Söndag

Ingen magbild inlagd än. Dåligt av mig, men jag har väl gjort annat :)

I torsdags hade jag telefontid med gyn-läkare. Hon ville sjukskriva mig heltid resten av tiden- tills bebis är ute. Men jag förklarade att jag ville försöka jobba halvtid iaf. Hon sa att jag säkert kommer må bättre, men "under tiden jag börjar må bättre börjar kroppen bli tyngre", så att jag aldrig hinner komma "ifatt" min egen kropp.. Och det är därför jag mår så här att Jag blir jättetrött på jobbet, för jag orkar egentligen inte tempot. Allmäntillståndet är sämre men blir bättre och bättre och samtidigt växer jag mer och blir tyngre och tygnre. Hela förra veckan mådde jag ändå rätt skapligt. Jag har tagit primperan, men inte varje dag. Och de dagarna jag tagit primperan är de jag varit som tröttast. Jag har inte kräkts på snart en vecka, men idag var det på gränsen. Jag ulkade till frukosten men klarade att behålla den. Om ni bara visste vad less jag är på detta. Idag har jag mest legat och sovit. Och det är dagar som dessa jag undrar varför jag övertalar mig till att jobba halvtid. I dag hade jag inte orkat vara på jobbet alls. Och det måste jag ju klara om jag ska gå halvtid. Dumt av mig. Jag kanske helt enkelt måste inse mina begränsningar, och ge efter. Jag klarar kanske inte att jobba den här graviditeten. I fredags hade jag halsbrännan från helvetet. Jag kunde knappt somna, och sen vaknar jag av att jag får upp i halsen och håller på att kvävas. GUD så otäckt! Det slutade med 1 timmas sömn, och jag fick sitta isoffan och sova för det gick inte alls att ligga ner. Det var pizza jag ätit på eftermiddagen som var boven till detta denna gång.

Lördagen bjöd på en skitbra barnloppis! Jag shoppade massa fynd. Fräscha grejjer som såg helt oanvända ut! bla lite kläder, spjälsängskydd. Great! Det är mycket att införskaffa innan bebis kommer. Sedan på eftermiddagen var vi en sväng och firade brorsan som blev 27 år. Vi hoppade över festen, och smög dit lite tidigare. Men jag var verkligen inte upplagd för fest. Var trött och mådde si så.


Första advent idag. Inget adventsmys. Inga advendsstakar uppe. Jag ser att de ligger i lådan framför mig, men orkar helt enkelt inte plocka upp dem. Jag har tittat på dem i 2 dagar nu. Barnen har ju inte varit här så jag har inte haft nån riktigt motivation och som gjort att jag pushat på mig själv att få upp dem ;)
Men dammsugit har jag iaf gjort idag, och jag har tvättat två maskiner tvätt, diskat en maskin disk. Så de ser någorlunda ut här hemma. Jag har en pepparkaksdeg i kylen också. Tänkte att barnen skulle få baka i morgon eller onsdag. Det kan ju vara lite kul. Nu har de iaf kommit prinsarna <3 Jag berättade för william att vi skulle till Mickes mamma & BENGT på julafton och de blev jätteglada :))


..Och på tal om jul så är Barnens julklappar är faktiskt klara! Det är skönt att ha det gjort. Vi styrde kosan mot västerås, för här i stan är det dåligt med leksaker tycker jag. Iaf på tuna park. Fick ihop alla julklappar på en gång. Nu är det bara resten kvar ;) Det enda jag skulle vilja ha tag på är en cd spelare till Ludvig. Han vill ha en sån på sitt rum, så har nån någon som ska säljas så hojta till!


Idag har jag varit hos en gammal bekant Sandra och hämtat lite babytäcken och säng, och sänkläder! Sen hade hon bakat hela dagen så hon bjöd på jättegoda  bullar! Tack snälla!!!

Nu blir det soffläge, och vänta på att Micke kommer hem från jobb... Ha´t gött, och önska mig lycka till att jobba imorgon trots att denna dag varit pain in the a**



Provjobbat

I går bestämde jag mig för att gå och arbetspröva. Hela kvällen gick galant och det kändes som att jag aldrig varit borta. Men idag när jag vaknade, inför min andra kvällstur, så var jag helt ihjäl. Jag var så trött. Illamående. Ja, det kändes inget bra helt enkelt. Jag sov hela förmiddagen, ja och eftermiddagen också för den delen-  för att orka jobba ikväll, men var ändå  tvungen att fortsätta sova på jobbet strax efter att jag kommit dit. Det är som att det finns en av och på knapp på mig, och det är inte jag som sköter kontrollen.  Hur mycket jag än vill så orkar jag inte hålla mig vaken. Det känns otroligt frustrerande, för med det lilla illamåendet som jag hade idag, så hade jag klarat att jobba, men när tröttheten sätter in så går det inte att göra nåt åt den. Jag tror att jag tog i för mycket igår, körde slut på mig själv i förtid. Så därför har jag och cheferna kommit överens om att jag ska prova att gå halv tid i stället. Så därför gick jag hem idag vid 18 tiden istället för 21.30. För att kanske slippa att vara lika trött i morgon som jag var idag. Så det blir inte att börja jobba för mig på "riktigt" nästa vecka som jag hade planerat. Är besviken på mig själv....Det verkar som att alla kunde förutspå det här utom jag. Dvs försäkringskassan. Chefen och Micke. Men jag VILLE försöka. Jag VILL inte vara hemma och dra. Jag ska ju snart vara hemma och vara föräldra ledig. Jag kommer bli galen på att gå hemma. Fast då får man väl förhoppningsvis lite att göra iaf.


Vet inte om det är postivt eller negativt. Tiden går sakta. Så är ser det ut på i min graviditet.

Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v21+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 3 apr 2012
Du har 132 dagar kvar till beräknad förlossning.


Förstår ni vad jag menar? 132 DAGAR till ska jag gå och må så här. Snälla. Låt mig få må bra. Det är så deprimerande.
På tal om graviditet, så var det längesen jag la in en magbild. Det ska jag försöka ordna i kväll eller i morgon.
So long!

Helg i Gusum

I helgen tog vi  vårat pick och pack och åkte till Gusum. Jag behövde miljöombyte och mina barn älskar att åka dit, (till Mickes mamma) så det passade bra när de båda var lediga och vi hade pojkarna. Det är skönt att komma bort emellanåt. Jag vet inte vad det är där nere som gör att de så gärna vill vara där, för det finns ju inte direkt några leksaker och inte några barn som de brukar leka med heller. Nu har det ifs flyttat in en barnfamilj som granne, men de var inte hemma i helgen. Det var ett riktigt skitväder att åka bil i bara. Nu är ju mina pojkar rätt bra på att hitta på saker utan att ha leksaker. De byggde massa "fällor" (de har sett filmen ensam hemma) så massa bus och stoj blev det ändå. Tex åka på stolsdynor ner för trappan. Det såg livsfarligt ut. :) De är för söta.

På lördagen blev det att träffa Annelie och vi drog med henne till Norrköping (på fastande mage) för att glo på bebisgrejer. Hon och Micke gillar den vit-bruna vagnen bäst. Den är av skinn och kan lätt torkas av med en trasa. Sen så hade vi bara tänkt ha den på liggdelen, och någon annan färg när man byter till sittvagn senare. Själv så gillar den svartrosa mest. Hm... Vad tycker ni??? Om det står mellan dessa två?



Skriv gärna en kommentar!!!!



På söndagen åkte vi till en julmarknad och pojkarna fick varsin hundralapp av Bengt, och för dem blev det mest godis. Jag och Micke fick två presenter av hans mamma. Ett nyckelskåp, och en tavla med text.

Väl hemma lämnades barnen till stefan. Jag hämtade massa bebiskläder i huset, så nu har vi ungefär 8 papperskassar i vardagsrummet som jag ska gå igenom. Fast det är ända upp till åldern 1,5 år och det är ju inte så intresannt ännu :)

Förövrigt har jag mått bra hela helgen!! Men lite sämre idag. Förstår inte vart tröttheten kommer ifrån!


Sen vill jag bara dela av mig hur det såg ut i förra veckan. Micke jobbar dag- Simone morgonstressad-råkade snooza- barn ska till skola, förskola, de ska ha frukost, hund ska ut, rutor på bilen ska skrapas.... ibland blir man så glatt överaskad bara <3



<3 <3 <3 <3







Barnvagnsträsket

Nu har vi hamnat i barnvagnsträsket. Det är otroligt vad det kostar med en ny vagn. Det blir dyrt för svärmor som är så rar så att hon sponsrar oss!!! Tack <3
Jag har ju alltid varit en brio-fantast och var säker på att det skulle bli en sån denna gången också, men nu har Vi spanat in en Emmaljunga City Cross istället. De har gått upp lite i pris sen sist (alla vagnar)!!  Micke har varit engagerad och läst på mer än vad jag själv gjort. Jag som tyckte att jag kunde allt om vagnar har blivit tillrättavisad av honom angående liggdel, babykorgar och mjukliftar, hårdliftar och you name it. Det är kul tycker jag! Idag var vi på babyproffsen. Det är så himla bra service där, så där kommer vi köpa vagnen. Samma vagnar, samma priser på andra ställen så då får det bli där man får bäst hjälp...!
Har kopierat en bild från http://www.emmaljunga.com och så här ser vagnen ut. Nu har vi inte riktigt bestämt färg ännu men den bruna är ett av våra val. Dock är det blommigt mönster på den, och tänk om det blir en pojke? Gör det något? Det är ju så kort tid.. Lämna tips under kommentarer om ni tycker att det stör eller inte! Det är ju inte hela vagnen, utan bara delar av sufletten.






Så här ser den ut sen som sittvagn, då ser man lite mer blommor...





Här är en likadan fast vit (vilket det inte blir för vitt är ju inte så praktiskt, men den är snygg!)




Sen ska vi införskaffa babyskydd också. Det som Ludvig hade blir tydligen för gammalt så det får kasseras efter att Malins flicka änvänt det klart. Det verkar som att de flesta nya babyskydd har en bas att klicka fast skyddet med nu för tiden. En bas som sitter fastkopplad i bilen, sen trycker man bara dit babyskyddet när det ska åkas bil. Nackdelen då är att barnet alltid sitter på samma plats. Man kan inte hålla på att flytta runt som med ett vanligt babyskydd.
Jag skulle ju inte ha fler barn, så nu har jag i princip inga babysaker kvar.. Det blir till  att börja om från början med allt! Skötbord har vi. Det är väl ungefär det! :)



Idag har varit en hemskt jobbig dag faktiskt...Vaknade och mådde fint! Jag känner mig så glad när jag vaknar och mår fint.. Men sen vid 11 tiden brjade jag må jätteilla. Åt en banan, och fick upp den lika fort. Sen blev det att åka till babyproffsen, man måste ju kämpa trots att man mår dåligt, eller hur? Men vi fick åka hem igen.. Sen lagade Micke jättegod mat, och den åkte tyvärr jo-jo i matstrupen, så det blev tack o godnatt. Sen sov jag tills barnen skulle hämtas.. Efter middagen har jag mått lite bättre igen.
Jag har nedräkning till vecka 23. Det var då jag slutade spy med Ludvig och William. Nu behöver det ju inte bli så den här gången, men det är det målsnöret jag suktar efter just nu, så att jag kan börja jobba igen och börja kunna njuta av graviditeten. Jag är så ledsen på mig själv att jag är så trött och mår så dåligt. Jag har större krav på mig själv än så här, och det rimmar dåligt att inte orka leva upp till sina krav.  Det skulle passat så bra att må bra nu.. för jag har inte gått upp något i vikt och känner mig mer rörlig än tidigare graviditeter. Jag vill kunna utnyttja det också! Men det finns väl nån mening att jag och toalettstolen ska vara bästa vänner i 9 månader. *bitter*

Nu väntar jag på att Carro ska komma hit. Hon har köpt med sig 2 par jeans till Ludvig från ullared! Spännande! Kul för honom att få lite nytt, han som bara äver hela tiden. Det blir ju lätt så med en storebror!

Nu ska jag natta barn...!

Ännu en helg passerar förbi.

Tiden går fort, men ändå så himla långsamt. Nu har mina småhjärtan varit borta en hel vecka och idag kommer de tillbaka. William och Ludvig ska få börja på skridskoskola på farfars inititiv. Kul! Vet inte om det är första gången idag, eller nästa söndag, för jag får inte tag på Stefan. De ska väl bli bandyproffs som sin pappa- inte mig emot.

Min kompis Carin har varit i Ullared, och där hittade hon ett par varsina fina  termobyxor till mina grabbar!! Tack Carin, de ser jättefina ut. (bättre IRL än på bild)


Det blir fint med en färgklick för Ludvig som har svart jacka!


Dinah börjar känna sig som hemma igen. Just nu ligger hon utslagen på vardagsrums mattan. Hon är så söt, men jag blir samtidigt irriterad på henne för nåt bus hittar hon på varje gång man stänger dörren. Igår var jag bara ut till bilen och vände, så står hon och letar ätbara saker på diskbänken. Idag provade hon att ta sig in i primperan och ondasetron asken. Som tur var misslyckades hon!! Eller så kom hon på att hon inte var illamående och lät bli helt enkelt. Samtidigt som man blir arg, så kan man inte låta bli att små le. En labrabor är ju en labrador. De är väl kända för att äta lite vad som helst? eller?


Här ser hon ju helt oskyldig ut!

Sedan jag satt på Iphone skalet på telefonen, så blir det nån konstig reflextion när jag tar kort med blixten, därför blir bilderna så bleka. Trist tycker jag! Man kanske skulle klaga. Men skalet är väl gjort för Iphone 4 och inte för 4s. Så det blir väl inget.



Idag är det fars dag. Micke ska ju bli pappa, men har inte blivit firad idag. På nåt sätt ville jag det, för han är ju ändå pappa redan, oavsett vad som händer. Men nu blev det inget firande och sen åkte han och jobbade kväll. Gud vad han jobbar stackarn. I morgon blir det 6e dagen på rad.

Sänder även en tanke och massa kärlek till min pappa i himlen. Han lämnade oss alldeles för tidigt. Tänker på honom ofta, och det gör ont i mig att han aldrig hann  träffa sina barnbarn. Han frågade flera gånger om han inte skulle få bli morfar snart. Han var otroligt barnkär. Men jag var ju för ung för barn då kände jag. Runt 20 år. Nu har han snart 3 barnbarn,  och jag hoppas att han kan se dem, se hur fina de är!


Jag vill komma igång och jobba. Det är sååå tråkigt att gå hemma, samtidigt som jag uppenbarligen inte verkar orka annat.. Torsdag, fredag har jag mått som vanligt. I går Lördag var en hemsk dag. Jag mådde så illa så att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Idag har varit en hyfsad dag. Hoppas att det vänder nu!





I Fredags mådde jag så pass bra att det blev en Latte med Finaste Nina på Café SMAK. Vi hade jättetrevligt, och babblade nog på där i två tre timmar. Härligt med fina vänner!! Det var nog den första Latten sen jag blev gravid och illamående. Det smakade faktiskt bra. Till det åt jag en pecan-cheescake. Det känns som att det blir ett besök dit snart igen, för jag kan inte riktigt släppa att det var så gott! Sen frågade hon i kassan om jag ville ha glass till, men jag sa att jag ville ha GRÄDDE, Mycket grädde!!!! Då utbrast Nina, oj Simone, nu börjar jag känna igen dig när du är gravid, - att jag var sugen på grädde, för det är ett friskhetstecken från min sida.. Så vi får hålla tummarna! Jag vill ju bara bli bra nu!! Jag vill kunna jobba dessa två sista månaderna innan graviditetspenningen, annars kommer jag få krupp!

Nu får det nog bli en promenad med Dinah innan småhjärtana kommer <3 <3




Läskigt......

Nu är något väldigt stort på gång. Jag är rädd spänd och förväntansfull på samma gång..... Håll tummarna!

Höstpromenad

Var ute med Dinah igår, tog en promenad till djuraffären och köpte ny sele. En anti-drag sele. Hon drar lite väl mycket ibland, så att jag får svårt att hålla balansen. Först går hon jättefint, sen får hon bara för sig att dra och då hänger man inte riktigt med. Vi var ute och testade den, och den funkade ju över förväntan. När hon hade strypkoppel så drog hon ändå, men nu blir rycken mkt mindre. Hon sätts lite ur balans när man rycker till eftersom att kopplet sitter mellan frambenen istället för runt halsen. (det lät konstigt, svårt att förklara)


Det känns skönt att hon är hemma igen, jag känner mig gladare i själen, att slippa se henne sitta ensam om dagarna. Framför allt blev hon själv så glad när hon fick komma in här. Från att knappt ha brytt sig när jag kommer och ska gå ut med henne hos Cilla, till att studsa jämnfota och vara superglad. Då blir man glad själv också. Vilken kärlek de kan ge ändå hundar...  Men jag nyser väldigt mycket så jag vet inte om det bådar så gott. Jag kännder ju dock att jag ändå inte blivit så mkt bättre i min allergi sen hon flyttade, så vi vill iaf prova igen. Cilla vill ju ha henne lite också så vi får alternera mellan varandra.





Dinah älskar löv, och vill gärna fånga dem i luften. Här kommer lite bilder..








Blivit med hund igen.

Nu kommer hon hem. Det känns inte bra att ha Dinah i en liten lägenhet och vara ensam så mycket.. Gå ut med henne ett par ggr om dagen. Man har märkt att Micke saknat henne mycket. Stackarna. Jag är ju allergisk, men kan inte påstå att jag blivit något bättre av att hon flyttat, det är ungefär samma lika. Så nu ska vi prova igen. Hur det går. Vi får se. En dag i taget. Jag ser faktiskt fram emot det lite. Ska bli spännande.... Fortsättning följer.

Dålig dag igen...

Idag har det varit en riktigt dålig dag. Jag har kräkts ett par ggr och knappt fått i mig något. På nåt sätt känns det som att allt börjar om nu? Det lilla jag börjat må bättre har blivit dåligt igen. Det känns otroligt hopplöst. Det känns som att jag sover bort mitt liv. Dagarna går jättesakta. Ändå är jag 19 fulla veckor idag, så på nåt konstigt sätt går dagarna ändå, fast att man inte märker av det, och att det inte känns så. Man lever i sin glasbubbla. Man märker inte av omvärden värst mycket. Fungerar bara för att man måste.. Man bara är. I sin bubbla. IDag har jag sovit hela dagen. Att det går? Jag förstår inte? Hur kan jag sova så mycket? Sov til kl 10.30 somnade mellan 13-15.30 och nu ska jag väl försöka klara mig att vara vaken resten av dagen iaf. Illamåendet är lite bättre för tillfället. Jag måste försöka få i mig något. Annars mår jag väl snart illa igen. Jag ska försöka komma bort till Karin och  Gustav nu. De ska få följa med mig på en grej, sen ska jag hem till dem, och kanske ligga i deras soffa? istället för min egen....

Bio

Det har varit lite av williams helg denna helg,  men även den stora måste få känna sig lite extra också emellan varven, så det blev inte bara busland utan även bio för William tillsammans med Micke. Det blev Tin-Tin och William var nöjd och tyckte filmen var bra. Bästa scenen var med "pistolerna".
Ludvig fick vara hemma hos Nina med mamman. Men han var i centrum där så det gjorde inte så mkt för hans del. Nästa gång får han gå på bio.

Förväntansfull pojke <3


Helg..Allahelgons dag..Halloween..Kalas- Vår helg

Helgen började på fredag morgon när jag och Ludvig besökte min kollega Johanna och hennes prinsar Edvin & Elmer för att busa runt.  De kom bra överens och var ute  och lekte mycket på tomten. Ludvig plockade kastanjer och de har sen dess följt oss hela helgen. Vart vi än gått. T o m på kalas :)
Johanna bjöd på lunch och vi spexade till det för barnens skull och  vi gjorde som vi sett på en bild nånstans på facebook. Spagetti på Korv. Det uppskattades av barnen så det måste ni prova om ni inte gjort det!


Före!

Efteråt såg det ut så här!!





På lördagen var det dax för Halloweenparty hos gamla kollegan Marie. Där fick vi träffa på många monster och utklädda människor. Dock hade jag en dålig dag, kräktes och låg mest. Så rent fysiskt var det inte så lyckat för mig att gå dit, men va gör man inte för sina barn :) Dock blev jag inte frestad av maten.. Det bjöds på snor (grönt potatismos),  olika färglada maskar (spagetti), Blodklumpar (köttbullar i tomatsås), fladdermöss (kycklingvingar) samt bajs på pinne ( kladdkaka på glasspinne), spindlar (negerbollar med lakritsben), och massa annat "gott" som godis och snacks. Inredningen var kalasfin, och det var mycket jobb nedlagt på att få det halloweenfint. Det var jättekul för barnen och jag är ledsen att jag inte orkade vara kvar så länge. Men Simone låg i sängen redan kl 19.30 och sov för natten. Tog med sig william gjorde hon med, för han ville sova med sin mamma. Micke bar in honom till sin säng men mitt i natten vaknade jag av att jag hade två barn i sängen, så det slutade med att jag sov i williams säng, och Micke i soffan :)

Tack Marie och Christian för en trevlig men dock kort kväll, och grattis till underverket!!! :)

Här följer några bilder från kvällen.



Här var barnklanen. De vuxna var också vackra, men de fastnade inte på bild, tyvärr..
Lägg märke till inredning i bakrunden. Mina busfrön till höger i bild.




Här har vi lite monster pinnar.


och lite bajspinnar....


...och lite dricka med en hand i. (den gick hem hos barnen, de skulle gärna
klämma och känna på handen..)




Maränger



En klo i taket... och massa spindelväv...Det var fullt med spindlar,
självlysande flugor osv i hela huset! Bra jobbat!




Vi besökte även kyrkogården. Tände ljus för de som gått vidare. Några alldeles för tidigt. Vi gick till pappas grav, sen till minneslunden och tände ljus för Mickes Mobror Tord som gick bort i somras, och till mickes mormor som gick bort i våras. Vi tänker på er. Det var så vackert i lunden. Kransen som lades på min pappas grav, valde William & Ludvig ut. Sen ska jag tillbaka någon dag och plantera lite. Men jag har helt enkelt inte orkat det än.
Dessa bilder som följer är till för att Ing-Marie ska få se va fint det var!
Pappas grav!


Bilder från den vackra minneslunden.
Den vackra minneslunden


De två närmast i bild är tillägnade  Mickes mormor & morbror



Söndag gick i kalasets tecken. Viktoria, brorsans dotter fyller 3 år om några dagar. Så i dag hade vi kalas för henne. Massa fina presenter fick hon. William hittade fort en kompis. Karins brorson. Tänk va lätt de finner varandra i den åldern. "Hej jag heter William,  Har du ett DS? ska vi spela" Ungefär så. Det är så enkelt när man är barn. Allt är enkelt! :) Det är inte lika enkelt att vänta barn som att vara barn, har jag iaf konstaterat. Karin hade iaf dukat upp med 100 sorters kakor, och tårtor och bullar. Jag tror jag ska gå på kalas hos Karin lite oftare. Här är Viktoria  på sitt 3 års kalas.




Fullt upp med alla saker :)


Missade ju att få med Trinity

Sen får morbror Gustav vara med också =)



wii spel, och viktoria vägrade soffan med grabbarna så pappa Gustav fick ha henne i knät....

Kusinträff

Barnen har lov, och idag har vi haft fin besök från Ludvika. William och Ludvigs kusin kevin, och veronica jonne, och Trinity var här, samt viktoria & Gustav :) Kevin o william funkar så bra tillsammans. Det syns så tydligt... Synd att de inte bor närmre varandra. Här följer lite bilder.


Busungar!


Kevin, William, Ludvig & Viktoria <3





Ultraljud

Var på ultraljud idag. Det gick bra. Hon mätte och allt såg normalt ut. Fick bli flyttad någon dag, så nya bf är 3/4. En dag mindre med illamående ;)
Om den kommer i tid vill säga.
Här kommer några bilder på den lilla.

Huvudet till vänster och ben till höger




Handen på pannan


Nästan helt i profil..Den tittar lite häråt.

Det blir ju lite verkligare när man fått se den, och jag är glad att den verkar frisk. Inga synliga fel ialla fall :)