slinkit ner både det ena och andra. Oftast bara i förbifarten, och oftast helt i onödan. I början skrev jag upp varendaste liten knäck, men sen räknade jag gram i stället, när man började komma upp i så där lite tunga saker, 200 gram godis låter bättre än 20 knäck.. ni förstår va?
När julen var över så trodde jag att godsakerna var slut. Tills jag dök upp på jobbet nyårsaftons kväll. Där bjöds det på 3 rätters och det var inte lite grädde i dem om jag säger som så. Det var uppdukat ett bort med bara gott-gott.  Flera olika sorters chips, dip, Twist, chokladaskar, frukt, kex ostar... ostar liksom, jag älskar ju dem! Det är mitt gift, som jag ändå lyckats eliminera den senaste månaden. Allt sprack över en vecka. De där kilona jag lyckats gått ner, de har jag under jul och nyårshelgen gått upp igen! På ett sätt är det bra, för då får jag fortsätta att kämpa och då har jag ju ett mål. Jag var inte så jättestressad över att gå ner i vikt innan, men bara tanken på vad jag ätit triggar mig att träna mera nu. Att jag går upp i vikt är ju inte bra heller, så därför invigde jag mina skor på några långpromander här i mellandagarna. 1,5 mil har det blivit på ett par dagar, och det är ju inte fy skam. Nu ska jag börja köra på gymet igen också, efter 2 veckors uppehåll. Jag kan ju erkänna att jag faktiskt legat lite på latsidan, och har svårt att rycka upp mig, men nu ska fläsket bort!
 
 
Lite peppbilder... 2013, nu kör vi!!! 
 
 
Agnes Min Personliga Tränare. 
 
 
 
I morgon gott folk i morgon ska jag köra igång...

Jul och nyårshelger i kombo med långledigt = bloggtorka!

Nu var det ju riktigt längesen jag skrev. Jul och nyår har passerat och det gick ju undan med en väldig fart. Som jag ofta säger, tiden går för fort för att jag ska hinna med.
 
Jul spenderades i Gusum och det var riktigt trevligt.  Agnes fick massa fina julklappar sin första jul. Det fick vi också för den delen!
Sen blev det ju som jag skrev tidigare Jul-lunch hos Mickes brorsa, där även Mickes pappa och Britt-Marie var med, och eftermiddag/kväll hos Ing-Marie och Bengt, tillsammans med Bengts släkt. 
En av de bästa av jular faktiskt.  Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som gjorde min jul. Kanske att jag var långledig? 9 dagars ledigt mellan jul och nyår var inte helt fy skam. 
Dock var det riktigt jobbigt att inte ha William och Ludvig med oss. Det skulle ha varit en syn att fått visa dem det enormaste berg av julklappar som låg under granen  över hela vardagsrummet. 

Det var helt sjukt va julklappar det var. Nog för att vi var rätt många, men vardagrummet var ju halvfyllt!
Jag försökte fånga det på bild, men hur jag än gjorde så blev det inte realistiskt med verkligheten. Det är liksom inte bara ett paket på höjden, utan flera. Och sånt är ju svårt att få med på bild. Utöver dessa så fanns det även ca 45 stycken julklappar till- som gick till julklappsleken som var premiär för oss. Det var lite roligt! 
 
 
 
 
 
  Fastrarna med sina fina kusiner  och Julfina Agnes
 
 
 
 
Jag & Micke på julaftonskväll.
 
 
 
Väl hemma igen så var det dax för nyårs jobb. Det vankades kvällajobb på självaste aftna. Tanken slog mig då att det var nog faktiskt första gången på 13 år som jag sluppit undan att jobba nyårsaftonkväll-nyårsdags morgon. Det är ju rätt så bra gjort ju! 
Min tanke var att försöka sova in självaste nyåret. Och med facit i hand hur sjutton tänkte jag då? Jag hade nog lagom somnat när jag hörde hur smällarna kom tätare och tätare... Shit, det kändes som det small inne i lägenheten! Jag har nog inte reflekterat över hur lång tid det verkligen skjuts raketer, men runt ett tiden började det tystna igen så att jag äntligen - aningen stressad över att snart vara tvungen att gå upp-   kunde slappna av lite bättre och få sova!  Det var ju inte direkt läge att öppna fönstret och skrika åt alla att hålla käften :)
 
3,5 timmar senare, vaknade jag till Agnes ljuva stämma. Hon hade bestämt sig för att inte somna om direkt, utan hon skulle bestämt skrika ett tag inviga nya året liksom. Sagt och gjort, runt 5 somnade hon äntligen om.. men inte jag! Så jag låg och vred på mig en timma, innan jag pinade iväg till jobbet. Några koppar kaffe senare var jag ändå människa och det gick ju trots allt bra att hålla sig vaken hela dagen på jobbet. Sådant är livet som småbarnsförälder och jag gillar bara läget så det är lugnt. No worries.
 
Jag har märkt att det inte är allt för mycket tid kvar för att blogga när jag jobbar heltid igen. Därför har vi bestämt att vi ska dela upp föräldraledigheten ytterligare. Enbart för att jag kan hinna blogga lite mera ;)
Från början av april så ska vi båda jobba 50% var och vara hemma 50% var, - samtidigt. På så vis får vi ta del av Agnes lika mycket, och vi får jobba och få lite av den sociala biten också, som även den är viktig. Jag tror att vi gjort rätt val, även om det kan bli lite svårt att få ihop schemat. Vi kan ju inte jobba samma dagar. Sen så ska vi försöka jobba samma helger, fast olika skift,  så att vi kan ha en ledig helg tillsammans varannan vecka åtminstone.
 
Så ligger landet till. 
 

Tänkvärd

.