Höstjogg

Nu är sommaren liksom slut. Det gick på en dag ungefär, sen var värmen borta. Helt ärligt ser jag nu fram mot kallare och mörkare tider. Att kura ihop sig i soffan, på kvällen - nyduschad efter ett joggingpass med en kopp te och en macka i handen. Hur mysigt låter det inte då? Precis så har det varit ikväll. 

Mitt knä fortsätter att jäklas lite med mig.det går bra på plan mark men så fort jag ser en trappa så tar jag "omvägar". Det gör så himla ont att gå upp och ner, men att springa går trots allt hyfsat, och jag verkar inte bli så mycket sämre så jag har börjat kört på i ett lugnt tempo. 

I söndags tog jag med mig William på en runda. Han hade sprungit en km som längst  och bara en gång tidigare i historien.  I Söndags sprang vi för 1,5 km men han orkade ända till 2 km och det tog honom 13 dryga minuter att springa. Jag är mäkta stolt över honom, min 8 åring! Jag fortsatte till 6 km och knäna kändes helt okej under själva rundan, men jäklades sedan resten av dagen. 




Idag hade jag ett halleluja moment. Legat och degat hela dagen och tyckt synd om mig själv men tillslut, runt 19 tiden fick jag med mig min vapendragare Natta ut på en runda. Min kropp kändes helt fantastiskt pigg och jag bara flög fram i dryga halvmilen. Undra vad som gjorde att det gick så lätt? Just idag? Jag hade kunnat dra upp tempot en hel del, eller alternativt sprungit för milen, men det är väl totalt meningslöst om man frågar mitt högra knä. 
Idag var det riktig höst i luften, med mörkt och behagligt springväder och både tröjor, jackor och långbyxor åkte på.  Jogg när den är som bäst. 

Längtar redan till nästa gång. 



Vattkoppor, VAB

Vattkoppor, VAB, Vardag. Nåt sånt. 

Agnes koppor börjar torka, trots att det knappt gått en vecka. Men jag håller henne hemma idag igen, utifall att jag missat nån liten rackare. Hon är iaf pigg, och ter sig som vanligt. 

Själv har jag dragits med huvudvärk i flera dagar, och det har varit så illa att jag knappt orkat hålla ögonen öppna. Hoppas verkligen att jag klarar av att jobba ikväll, för än så länge känns skallen OK. 

lägger in en bild på mysan som jag tog nyss! Vad är gosigare än att mysa med den här lilla tösabiten? 




Ledig helg

Jösses Amalia, eller nåt sånt, vad trött man blir av att jobba heltid. 2 veckor har svischat förbi i en allt för snabb fart. Jag har bara jobbat, ätit och sovit känns det som. Det har varit väldigt roligt dock. Det har varit bra med kontinuitet och man har då lärt känna patienterna på annat sätt än när man jobbat halvtid.
Men nu, efter att ha jobbat järnet, så ser jag verkligen fram emot den här lediga helgen. Jag njuter nu! Härligt! Sen kommer jag väl in i rushen såsmånigom, med heltidsjobb.

På hemmafronten är det dock sjukstuga. Agnes har fått vattkoppor, förmodligen, vill jag nog egentligen skriva. Hon följer inte mönstret för vattkoppor, utan mönstret liknar mer svinkoppor på så vis att de är begränsade till blöjområdet och runt munnen. Dock ser de inte ut som svinkoppor, utan som typiska vattkoppor. Bvc har fått se bilder, och säger att det är vattkoppor, så jag får lita på det, och vara glad att hon slipper få ärr i hela ansiktet, samt slippa klåda över hela kroppen. Sen så går det vattkoppor på förskolan och då är ju risken ännu större att det faktiskt är koppor hon bär. Konstigt att hon bara har på underlivet, men skönt att ha det gjort. Dock blev det ju lite dålig tajming när micke precis börjat plugga och jag precis börjat jobba.

Igår blev grabbarna upphämtade i skolan av sin farfar. De lånade barnen över natten. De skulle gå på cirkus och mysa med pojkarna. Kul! Så nu sitter jag och väntar på att de ska komma hem tillbaka!

Ludvig fick sin allra första läxa den här veckan. "Dra streck från bokstaven till rätt bild. " stolt fixade han läxan på under minuten , och fick alla rätt förstås ;) han har sett fram emot läxor ända sen William började 6-års faktiskt. Dvs i två år har han väntat.

Nu ska jag starta igång den här dagen med en kopp kaffe och en tvättmaskin.
Ja, vi fick lov att köpa en ny igår. En Bosch blev det. Va kul det ska bli att tvätta nu, kompisar!